Σελίδες

☭ Στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν αποφασίσει μνημόνια διαρκείας για όλους τους λαούς! Έχουν δημιουργήσει μηχανισμούς μόνιμης επιτήρησης και εποπτείας όλων των χωρών - μελών! Το ☭ ΚΚΕ ☭ δε φοβάται, αποκαλύπτει και παλεύει ενάντια στην ΕΕ και τις αποφάσεις - συμφωνίες που έχουν ληφθεί σε αυτήν και που κρύβουν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, γιατί την στηρίζουν. Τι περιμένεις; Για τα ψέματα που σου είπαν, για όσα κρύβουν, δυναμώνουμε τη δύναμη της αλήθειας! Ψηφίζουμε - Δυναμώνουμε το ☭ ΚΚΕ ☭ παντού!

Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Δεσμεύσεις σε βάρος του λαού στη συνάντηση Τσίπρα - Μέρκελ

Με νέες αντιλαϊκές δεσμεύσεις επισφραγίστηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωποςΓαβριήλ Σακελλαρίδης, σε συνεντεύξεις σε τηλεοπτικούς σταθμούς, επιβεβαίωσε ότι στο δείπνο συζητήθηκε το θέμα των αναδιαρθρώσεων που θα καταθέσει η ελληνική κυβέρνηση στο Eurogroup.
«Συζήτησαν για το περίγραμμα των μεταρρυθμίσεων αλλά δεν μπήκανε σε θέματα ανάλυσης και ουσίας των μεταρρυθμίσεων, έγιναν κάποιες γενικές τοποθετήσεις από την πλευρά του Έλληνα πρωθυπουργού, αλλά και της Γερμανίδας Καγκελαρίου», είπε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης. Συμπλήρωσε πως «το ευχάριστο είναι ότι παρουσιάστηκαν συγκλίσεις σε ζητήματα και παρουσιάστηκε πάνω από όλα η καλή διάθεση να βρεθούν κοινοί τόποι, κοινό έδαφος, πάνω στο οποίο θα πατήσει και η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης για μεταρρυθμίσεις, η οποία θα κατατεθεί και στο Eurogroup».

Κυβερνητικές πηγές επισήμαναν ότι η αξία της πρόσκλησης είναι ότι «η διαπραγμάτευση γίνεται και πολιτική, ξεφεύγοντας από την τεχνοκρατική σκοπιά». Οι ίδιες πηγές εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την παρέμβαση που εκδηλώθηκε από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, με αφορμή τη συνάντηση Τσίπρα - Μέρκελ και την «επταμερή» συνάντηση των Βρυξελλών.
Το δείπνο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ ολοκληρώθηκε στη 1 τα ξημερώματα και είχε σχεδόν πεντάωρη διάρκεια.
Νωρίτερα στις κοινές δηλώσεις που έγιναν, ο Αλέξης Τσίπρας δεσμεύτηκε για την ολοκλήρωση της «διαδικασίας δημοσιονομικής προσαρμογής» και την υλοποίηση «μεγάλων και αναγκαίων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων».
Επιβεβαιώνοντας ότι θα παραμείνει άθιχτος ο πυρήνας των «μνημονιακών» μέτρων, τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν θα γκρεμίσει ότι «θετικό» έχει γίνει αυτά τα πέντε χρόνια. Επίσης ζήτησε να υπάρξουν αλλαγές στο μείγμα, που να υπηρετούν καλύτερα την ανταγωνιστικότητα του ντόπιου κεφαλαίου.
Από την πλευρά της η Άνγκελα Μέρκελ κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόσει τη συμφωνία της 20ής Φλεβάρη και υπογράμμισε ότι αρμόδιο για να λάβει τις όποιες αποφάσεις είναι το Eurogroup.