Σελίδες

☭ Στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν αποφασίσει μνημόνια διαρκείας για όλους τους λαούς! Έχουν δημιουργήσει μηχανισμούς μόνιμης επιτήρησης και εποπτείας όλων των χωρών - μελών! Το ☭ ΚΚΕ ☭ δε φοβάται, αποκαλύπτει και παλεύει ενάντια στην ΕΕ και τις αποφάσεις - συμφωνίες που έχουν ληφθεί σε αυτήν και που κρύβουν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, γιατί την στηρίζουν. Τι περιμένεις; Για τα ψέματα που σου είπαν, για όσα κρύβουν, δυναμώνουμε τη δύναμη της αλήθειας! Ψηφίζουμε - Δυναμώνουμε το ☭ ΚΚΕ ☭ παντού!

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022

ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Νοεμβρίου 24, 2020

 

   
 

        Διαχρονικές είναι οι ευθύνες του κράτους και των Δημοτικών αρχών (προηγούμενων και της σημερινής) για την «τραγική κατάσταση» που έχει διαμορφωθεί στα σχολεία της Σαλαμίνας.

        Τα σχολεία της Σαλαμίνας εδώ και χρόνια υπολειτουργούσαν, με πάρα πολλά προβλήματα να έχουν συσσωρευτεί και τα οποία διογκώθηκαν με την εκδήλωση της πανδημίας καθώς δεν υπήρχαν ούτε οι ελάχιστες προϋποθέσεις για να εξασφαλιστεί η τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, για να είναι ασφαλείς εκπαιδευτικοί, μαθητές καθαρίστριες  και κατ’ επέκταση οι οικογένειές τους στις οποίες υπάρχουν πολλοί άνθρωποι σε ευπαθής ομάδες.


Η λίστα με τα προβλήματα είναι ατελείωτη. Συχνά είναι τα φαινόμενα οι μαθητές να στοιβάζονται σε τμήματα που αριθμός τους έφθανε και τα 25-27 άτομα. Άλλα σχολεία 6θέσια λειτουργούν  με 13 τμήματα. Τα κτηριακά προβλήματα είναι εδώ και καιρό τεράστια. Συχνά φαινόμενα είναι αίθουσες χωρίς παράθυρα, άλλες που πλημμυρίζουν, αίθουσες ακόμα και με ρωγμές στα επιχρίσματα των τοίχων. Ενώ υπάρχουν σχολεία που λειτουργούν με ακατάλληλους, μικρούς αύλιους χώρους  ή  με κοινές τουαλέτες.  Σε άλλα σχολεία υπάρχουν γραφεία εκπαιδευτικών ακατάλληλα (π.χ. κοντέινερ , ή με μία τουαλέτα εκπαιδευτικών).


Με βάση αυτά  καταγγέλλουμε  την ανεύθυνη στάση της Δημοτική Αρχής, η οποία έχει καταψηφίσει τις προτάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης οι οποίες είναι στην κατεύθυνση να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων καθώς και να διασφαλιστεί σύγχρονη εκπαιδευτική διαδικασία για μαθητές και εκπαιδευτικούς.


Καταγγέλλουμε επίσης την στάση του Δημάρχου που στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο σε ερώτηση της Δημοτικής Συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης για το ποιες είναι οι ενέργειες που σχεδιάζει η δημοτική αρχή για να βελτιωθεί η κατάσταση στα σχολεία της Σαλαμίνας και παράλληλα να «κερδηθεί» ο χρόνος του LOCKDOWN που τα σχολεία δεν λειτουργούν , η απάντηση του ήταν «περιπαιχτική» για όλη την εκπαιδευτική κοινότητα.


Απέναντι στην στάση ανοχής που δείχνει η Δημοτική Αρχή που ισούται με συνενοχή στην πολιτική  της κυβέρνησης αλλά και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων που έχουν υποβάθμιση την παιδεία στην χώρα και κατ’ επέκταση και στην Σαλαμίνα, απαιτούμαι:

 

·    Nα κατατεθεί από τον Δήμο Σαλαμίνας αίτημα έκτακτης επιχορήγησης στο Υπ. Παιδείας για να μισθωθούν ελεύθερα κτήρια ώστε να μετατραπούν σε κατάλληλες σχολικές αίθουσες με 15 μαθητές/ ανά τάξη ώστε οι μαθητές να βρίσκονται στο φυσικό τους χώρο με ασφάλεια 

 

·    Να εξασφαλιστεί η κάλυψη με ευθύνη και δαπάνη του κράτους  του αναγκαίου  τεχνικού εξοπλισμού  για τους μαθητές και εκπαιδευτικούς. Δωρεάν tablet- pc και δωρεάν  σύνδεσης γρήγορου ίντερνετ.

 

·    Μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία.

 

·     Εξασφάλιση κονδυλίων στις σχολικές επιτροπές, για την προμήθεια των απαραίτητων υλικών.

 

·    Δημιουργία Σχολιατρικής υπηρεσίας που θα έχει την ευθύνη για τον έλεγχο λειτουργίας των σχολείων και την διαχείριση κρουσμάτων.

 

·    Πρόσληψη νοσηλευτών σε κάθε σχολείο και γιατρών για ομάδες σχολείων.

 

·    Μαζικές προσλήψεις μόνιμων καθαριστριών στα σχολεία,  στους παιδικούς σταθμούς.