Σελίδες

☭ Στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν αποφασίσει μνημόνια διαρκείας για όλους τους λαούς! Έχουν δημιουργήσει μηχανισμούς μόνιμης επιτήρησης και εποπτείας όλων των χωρών - μελών! Το ☭ ΚΚΕ ☭ δε φοβάται, αποκαλύπτει και παλεύει ενάντια στην ΕΕ και τις αποφάσεις - συμφωνίες που έχουν ληφθεί σε αυτήν και που κρύβουν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, γιατί την στηρίζουν. Τι περιμένεις; Για τα ψέματα που σου είπαν, για όσα κρύβουν, δυναμώνουμε τη δύναμη της αλήθειας! Ψηφίζουμε - Δυναμώνουμε το ☭ ΚΚΕ ☭ παντού!

Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Πάλη για κατάργηση της «τράπεζας θεμάτων» και μαζικούς διορισμούς

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Κατάργηση της «τράπεζας θεμάτων» και μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών, ζητά η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ. Σε αυτή την κατεύθυνση καλεί τα σωματεία, το γονεϊκό κίνημα, τις ΕΛΜΕ και τους Συλλόγους να πάρουν συγκεκριμένες αγωνιστικές πρωτοβουλίες «για να βρεθούν δίπλα - δίπλα στον αγώνα οι εργαζόμενοι γονείς, οι νέοι εκπαιδευτικοί που περιπλανώνται από σχολείο σε σχολείο και από πόλη σε πόλη, οι εκπαιδευτικοί που βλέπουν ότι με την αξιολόγηση και την "τράπεζα θεμάτων" μετατρέπονται από παιδαγωγοί σε εκγυμναστές δεξιοτήτων, οι μαθητές».
Το ΠΑΜΕ περιγράφει την ωμή, ζοφερή πραγματικότητα που αποτυπώνεται ανάγλυφα στα σχολεία:

  • Στους χιλιάδες μαθητές των λαϊκών οικογενειών, που μετά την εφαρμογή της «τράπεζας θεμάτων», «κόβονται» σε τουλάχιστον ένα μάθημα.
  • Στις 9,5 χιλιάδες συνταξιοδοτήσεις εκπαιδευτικών φέτος και στις 12 περίπου χιλιάδες συνταξιοδοτήσεις τα δύο προηγούμενα χρόνια, κυριολεκτικά με το πιστόλι στον κρόταφο, κάτω από το φόβο των αλλαγών στο Ασφαλιστικό, της εργασιακής ανασφάλειας για το «πού θα βρεθώ του χρόνου» και της αξιολόγησης.
  • Στα 2.600 σχολεία που έκλεισαν ή συγχωνεύτηκαν τα τελευταία 4 χρόνια, ενώ ετοιμάζονται και νέες συγχωνεύσεις (16 Γυμνάσια/Γενικά Λύκεια και 12 ΕΠΑΛ) - καταργήσεις (1 Γυμνάσιο και 3 ΕΠΑΛ), σύμφωνα με σχέδιο του υπουργείου Παιδείας.
  • Στα χιλιάδες προνήπια που και φέτος δεν βρίσκουν θέση σε κάποιο παιδικό σταθμό, σε κάποιο νηπιαγωγείο.
  • Στα άδεια ταμεία των Σχολικών Επιτροπών, στις τραγικές ελλείψεις στην υλικοτεχνική υποδομή.
  • Στους 15 περίπου χιλιάδες αναπληρωτές - ωρομίσθιους και στους 7.200 ψυχολόγους, λογοθεραπευτές κ.ά. με 5μηνα μέσω ΟΑΕΔ, που μένουν άνεργοι, δεν ξέρουν αν θα έχουν δουλειά από Σεπτέμβρη.
  • Στους εκπαιδευτικούς με διάφορες ελαστικές σχέσεις εργασίας, ακόμα και με μπλοκάκι.
  • Στις 2.100 διαθεσιμότητες και στους πρώτους 86 εκπαιδευτικούς που βρίσκονται στην ανεργία.
  • Στις χιλιάδες χαμένες διδακτικές ώρες, ιδιαίτερα στη Γ' ΕΠΑΛ των τομέων που καταργήθηκαν, όπου οι μαθητές δεν διδάχτηκαν ούτε μία ώρα, ακόμα και σε πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα.
  • Από την άλλη ...212 διορισμοί - κοροϊδία (112 στην Α/θμια και 100 στη Β/θμια) και ο υπουργός Παιδείας να δηλώνει ότι αναζητεί προγράμματα ΕΣΠΑ για την κάλυψη των κενών, δηλαδή μπαλώματα όπως - όπως, με ημερομηνία λήξης, που σήμερα υπάρχουν (;) κι αύριο βλέπουμε...
«Η τραγική αυτή κατάσταση μας αφορά όλους», σημειώνει μεταξύ άλλων η Πανελλαδική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, τονίζοντας ότι όλα τα παραπάνω αποτελούν στρατηγική, ταξική επιλογή, είναι το «νέο σχολείο» που χτίζουν κυβέρνηση και ΕΕ. Και καλεί σε πάλη για το σχολείο των σύγχρονων αναγκών του λαού, διεκδικώντας:
  • Κατάργηση της «τράπεζας θεμάτων». Οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις να είναι ενδοσχολικές, με ευθύνη του εκπαιδευτικού, που είναι σε θέση να σταθμίζει τις ανάγκες, τη γενική προσπάθεια και το κοινωνικό περιβάλλον των μαθητών.
  • Καμία σύμπτυξη - συγχώνευση σχολείων και τμημάτων. 20 μαθητές ανά τμήμα.
  • Μαζικοί διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των κενών.
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Κατάργηση της ελαστικής εργασίας.
  • Να κατευθυνθούν τα χρήματα του ΕΣΠΑ στη στήριξη και διεύρυνση των δημόσιων εκπαιδευτικών δομών και στις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.