Σελίδες

☭ Στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν αποφασίσει μνημόνια διαρκείας για όλους τους λαούς! Έχουν δημιουργήσει μηχανισμούς μόνιμης επιτήρησης και εποπτείας όλων των χωρών - μελών! Το ☭ ΚΚΕ ☭ δε φοβάται, αποκαλύπτει και παλεύει ενάντια στην ΕΕ και τις αποφάσεις - συμφωνίες που έχουν ληφθεί σε αυτήν και που κρύβουν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, γιατί την στηρίζουν. Τι περιμένεις; Για τα ψέματα που σου είπαν, για όσα κρύβουν, δυναμώνουμε τη δύναμη της αλήθειας! Ψηφίζουμε - Δυναμώνουμε το ☭ ΚΚΕ ☭ παντού!

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΒ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΒ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Για το δημοτικό συμβούλιο στις 13 Δεκέμβρη

Στις 13 Δεκέμβρη πραγματοποιήθηκε δημοτικό συμβούλιο στο οποίο κυριάρχησαν τα εξής ζητήματα:
  • Η νέα επίθεση από φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής σε εκδήλωση στο ΕΚ Σαλαμίνας
  • Το θέμα των δημοτικών τελών και του νερού και η δίκαιη απαίτηση των εργαζομένων και του λαού του νησιού να μειωθούν, καθώς είναι υπέρογκο το χαράτσι που πληρώνουν τα εργατικά λαϊκά στρώματα, ειδικά μετά τις αυξήσεις του 2014.
Για το θέμα της Χρυσής Αυγής
Η στάση της δημοτικής αρχής δεν προκάλεσε καμιά έκπληξη, ήταν για ακόμα μια φορά αποκαλυπτική. Το ζήτημα στο δημοτικό συμβούλιο έθεσε η δημοτική σύμβουλος του ΚΚΕ. Στο ψήφισμα που κατατέθηκε τονιζόταν μεταξύ άλλων:
  • Καταγγελλόταν η επίθεση των φασιστών
  • Αποκαλυπτόταν για ακόμα μια φορά ο εγκληματικός χαρακτήρας της ναζιστικής Χρυσής Αυγής
  • Τίθονταν οι ευθύνες της κυβέρνησης, αλλά και της δημοτικής αρχής που επιμένει να συναγελάζεται με ναζί
  • Έμπαινε το θέμα του οργανωμένου αγώνα για να αντιμετωπιστεί ο φασισμός, τον οποίο θρέφει το κεφάλαιο, και στα πλαίσια αυτά υπήρχε κάλεσμα και στην πανεργατική απεργία.
Η δημοτική αρχή με τη στάση της επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις του ΚΚΕ. Η δήμαρχος και η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου έχουν δεσμούς με τη Χρυσή Αυγή. Από αυτή τη σκοπιά τους αντιμετωπίζουν ως ένα ακόμα κοινοβουλευτικό κόμμα, ως μια ακόμα πολιτική δύναμη π[ου μπορούν άνετα να καλούν στις εκδηλώσεις του δήμου. Προφανώς στη δημοτική αρχή δεν υπάρχει πρόβλημα με το γεγονός ότι έχει δολοφονηθεί ο Παύλος Φύσσας, δεν έχουν ζήτημα με τις δεκάδες δολοφονικές επιθέσεις που έχουν αποκαλυφθεί, δεν τους ενόχλησε στο θέαμα της επίθεσης των φασιστών στο ΕΚ.
Η άποψη της δημοτικής αρχής είναι επικίνδυνη, βγάζει λάδι τη Χρυσή Αυγή, δείχνει ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα με τους διάφορους Λαγούς του συστήματος.


Για το θέμα των δημοτικών τελών και του νερού
Υπήρχε στα πλαίσια του δημοτικού συμβουλίου κινητοποίηση από σωματεία και φορείς του νησιού, που απαιτούσαν τη μείωση των δημοτικών τελών και του νερού. Αυτή η κινητοποίηση χαλούσε το κλίμα που ήθελε να καλλιεργήσει η δημοτική αρχή.
Υπενθυμίζουμε ότι:
  • Η υπέρογκη αύξηση στα δημοτικά τέλη και στο νερό που έγινε το 2014 δεν είναι άσχετη με το γεγονός ότι ο δήμος Σαλαμίνας, με ευθύνη όλων των προηγούμενων δημοτικών αρχών είναι σε επιτήρηση.
  • Είναι γεγονός ότι η σημερινή δημοτική αρχή, όπως και οι προηγούμενες που σήμερα είναι στην αντιπολίτευση συμφωνούν με το πλαίσιο της τοπικής διοίκησης όπως έχει διαμορφωθεί. Πλαίσιο που είναι αντιλαϊκό, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων.
  • Ότι η σημερινή δήμαρχος είχε δεσμευτεί ότι οι αυξήσεις θα ήταν για ένα χρόνο, κάτι που δεν έγινε και που αποδεικνύει ότι το ψέμα δεν είναι μόνο προνόμιο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όλων των αστικών κομμάτων και αστικών δυνάμεων σε όλα τα επίπεδα.
Στο συγκεκριμένο θέμα τελικά δεν κατέληξε σε κάποια θετική για τους εργαζόμενους απόφαση.
Καλούμε τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους άνεργους της Σαλαμίνας να βγάλουν συμπεράσματα και από το δημοτικό συμβούλιο. Να δουν ότι μόνο με τον αγώνα τους μπορούν να πετύχουν ανακούφιση των όρων ζωής τους, αλλιώς συνεχώς η κατάσταση θα επιδεινώνεται.
Σας καλούμε να οργανώσετε την πάλη σας μέσα από τα σωματεία και τους φορείς του νησιού, να στήσετε νέες δομές που να ενισχύουν την πάλη στο κίνημα.
Δεσμευόμαστε ότι οι κομμουνιστές θα δίνουμε σταθερά όλες μας τις δυνάμεις σε αυτό τον αγώνα.



ΚΟΒ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ