Σελίδες

☭ Στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν αποφασίσει μνημόνια διαρκείας για όλους τους λαούς! Έχουν δημιουργήσει μηχανισμούς μόνιμης επιτήρησης και εποπτείας όλων των χωρών - μελών! Το ☭ ΚΚΕ ☭ δε φοβάται, αποκαλύπτει και παλεύει ενάντια στην ΕΕ και τις αποφάσεις - συμφωνίες που έχουν ληφθεί σε αυτήν και που κρύβουν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, γιατί την στηρίζουν. Τι περιμένεις; Για τα ψέματα που σου είπαν, για όσα κρύβουν, δυναμώνουμε τη δύναμη της αλήθειας! Ψηφίζουμε - Δυναμώνουμε το ☭ ΚΚΕ ☭ παντού!

Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ Μαζικές απολύσεις και εργαζόμενοι «μιας μέρας»!

Περιοδείες ενημέρωσης χτες από βουλευτές και στελέχη του ΚΚΕ
Από τη χτεσινή περιοδεία στο «ΙΑΣΩ»
Ιδιωτικές κλινικές στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις επισκέφτηκαν χτες βουλευτές του ΚΚΕ, με σκοπό να συνομιλήσουν με τους εργαζόμενους για την τροπολογία-«βόμβα» που ανοίγει το δρόμο για γενικευμένες απολύσεις και επιβολή ελαστικής εργασίας σχεδόν στους μισούς εργαζόμενους του κλάδου. Η τροπολογία σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας συζητιέται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής και θα μπει σε ψηφοφορία αύριο.
Σύμφωνα με την τροπολογία, ο αριθμός του προσωπικού όλων των ειδικοτήτων «θα συναρτάται με την πληρότητα των κλινών» και όχι ανάλογα με τον αριθμό των κλινών της κλινικής, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα. Ο επιχειρηματίας θα μπορεί να μειώνει μέχρι και 50% το προσωπικό κάθε ειδικότητας και αν αυξάνεται η πελατεία του να παίρνει εργαζόμενους φθηνούς, με ελαστικές εργασιακές σχέσεις, ακόμη και για μέρα! Οι ρυθμίσεις της τροπολογίας δεν είναι καθόλου απίθανο σύντομα να επεκταθούν και στο κρατικό σύστημα της Υγείας.

Στο «Ιασώ»
«Η τροπολογία ανοίγει το δρόμο για να επιβληθούν ελαστικές εργασιακές σχέσεις σε μεγάλο μέρος εργαζομένων στον κλάδο, για να επεκταθούν η μερική απασχόληση, η δουλειά με "μπλοκάκι", η αναμονή του κάθε εργαζόμενου πάνω από το τηλέφωνο πότε θα τον καλέσει η εργοδοσία για δουλειά», είπε χαρακτηριστικά ο Σπύρος Χαλβατζής, βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας με εργαζόμενους στο μαιευτήριο «ΙΑΣΩ».
Επίσης, αναφέρθηκε στις συνέπειες που θα έχει αυτό το μέτρο στα ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα, καθώς εντάσσεται στη συνολική επίθεση στην Κοινωνική Ασφάλιση και τις παροχές. Ο Σπ. Χαλβατζής χαρακτήρισε την τροπολογία «βόμβα» στα εργασιακά δικαιώματα, που φέρνει ανατροπή των εργασιακών σχέσεων με «νόμιμο» τρόπο.
Τόνισε πως το ΚΚΕ τοποθετήθηκε ενάντια στην τροπολογία κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή της Βουλής και ότι θα την καταψηφίσει στην Ολομέλεια. Πρόσθεσε, όμως, ότι το κύριο είναι τι θα κάνουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, πώς θα οργανωθούν και θα παλέψουν ενάντια στο συγκεκριμένο μέτρο, αλλά και στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής.
Στο «Ερρίκος Ντυνάν»
Στο «Ερρίκος Ντυνάν» ο βουλευτής του ΚΚΕ και μέλος της ΚΕ του Κόμματος, Χρήστος Κατσώτης, έκανε παρέμβαση στη διοίκηση και μίλησε σε εργαζόμενους για το ίδιο θέμα. Πρόκειται για ένα νοσοκομείο όπου οι εργαζόμενοι είναι 8-10 μήνες απλήρωτοι, ενώ δρομολογούνται αναδιαρθρώσεις για λιγότερο και πιο φθηνό προσωπικό.
Η κυβέρνηση παίρνει όλα τα μέτρα για να διευκολύνει την εργοδοσία, είπε ο Χρ. Κατσώτης, σημειώνοντας πως «η τροπολογία στοχεύει στις απολύσεις και τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Το ίδιο ισχύει ήδη και στον κλάδο του Τουρισμού, όπου υπολογίζουν τους εργαζόμενους ανάλογα με την πληρότητα των ξενοδοχείων, ενώ θα αγγίξει και το δημόσιο νοσοκομείο, εφόσον η Υγεία λειτουργεί με γνώμονα το κέρδος».
Σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα
Την ιδιωτική κλινική «Ολύμπιον» στην Πάτρα επισκέφτηκε χτες ο Νίκος Καραθανασόπουλος, βουλευτής και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Παρά τις προσπάθειες της εργοδοσίας να εμποδιστεί η περιοδεία, ενημέρωσε τους εργαζόμενους για την τροπολογία.
«Είναι μια απαίτηση των κλινικαρχών για να διασφαλίσουν τα συμφέροντά τους, για διασφαλίσουν ένα φθηνό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων. Δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Είναι μέρος της συνολικότερης επιδίωξης του κεφαλαίου - και στην Υγεία - για ανατροπές στην κατεύθυνση της ευελιξίας και της έντασης της εκμετάλλευσης», είπε. Πρόσθεσε πως το ΚΚΕ θα την καταψηφίσει, όμως «πρέπει να βγουν συμπεράσματα για πολιτικές και συνδικαλιστικές δυνάμεις που στα λόγια αντιτίθενται και στην πράξη δεν αμφισβητούν το "δικαίωμα" του κεφαλαιοκράτη και την ΕΕ που ενισχύει τους επιχειρηματικούς ομίλους και στην Υγεία».
Περιοδείες τέλος έγιναν από στελέχη του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη. Στη «Βιοκλινική» (πρώην «Γαληνός») βρέθηκε ο Γιάννης Νοτάκης, μέλος της ΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και στη «Γενική Κλινική» ο Γιάννης Δελής, μέλος επίσης της ΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.