Σελίδες

☭ Στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν αποφασίσει μνημόνια διαρκείας για όλους τους λαούς! Έχουν δημιουργήσει μηχανισμούς μόνιμης επιτήρησης και εποπτείας όλων των χωρών - μελών! Το ☭ ΚΚΕ ☭ δε φοβάται, αποκαλύπτει και παλεύει ενάντια στην ΕΕ και τις αποφάσεις - συμφωνίες που έχουν ληφθεί σε αυτήν και που κρύβουν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, γιατί την στηρίζουν. Τι περιμένεις; Για τα ψέματα που σου είπαν, για όσα κρύβουν, δυναμώνουμε τη δύναμη της αλήθειας! Ψηφίζουμε - Δυναμώνουμε το ☭ ΚΚΕ ☭ παντού!

Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Δεν έχουν θέση οι αξιολογητές στα σωματεία

Πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο η Μετασυνεδριακή Γενική Συνέλευση της ΟΛΜΕ για την αποτίμηση της πορείας του κλάδου κατά τη συνδικαλιστική περίοδο 2013-14 και το σχεδιασμό της δράσης για την ερχόμενη περίοδο.
Από το βήμα της συνέλευσης, το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών τόνισε ότι απέναντι στην πολιτική που συνθλίβει δικαιώματα «η απάντηση πρέπει να είναι η ανασύνταξη του κινήματος με προσανατολισμό να αντιπαλέψει τη στρατηγική της ανταγωνιστικότητας». Τονίστηκε επίσης μεταξύ άλλων ότι «με την κοινή δράση στο χώρο της εκπαίδευσης, την κοινή δράση όλων των εργαζομένων, με τη λαϊκή συμμαχία οι αγώνες μπορούν να φέρουν τα πάνω κάτω».

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών κατέθεσαν την πρόταση για μπλοκάρισμα οποιασδήποτε απόπειρας εφαρμογής της αξιολόγησης και ακύρωσή της στην πράξη με όρους συλλογικών αποφάσεων και όρους κινήματος και για διαγραφή των αξιολογητών από τα συνδικάτα και τα σωματεία. Στη βάση αυτή και σε αυτή τη φάση, το ΠΑΜΕ τόνισε ότι δεν μπορεί να είναι μέλη στα πρωτοβάθμια σωματεία οι περιφερειακοί διευθυντές Εκπαίδευσης, οι διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των νομών και οι σχολικοί σύμβουλοι, οι οποίοι είναι τα «πρώτα βιολιά» και ήδη «έχουν πιάσει δουλειά». Επίσης, τονίστηκε ότι στο βαθμό που οι διευθυντές των σχολείων γίνουν αξιολογητές και συνδεθεί ο ρόλος τους με τις απολύσεις των εκπαιδευτικών, εκ των πραγμάτων αντιστρατεύονται τους σκοπούς και τις επιδιώξεις του καταστατικού και εκ των πραγμάτων ως αξιολογητές δεν μπορεί να έχουν θέση στα σωματεία.
Η πρόταση αυτή των ταξικών δυνάμεων (η οποία την περασμένη εβδομάδα υιοθετήθηκε από τη γενική συνέλευση της ΔΟΕ) βρήκε απέναντί της όλες τις άλλες δυνάμεις και ιδιαίτερα αυτές των ΣΥΝΕΚ (ΣΥΡΙΖΑ) και των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ (ΑΝΤΑΡΣΥΑ), οι οποίες και οδήγησαν τελικά τη γενική συνέλευση σε έλλειψη απαρτίας, ώστε να μην παρθεί απόφαση.