Σελίδες

☭ Στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν αποφασίσει μνημόνια διαρκείας για όλους τους λαούς! Έχουν δημιουργήσει μηχανισμούς μόνιμης επιτήρησης και εποπτείας όλων των χωρών - μελών! Το ☭ ΚΚΕ ☭ δε φοβάται, αποκαλύπτει και παλεύει ενάντια στην ΕΕ και τις αποφάσεις - συμφωνίες που έχουν ληφθεί σε αυτήν και που κρύβουν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, γιατί την στηρίζουν. Τι περιμένεις; Για τα ψέματα που σου είπαν, για όσα κρύβουν, δυναμώνουμε τη δύναμη της αλήθειας! Ψηφίζουμε - Δυναμώνουμε το ☭ ΚΚΕ ☭ παντού!

Σάββατο 21 Μαρτίου 2020

Ανακοίνωση της ΚΟΒ Σαλαμίνας του ΚΚΕ για το Κέντρο Υγείας με αφορμή τον κορωνοϊό.


Ανακοίνωση της ΚΟΒ Σαλαμίνας


Μέτρα τώρα για την προστασία του λαού της Σαλαμίνας και την ενίσχυση του υγειονομικού προσωπικού του Κέντρου Υγείας Σαλαμίνας.



Η Κομματική Οργάνωση Σαλαμίνας του ΚΚΕ, που εδώ και αρκετά χρόνια παλεύει για την πλήρη στελέχωση του Κ.Υ. Σαλαμίνας, με προσωπικό όλων των ειδικοτήτων και επάρκεια σε όλα τα νοσοκομειακά υλικά, επανέρχεται σε αυτό το ζήτημα μπροστά στην όξυνση της κατάστασης όσον αφορά την υγεία του λαού με την εκδήλωση της επιδημίας με τον κορωνοϊό.
Επιβεβαιώνεται η ανάγκη για ένα Κ.Υ. που να μπορεί να ανταπεξέλθει στις ανάγκες του πληθυσμού της Σαλαμίνας.
Σήμερα εξαιτίας και του Κορωνοϊού, οι ελλείψεις του Κ.Υ., που υπήρχαν από πριν, το καθιστούν πιο ανοχύρωτο μπροστά σε ενδεχόμενες αυξημένες απαιτήσεις.
Ο μικρός αριθμός των γιατρών και του προσωπικού, πέρα από τις καλές προθέσεις του, δεν μπορεί να ανταπεξέλθει ούτε στις περιπτώσεις των απλών ιώσεων, ενώ ταυτόχρονα δεν έχουν παρθεί και τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία ,τόσο των γιατρών, προσωπικού, όσο και των ασθενών, αν υπάρξει κύμα ασθενών που θα προσέλθουν με την υποψία ότι έχουν κορωνοϊό.
Απαιτούμε:
  • Να στελεχωθεί άμεσα το Κ.Υ. με γιατρούς ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στα καθήκοντά τους και να μη στέλνουν περιστατικά στα νοσοκομεία, ώστε να υπάρχει ακόμα μεγαλύτερος κίνδυνος μετάδοσης της νόσου.
  • Να στελεχωθεί επαρκώς η υπηρεσία <<Βοήθεια στο σπίτι>> για να εξασφαλιστούν οι καθημερινές ανάγκες των ηλικιωμένων που ζουν μόνοι τους και που πρέπει να παραμείνουν στα σπίτια τους μιας και ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.
  • Στη Σαλαμίνα υπάρχουν ξενοδοχεία που θα πρέπει να επιταχτούν για να μείνουν γιατροί, προσωπικό, για να προφυλαχτούν αυτοί και οι οικογένειές τους.

Κ.Ο.Β. Σαλαμίνας