Σελίδες

☭ Στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν αποφασίσει μνημόνια διαρκείας για όλους τους λαούς! Έχουν δημιουργήσει μηχανισμούς μόνιμης επιτήρησης και εποπτείας όλων των χωρών - μελών! Το ☭ ΚΚΕ ☭ δε φοβάται, αποκαλύπτει και παλεύει ενάντια στην ΕΕ και τις αποφάσεις - συμφωνίες που έχουν ληφθεί σε αυτήν και που κρύβουν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, γιατί την στηρίζουν. Τι περιμένεις; Για τα ψέματα που σου είπαν, για όσα κρύβουν, δυναμώνουμε τη δύναμη της αλήθειας! Ψηφίζουμε - Δυναμώνουμε το ☭ ΚΚΕ ☭ παντού!

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022

Παρεμβάσεις για την τηλεκπαίδευση αλλά και το επερχόμενο άνοιγμα των σχολείων

 ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Τετάρτη 25/11/2020 - 14:29
ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗ «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»

Παρεμβάσεις για την τηλεκπαίδευση αλλά και το επερχόμενο άνοιγμα των σχολείων

Σε παρεμβάσεις για τη διάθεση του απαραίτητου τεχνολογικού εξοπλισμού στους μαθητές, αλλά και για να ληφθούν μέτρα για το επερχόμενο ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, προχωρούν οι εκλεγμένοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Στη Σαλαμίνα

Να παρθούν άμεσα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, απαιτεί από τη δημοτική αρχή, η «Λαϊκή Συσπείρωση» Σαλαμίνας, επισημαίνοντας πως οι μονάδες «εδώ και χρόνια υπολειτουργούσαν, με πάρα πολλά προβλήματα να έχουν συσσωρευτεί και τα οποία διογκώθηκαν με την εκδήλωση της πανδημίας καθώς δεν υπήρχαν ούτε οι ελάχιστες προϋποθέσεις για να εξασφαλιστεί η τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, για να είναι ασφαλείς εκπαιδευτικοί, μαθητές καθαρίστριες και κατ’ επέκταση οι οικογένειές τους, στις οποίες υπάρχουν πολλοί άνθρωποι σε ευπαθείς ομάδες».

Παράλληλα, καταγγέλλει «την ανεύθυνη στάση της δημοτική αρχής, η οποία έχει καταψηφίσει τις προτάσεις της "Λαϊκής Συσπείρωσης" οι οποίες είναι στην κατεύθυνση να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων καθώς και να διασφαλιστεί σύγχρονη εκπαιδευτική διαδικασία για μαθητές και εκπαιδευτικούς» (διαβάστε εδώ αναλυτικά).

Στον Ωρωπό

«Στον Δήμο Ωρωπού, όπως και παντού στην επικράτεια αρκετοί μαθητές, παιδιά λαϊκών οικογενειών, με ευθύνη της κυβέρνησης δεν διαθέτουν τον απαραίτητο τεχνολογικό εξοπλισμό και οι οικογένειές τους ζουν με το άγχος και την αγωνία καθώς τα παιδιά τους δεν μπορούν να συμμετέχουν έστω στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση» τονίζει σε επιστολή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ωρωπού προς τον δήμαρχο της πόλης, φέρνοντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την καταγγελία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σκάλας Ωρωπού - Νέων Παλατίων, όπου αναφέρει ότι οι μαθητές του σχολείου δεν έχουν προμηθευτεί tablets, με αποτέλεσμα να μην μπορούν έως και σήμερα να παρακολουθήσουν την τηλεκπαίδευση».

Γι' αυτό και καλεί τον δήμο, «σε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα (διευθυντές εκπαίδευσης, διευθυντές σχολείων, συλλόγους διδασκόντων, σχολικές επιτροπές, συλλόγους γονέων) να καταγράψετε τις ελλείψεις και να απαιτήσετε από το υπουργείο Εσωτερικών έκτακτη χρηματοδότηση για την προμήθεια του αναγκαίου εξοπλισμού (tablets, σύνδεση ευρυζωνικού ίντερνετ κ.ά.) σε όσους μαθητές το έχουν ανάγκη» (διαβάστε εδώ αναλυτικά).

Στην Ικαρία

Το 30% των μαθητών στα σχολεία της Ικαρίας αντιμετωπίζουν δυσκολίες να συμμετάσχουν στην τηλεκπαίδευση αφού δεν έχουν είτε τον απαραίτητο εξοπλισμό είτε την αναγκαία σύνδεση στο διαδίκτυο καταγγέλλει η «Λαϊκή Συσπείρωση».

Καλεί τη δημοτική αρχή να στηρίξει το αίτημα να εξασφαλιστεί με ευθύνη και δαπάνη του κράτους, η κάλυψη του αναγκαίου τεχνολογικού εξοπλισμού για μαθητές και εκπαιδευτικούς. (Δωρεάν τάμπλετ και ηλεκτρονικούς υπολογιστές, δωρεάν σύνδεση γρήγορου internet. Αναβάθμιση του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου, ώστε να καλύπτει όλες τις ανάγκες των Δημόσιων Σχολείων).

Προτείνει δε την κάλυψη του κόστους (εξοπλισμού η σύνδεσης) σε όσες οικογένειες αντιμετωπίζουν πρόβλημα παρακολούθησης της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, από τις επιχορηγήσεις του υπουργείου Εσωτερικών στον Δήμο Ικαρίας για την αντιμετώπιση των συνεπειών του COVID-19, που προσεγγίζουν τις 140.000 ευρώ.

πηγή: https://www.902.gr/eidisi/topiki-dioikisi/243501/paremvaseis-gia-tin-tilekpaideysi-alla-kai-eperhomeno-anoigma-ton