Σελίδες

☭ Στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν αποφασίσει μνημόνια διαρκείας για όλους τους λαούς! Έχουν δημιουργήσει μηχανισμούς μόνιμης επιτήρησης και εποπτείας όλων των χωρών - μελών! Το ☭ ΚΚΕ ☭ δε φοβάται, αποκαλύπτει και παλεύει ενάντια στην ΕΕ και τις αποφάσεις - συμφωνίες που έχουν ληφθεί σε αυτήν και που κρύβουν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, γιατί την στηρίζουν. Τι περιμένεις; Για τα ψέματα που σου είπαν, για όσα κρύβουν, δυναμώνουμε τη δύναμη της αλήθειας! Ψηφίζουμε - Δυναμώνουμε το ☭ ΚΚΕ ☭ παντού!

Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για την παρουσία ποντικιού στο Νηπιαγωγείο Παλουκίων

 






ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

για την παρουσία ποντικιού στο Νηπιαγωγείο Παλουκίων


….Και να λοιπόν πριν καλά καλά σβήσουν τα φώτα και ο απόηχος των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, έρχεται μπροστά μας η σκληρή πραγματικότητα που αφορά την κατάσταση των σχολικών κτιρίων στη Σαλαμίνα. Μια κατάσταση η οποία χρονίζει και κανένας από τους δυο υποψήφιους δημάρχους δεν αναφέρθηκε σοβαρά την προεκλογική περίοδο, παρά ψέλλιζαν ευχολόγια και γενικότητες.

Εν ετει 2023 ο Δήμος Σαλαμίνας και η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, με απόφαση του Δημάρχου κλείνουν από Τετάρτη 18/10 έως και Παρασκευή 20/10/2023 το Νηπιαγωγείο Παλουκίων, Σαλαμίνας, λόγω ευρημάτων παρουσίας τρωκτικού!!!

Είναι αδιανόητο και πολύ σοβαρό το πρόβλημα που παρουσιάζεται στο Νηπιαγωγείο Παλουκίων. Ένα κτίριο που είναι εντελώς ακατάλληλο να λειτουργεί ως  σχολείο, να φιλοξενεί παιδιά και εκπαιδευτικούς.

Βρίσκεται σε ισόγειο καταστήματος, χωρισμένο σε τρία τμήματα χωρίς παράθυρα με τον αερισμό των αιθουσών να γίνεται από φεγγίτες, με 3 τουαλέτες νηπίων για περίπου 60 νήπια, με τα παιδάκια να αυλίζονται στον ακάλυπτο της πολυκατοικίας!!!! σε ένα ιδιαίτερα ολισθηρό δάπεδο. Πραγματικά η παρουσία του ποντικιού στο νηπιαγωγείο είναι «η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι»! 

Επιβάλλεται η άμεση παρέμβαση από τον Δήμο Σαλαμίνας, εκτός βέβαια από το αυτονόητο της απεντόμωσης και μυοκτονίας, καθώς υπάρχει κίνδυνος για την υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών, να ξεκινήσει άμεσα η μετεγκατάσταση του Νηπιαγωγείου σε κατάλληλο χώρο, όπως επίσης και η μελέτη για ανέγερση καινούργιου νηπιαγωγείου! 

Οι καταστροφικές συνέπειες της χρόνιας υποχρηματοδότησης των Σχολικών Επιτροπών από κυβερνήσεις και η ανοχή, διαχείριση και σύμπλευση των Δημοτικών Αρχών με αυτή έχουν φέρει τα δημόσια σχολεία σε αυτή την κατάσταση, των άθλιων κτηριακών υποδομών, των κακοσυντηρημένων και ακατάλληλων κτιρίων, που γίνονται επικίνδυνα για την υγεία και την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών!

Ανυπολόγιστες είναι οι ευθύνες της Περιφέρειας, καθώς και των μέχρι τώρα  δημοτικών αρχών της Σαλαμίνας που παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις της "Λαϊκής Συσπείρωσης" εδώ και πολλά χρόνια, δεν έχουν δρομολογήσει κανένα πρόγραμμα και δεν έχουν κανένα σχεδιασμό για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών και για την αντισεισμική θωράκιση. Δεν έχει παρθεί απολύτως κανένα μέτρο προστασίας για τα σχολικά συγκροτήματα, που φοιτούν χιλιάδες μαθητές και που έχουν χτιστεί, κυρίως, πριν από τον αντισεισμικό κανονισμό του 1959 και του 1984.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Σαλαμίνας ζητά από την δημοτική αρχή να αναλάβει τις ευθύνες της, να γίνει άμεσα μετεγκατάσταση του Νηπιαγωγείου Παλουκίων σε κατάλληλο κτίριο.

  • Να γίνει σχεδιασμός για ανέγερση νέων σύγχρονων και ασφαλών σχολικών κτιρίων με δέσμευση κατάλληλων χώρων. Συγκεκριμένα: Δημοτικό σχολείο Αμπελακίων, Λύκειο Αμπελακίων, Δημοτικό σχολείο Σεληνίων, Νηπιαγωγείο Σεληνίων, Δημοτικό σχολείο Φοίνικα, Νηπιαγωγείο Φοίνικα, 5ο Νηπιαγωγείο Σαλαμίνας, 6ο Νηπιαγωγείο Σαλαμίνας, Νηπιαγωγείο Αιαντείου, 8ο Νηπιαγωγείο Σαλαμίνας, 7ο Νηπιαγωγείο Σαλαμίνας, Νηπιαγωγείο Παλουκίων. 
  • Άμεση υλοποίηση της απόφασης για ανέγερση σχολικού συγκροτήματος Γυμνασίου - Λυκείου Αιαντείου στην περιοχή Αγ. Αθανάσιος.