Σελίδες

☭ Στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν αποφασίσει μνημόνια διαρκείας για όλους τους λαούς! Έχουν δημιουργήσει μηχανισμούς μόνιμης επιτήρησης και εποπτείας όλων των χωρών - μελών! Το ☭ ΚΚΕ ☭ δε φοβάται, αποκαλύπτει και παλεύει ενάντια στην ΕΕ και τις αποφάσεις - συμφωνίες που έχουν ληφθεί σε αυτήν και που κρύβουν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, γιατί την στηρίζουν. Τι περιμένεις; Για τα ψέματα που σου είπαν, για όσα κρύβουν, δυναμώνουμε τη δύναμη της αλήθειας! Ψηφίζουμε - Δυναμώνουμε το ☭ ΚΚΕ ☭ παντού!

Τρίτη 11 Ιουνίου 2024

Να αναλάβει η κυβέρνηση τις ευθύνες της για την θωράκιση των σχολείων από τον καύσωνα

 ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Τρίτη 11/06/2024 - 20:03
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ «ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ»

Να αναλάβει η κυβέρνηση τις ευθύνες της για την θωράκιση των σχολείων από τον καύσωνα

Απαιτούν έκτακτες γονεϊκές άδειες και χρηματοδότηση για σύγχρονα σχολεία

Να πάρουν η κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία ουσιαστικά μέτρα για την θωράκιση των σχολείων από τον καύσωνα και να μην μετατοπίζουν την ευθύνη τους, απαιτούν οι δημοτικές Αρχές που έχουν εκλεγεί με την «Λαϊκή Συσπείρωση»

Επίσης, ζητάνε από την κυβέρνηση να δώσει τη δυνατότητα λήψης έκτακτων γονεϊκών αδειών για όλους τους γονείς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και προσχολικής αγωγής, μετά την απόφαση για κλείσιμο των σχολείων λόγω των υψηλών θερμοκρασιών. 

Ο δήμος Πάτρας επισημαίνει πως όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία και δημοτικά) εντός των ορίων του θα παραμείνουν κλειστά την Τετάρτη και την Πέμπτη, ενώ απαιτεί από την κυβέρνηση και το υπουργείο «να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να διασφαλιστεί η αποχή από την εργασία, με αποδοχές, των εργαζομένων που έχουν μικρά παιδιά, τα οποία αυτές τις μέρες δεν θα βρίσκονται στο σχολείο».

Το ίδιο αίτημα διατυπώνουν στην Αττική οι δημοτικές αρχές ΠετρούποληςΚαισαριανήςκαι Χαϊδαρίου που επίσης ανακοίνωσαν το κλείσιμο των νηπιαγωγείων και των δημοτικών. 

«Τα σχολεία είναι άκρως εκτεθειμένα λόγω του τρόπου κατασκευής και των παρωχημένων ηλεκτρολογικών και μηχανολογικών τους εγκαταστάσεων, την έλλειψη μεγάλων κλιματιζόμενων χώρων ή σκιασμένων αύλειων χώρων. Απαιτείται επομένως άμεση κατάρτιση σχετικού προγράμματος για χρηματοδότηση των δήμων προκειμένου για την θωράκιση των σχολικών υποδομών με σύγχρονα μέσα, χωρίς όρους και προϋποθέσεις», υπογραμμίζουν. 

Πηγή 902portal.gr