Σελίδες

☭ Στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν αποφασίσει μνημόνια διαρκείας για όλους τους λαούς! Έχουν δημιουργήσει μηχανισμούς μόνιμης επιτήρησης και εποπτείας όλων των χωρών - μελών! Το ☭ ΚΚΕ ☭ δε φοβάται, αποκαλύπτει και παλεύει ενάντια στην ΕΕ και τις αποφάσεις - συμφωνίες που έχουν ληφθεί σε αυτήν και που κρύβουν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, γιατί την στηρίζουν. Τι περιμένεις; Για τα ψέματα που σου είπαν, για όσα κρύβουν, δυναμώνουμε τη δύναμη της αλήθειας! Ψηφίζουμε - Δυναμώνουμε το ☭ ΚΚΕ ☭ παντού!

Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

40ό ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ» Πλήθος κόσμου στις εκδηλώσεις στον Πειραιά


Ιδιαίτερα μαζικό ήταν το διήμερο Φεστιβάλ της ΚΝΕ στον Πειραιά που έγινε την περασμένη Παρασκευή και Σάββατο στο πάρκο Δηλαβέρη.
Την πρώτη μέρα έγινε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση που είχε θέμα «Η εποχή της αθωότητας του Μουντιάλ έχει τελειώσει». Μίλησε ο Μιχάλης Λεάνης, δημοσιογράφος, διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού «Nova ΣΠΟΡ FM», που έκανε μια αναδρομή στα Μουντιάλ των τελευταίων δεκαετιών, επισημαίνοντας ότι σήμερα πια είναι ένας θεσμός που ενδιαφέρεται μόνο για το κέρδος, ανεξάρτητα από τις επιδόσεις και το θέαμα που θα παρουσιάσει. Επίσης, ο Ηλίας Σαλπέας, δημοτικός σύμβουλος Πειραιά με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», μίλησε για την υποχρηματοδότηση του Αθλητισμού από το δήμο και την απαξίωση υποδομών, ενώ ο Δημήτρης Βιτάλης, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ανάγκη να δυναμώσει η διεκδίκηση για το δικαίωμα στον Αθλητισμό.
Κεντρικός ομιλητής στο Φεστιβάλ ήταν ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Θοδωρής Χιώνης, που μεταξύ άλλων τόνισε:
«Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του "Οδηγητή" φέτος συμπληρώνει 40 χρόνια μαχητικής παρέμβασης, πολύμορφων εκδηλώσεων, ασυμβίβαστης πορείας.
Η 40χρονη πορεία του Φεστιβάλ είναι μια πορεία συνεχούς προσπάθειας να ξεπερνάμε δυσκολίες και δικές μας αδυναμίες, είναι μια συνεχής προσπάθεια κόντρα στη συνήθεια, μια πορεία πάντα προς τα μπρος, που το ανέδειξε στο μεγαλύτερο πολιτικό και πολιτιστικό γεγονός στην Ελλάδα. Σε μια πραγματική γιορτή των νέων των εργατικών - λαϊκών οικογενειών, που μπορεί με ενιαίο χαρακτήρα να απλώνεται από άκρη σ' άκρη σ' όλη τη χώρα, με πλούτο εκδηλώσεων, συζητήσεων, δραστηριοτήτων, συνδυασμό πολλών μορφών Τέχνης και καλλιτεχνικών ρευμάτων.
Ο Θ. Χιώνης
Το Φεστιβάλ παίρνει διαρκώς υλικό από τις ανάγκες, τις διεκδικήσεις, τους αγώνες, τα όνειρα των νέων ανθρώπων, φωτίζοντας το δρόμο προς το μέλλον που μας αξίζει, αναδεικνύοντας τις αξίες και τα ιδανικά του συλλογικού και οργανωμένου αγώνα. Είναι πραγματικά μοναδικό, γιατί στήνεται από την αρχή μέχρι το τέλος, όπως κι εδώ στον Πειραιά, με τη συλλογικότητα, την ανιδιοτέλεια, την έμπνευση, την αισιοδοξία ότι θα τα καταφέρουμε, την αποφασιστικότητα, την πρωτοβουλία των μελών και των φίλων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Δεν υπάρχει αντίστοιχο γεγονός που να κινητοποιεί, να ενεργοποιεί τόσες χιλιάδες νέους και νέες σ' όλη τη χώρα.
Το Φεστιβάλ μας, σε πείσμα πολλών, αντέχει, ανανεώνεται, δυναμώνει. Γιατί το ΚΚΕ και η ΚΝΕ δεν πέρασε στην αντίπερα όχθη. Παρέμεινε σάρκα από τη σάρκα των εργατών, του εργαζόμενου λαού και των παιδιών του. Αντιμετωπίζοντας τη ζωή και τον αγώνα από τη σκοπιά των εργατικών λαϊκών συμφερόντων, τα οποία δεν συναντιούνται πουθενά, δεν συμβιβάζονται για κανένα λόγο με τα συμφέροντα των εκμεταλλευτών, των βιομηχάνων, των τραπεζιτών των εφοπλιστών. Στις ανηφόρες και στις κατηφόρες δεν συμβιβάστηκε με την εξουσία των μονοπωλίων που τσακίζει τις ζωές μας, για να μπορούμε σήμερα να συνεχίζουμε με ταξική πυξίδα και να παλεύουμε για να γίνει ο λαός μας αφέντης στον τόπο του.
Το Φεστιβάλ μας αντέχει και εξελίσσεται γιατί αποτελεί μια πορεία μοναδική κι ανεξάντλητη στο χρόνο, που συνεχίζει να εμπνέεται από τους ανθρώπους του μόχθου και τον πιο όμορφο στόχο που έχει βάλει η ανθρώπινη ιστορία, αυτόν της κατάργησης της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.
"Για να φτιάξουμε έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων". Σ' αυτόν το δρόμο συνεχίζουμε. Με αισιοδοξία και εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας. Για να φτιάξουμε ένα νέο κόσμο στο ύψος των ανθρώπινων αναγκών, στο επίπεδο των σύγχρονων δυνατοτήτων».


Ακολούθησαν μουσικές συναυλίες με μαθητικά και νεανικά συγκροτήματα, τον Μίλτο Πασχαλίδη και λαϊκό γλέντι με το συγκρότημα από το «Ανηφόρι».
Αντίστοιχα το Σάββατο έγινε συζήτηση με θέμα «Το μέλλον μας δεν θα αφήσουμε να είναι η ανεργία και η κακοπληρωμένη δουλειά», με τον Μανώλη Ραπανάκη, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και γραμματέα του ΤΣ Πειραιά, ενώ το πρόγραμμα πλαισιώθηκε με συναυλίες από νεανικά συγκροτήματα και από τους «KollektivA» και το γλέντι κράτησε ως αργά με συναυλία του Βαγγέλη Κορακάκη.