ΠΕΡΑΜΑ - ΣΑΛΑΜΙΝΑ

Λύθηκε με παρέμβαση της Δ. Μανωλάκου το πρόβλημα των εργαζόμενων που δεν μπορούσαν να πάνε σπίτια τους

Λύθηκε τελικά, μετά από παρέμβαση της Διαμάντως Μανωλάκου, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή του Κόμματος, το πρόβλημα των εργαζόμενων της Cosco που δεν μπορούσαν να πάνε από το Πέραμα στη Σαλαμίνα,  στα σπίτια τους, λόγω των περιοριστικών μέτρων μετακινήσεων προς τα νησιά.
Όμως η ταλαιπωρία τους θα συνεχιστεί, καθώς από την ερχόμενη Δευτέρα θα είναι πολύ πιο αυστηροί οι έλεγχοι των επιβατών. Όπως έγινε γνωστό, οι εργαζόμενοι θα πρέπει να επιδεικνύουν, εκτός από το έντυπο Ε1 και βεβαίωση του Δήμου τους για τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους. Αλλά είναι άγνωστο πότε θα μπορούν να υποβάλουν το σχετικό αίτημα και πότε θα την παραλάβουν.   
Ερωτήματα πάντως προκαλεί το γεγονός ότι από χτες, με την έγκριση των αρμόδιων Αρχών του υπουργείου Ναυτιλίας τα δρομολόγια Πέραμα - Σαλαμίνα εκτελούνται ανά μισή ώρα, που σημαίνει αύξηση του συνωστισμού με ότι αυτό συνεπάγεται για τους κινδύνους από τον κορονοϊό. Όπως έλεγαν οι ναυτεργάτες, για την ασφάλεια επιβατών και πληρωμάτων τα δρομολόγια πρέπει να αυξηθούν και όχι να μειωθούν.