Σελίδες

☭ Στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν αποφασίσει μνημόνια διαρκείας για όλους τους λαούς! Έχουν δημιουργήσει μηχανισμούς μόνιμης επιτήρησης και εποπτείας όλων των χωρών - μελών! Το ☭ ΚΚΕ ☭ δε φοβάται, αποκαλύπτει και παλεύει ενάντια στην ΕΕ και τις αποφάσεις - συμφωνίες που έχουν ληφθεί σε αυτήν και που κρύβουν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, γιατί την στηρίζουν. Τι περιμένεις; Για τα ψέματα που σου είπαν, για όσα κρύβουν, δυναμώνουμε τη δύναμη της αλήθειας! Ψηφίζουμε - Δυναμώνουμε το ☭ ΚΚΕ ☭ παντού!

Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ


Στο ίδιο έργο θεατές…. στη Σαλαμίνα, στην Αττική, σε όλη την Ελλάδα


Ανοχύρωτες πόλεις και ανυπεράσπιστος λαός απέναντι σ’ ένα σάπιο και εχθρικό κράτος που δεν θέλει και δεν μπορεί να πάρει ακόμη και τα στοιχειώδη μέτρα προστασίας απ’ τα φυσικά φαινόμενα. Αυτό είναι το συμπέρασμα που προκύπτει και απ’ αυτήν την κακοκαιρία που έχει στοιχίσει μέχρι στιγμής ανθρώπινες ζωές, κατεστραμμένες υποδομές, πλημμυρισμένα σπίτια, μαγαζιά, καλλιέργειες, αυτοκίνητα.

Οι ευθύνες του κράτους, των περιφερειακών και των δημοτικών αρχών προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από τα «ακραία καιρικά φαινόμενα» και την «κλιματική αλλαγή». Η κλιματική κρίση γίνεται «άλλοθι» εδώ και χρόνια, αξιοποιείται για να κρύβεται η διαχρονική απουσία ουσιαστικών έργων υποδομής όπως αντιπλημμυρικά έργα, καθαρισμός φρεατίων, ρεμάτων κ.α.

Μερικά λεπτά μπόρας ήταν αρκετά ώστε να πλημμυρίσουν δρόμοι, πεζοδρόμια σχολεία. Χαρακτηριστικό η είσοδος του νηπιαγωγείου Αιαντείου που μετατρέπεται σε λίμνη με την πρώτη ψιχάλα, με αποτέλεσμα τη δύσκολη πρόσβαση εκπαιδευτικών, γονιών και παιδιών ηλικίας 4-5 ετών.

Πολλοί δρόμοι της περιφέρειας ήταν απροσπέλαστοι. Βασιλικά, Τοροντό, Αμπελάκια, Ψιλή Άμμο, Γυάλα, Περιστέρια, αλλά και το κέντρο της Σαλαμίνας, για ακόμη μια φορά μετατράπηκε σε ένα μεγάλο ποτάμι, με τους κεντρικούς δρόμους και τα πεζοδρόμια πλημμυρισμένα.

Στον παραλιακό δρόμο στην Ποσειδώνος, στο Αίας Κλαμπ, τα επικίνδυνα πρανή αποκολλήθηκαν με αποτέλεσμα να ραγίσουν τον φλοιό της ψευτοασφάλτου και να κλείσει ο δρόμος. Το συνεργείο που πήγε εκεί για τη διάνοιξη του δρόμου, πέταξε τα χώματα και τις πέτρες στην παραλία….

Θυμίζουμε ότι η Λαϊκή Συσπείρωση στη συζήτηση της αναμόρφωσης του τεχνικού προγράμματος και του προϋπολογισμού, είχε τοποθετηθεί σχετικά με την επικινδυνότητα για τα πρανή στον δρόμο Περιστερίου και στο «Αίας Κλαμπ», τις παρεμβάσεις και τα μέτρα που πρέπει να παρθούν. Έχει καταγγείλει πολλές φορές στο δημοτικό συμβούλιο τα έργα που δεν γίνονται στο οδικό δίκτυο της περιφέρειας του νησιού, με αποτέλεσμα να βουλιάζει στη λάσπη με κάθε βροχή και να αποκλείει τον κόσμο από την καθημερινότητα του.

Πριν ένα χρόνο περίπου κάτοικοι της περιοχής «Αίας Κλαμπ» είχαν συνάντηση με τον δήμαρχο κ. Παναγόπουλο και του εξέθεσαν το πολύ σοβαρό ζήτημα της κατολίσθησης βράχων στον παραλιακό δρόμο του οικισμού. Η απάντηση που πήραν ήταν ότι το κόστος της μελέτης είναι μεγάλο και δεν μπορεί να γίνει κάτι άλλο, παρά μόνο να τοποθετηθεί πλέγμα ώστε να συγκρατεί τις πέτρες, που και αυτό όμως δεν έγινε ποτέ. Επιβεβαιώνεται γιαμια ακόμα φορά ότι ανέξοδες υποσχέσεις δίνουν και παίρνουν, αλλά δεν νοιάζονται για τη ζωή, τις περιουσίες, το περιβάλλον.

Αντίστοιχες είναι και οι ευθύνες της σημερινής υποψήφιας δημάρχου- πρώην Αντιπεριφερειάρχη Νήσων, κας Μπόγρη, που κανένα έργο, κανένα ολοκληρωμένο σχεδιασμό για αντιπλημμυρική προστασία δεν υπήρχε από την Περιφέρεια για την Σαλαμίνα.

Ξέρουμε καλά ότι αυτά είναι μη επιλέξιμα έργα από την κυβέρνηση, την περιφέρεια, την ΕΕ, καθώς αντιμετωπίζουν την αναγκαία αντιπλημμυρική και αντιπυρική προστασία ως “περιττό κόστος”, ενώ την ίδια ώρα ιεραρχούνται έργα που φέρνουν κέρδη στο κεφάλαιο.

Είναι το αστικό κράτος που υπηρετεί μόνο το κέρδος και ως εκ τούτου δεν θέλει και δεν μπορεί να εφαρμόσει έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό στην πολεοδόμηση, τη χωροταξία, την πολιτική προστασία, που να υπηρετεί πραγματικά τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.

Απαιτούμε από τη Δημοτική αρχή και την Περιφέρεια, να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα που χρειάζονται για την προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού, για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου, για την καταγραφή των ζημιών σε καταστήματα, σπίτια και σχολεία.