Σελίδες

☭ Στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν αποφασίσει μνημόνια διαρκείας για όλους τους λαούς! Έχουν δημιουργήσει μηχανισμούς μόνιμης επιτήρησης και εποπτείας όλων των χωρών - μελών! Το ☭ ΚΚΕ ☭ δε φοβάται, αποκαλύπτει και παλεύει ενάντια στην ΕΕ και τις αποφάσεις - συμφωνίες που έχουν ληφθεί σε αυτήν και που κρύβουν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, γιατί την στηρίζουν. Τι περιμένεις; Για τα ψέματα που σου είπαν, για όσα κρύβουν, δυναμώνουμε τη δύναμη της αλήθειας! Ψηφίζουμε - Δυναμώνουμε το ☭ ΚΚΕ ☭ παντού!

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

ανακοίνωση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ σε ΑΕΙ - ΤΕΙ

ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ  ΣΕ ΑΕΙ – ΤΕΙ
Η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Ο.Δ.Π.Τ.Ε.), συμμετέχει στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ, μαζί με εκατοντάδες μαζικές οργανώσεις, του Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα, Σωματεία, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα   το Σάββατο 1η Νοέμβρη, στο Σύνταγμα στις 12μ.
Με αφορμή την απόφαση της Ομοσπονδίας, οι Δυνάμεις του ΠΑΜΕ σε ΑΕΙ – ΤΕΙ απευθύνουμε κάλεσμα σε κάθε συνάδελφο, σε όλα τα σωματεία των διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ - ΤΕΙ, ώστε να οργανώσουμε τον αγώνα σε κάθε ίδρυμα. Οι αναδιαρθρώσεις στο Δημόσιο μοναδικό στόχο έχουν να δυναμώσει η τάση υποχώρησης, συμβιβασμού και χειραγώγησης των Δημοσίων Υπαλλήλων, στοχεύουν σε ένα κράτος ακόμα πιο αυταρχικό, ακόμα πιο εχθρικό απέναντι στους Δημόσιους Υπάλληλους και το λαϊκό κίνημα και ταυτόχρονα ένα κράτος που θα υπηρετεί πιο αποτελεσματικά τη στρατηγική της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων.
ü   Στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, μέσω των Οργανισμών, στοχεύουν στην ενίσχυση της επιχειρηματικής λειτουργίας , στην προώθηση σαρωτικών ιδιωτικοποιήσεων, στην παράδοση ολόκληρων τομέων και υπηρεσιών σε ιδιώτες, προκειμένου να ενισχύσουν την κερδοφορία τους. Θα προχωρήσει με πιο γρήγορους ρυθμούς η κατάργηση της μόνιμης και σταθερής δουλειάς και θα επεκταθούν οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, ενώ θα περιοριστεί ακόμα περισσότερο η ήδη ανεπαρκής δωρεάν φοιτητική μέριμνα (σίτιση, στέγαση).
Να μην περάσουν οι νέοι αντιδραστικοί οργανισμοί των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων 
Ανώτατη Εκπαίδευση αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν
Επιστήμη κι Έρευνα στην υπηρεσία των σύγχρονων αναγκών μας

ü   Οι συνάδελφοι μας που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, περιμένουν ακόμη την κινητικότητα για να ξαναγυρίσουν στη δουλειά τους. Κανένας εφησυχασμός. Το μέτωπο της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση και της υπεράσπισης του δικαιώματος στη δουλειά παραμένει ανοιχτό. Δεν πρέπει να κάνουμε πόντο πίσω από τις ανάγκες  μας και τα δικαιώματα μας. Το βασικό μας αίτημα ήταν και παραμένει «όχι στις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις», όχι σε κάθε αντιλαϊκή πολιτική που τσακίζει ζωές και δικαιώματα.
Καμία απόλυση. Όλοι μαζί στον αγώνα για να καταργήσουμε την ΚΥΑ
ü   Ετοιμάζουν νέο συνδικαλιστικό νόμο ως ένα ακόμα μέτρο θωράκισης της άγριας εκμετάλλευσης και ποινικοποίησης των αγώνων της εργατικής τάξης. Επιχειρούν ωμή παρέμβαση στη ζωή και τη λειτουργία των σωματείων, θέλουν να βάλουν όρους και προϋποθέσεις στο δικαίωμα των εργαζομένων να διαμαρτύρονται. Δίπλα στους κατασταλτικούς και τρομοκρατικούς μηχανισμούς που έχουν στήσει για να χτυπήσουν τους αγώνες των εργαζομένων στήνουν και νέους. Το χτύπημα στην απεργία είναι όρος για να προχωρήσουν τα νέα αντεργατικά σχέδια ανεμπόδιστα. Ο τρόπος λειτουργίας των σωματείων, οι μορφές πάλης που επιλέγουν, αν θα απεργούν ή όχι, είναι αποκλειστικά αντικείμενο συζήτησης  των εργαζομένων. Τα σωματεία είναι οργανώσεις εργατών, όχι του κράτους και της εργοδοσίας. Οι εργαζόμενοι έχουν το δικαίωμα και πρέπει με τη στάση, τη γνώμη και τη δράση τους να καθορίζουν αυτοί τον τρόπο λειτουργίας, τη δράση, τον προσανατολισμό του σωματείου και να διορθώνουν ό,τι στραβό υπάρχει.
Κάτω τα χέρια από την απεργία - Κάτω τα χέρια από τη συνδικαλιστική δράση
Κάτω τα χέρια από τα σωματεία

ü   Σήμερα είναι όσο ποτέ αναγκαία η ενότητα όλων των εργαζομένων. Ενότητα που να υπηρετεί τα δικά τους ταξικά συμφέροντα. Η ταξική ενότητα είναι βασική προϋπόθεση για την αποτελεσματικότητα στην πάλη του εργατικού-λαϊκού κινήματος. Την ενότητα όμως αυτή, πρέπει αντίστοιχα να την υπηρετεί και η οργανωτική δομή του κινήματος. Καλούμε να γίνει ένα σωματείο ανά ίδρυμα και σ’ αυτό να ενταχθούν όλοι οι εργαζόμενοι ανεξάρτητα των σχέσεων εργασίας (Μόνιμοι, ΙΔΑΧ, ΙΔΟΧ, συμβασιούχοι). Αυτό θα βοηθήσει να δημιουργηθούν οι όροι για την οργάνωση και την ενότητα όλων των εργαζομένων, χωρίς αποκλεισμούς, στα σωματεία. Για την ανάπτυξη μαζικής συλλογικής δράσης που θα πρέπει να αποκτήσει ταξικό προσανατολισμό και να δώσει ενιαία αγωνιστική απάντηση στην ολομέτωπη αντεργατική-αντιλαϊκή επίθεση.
Ένα Σωματείο ανά Ίδρυμα -  Όχι στους αποκλεισμούς των εργαζομένων
Όλο το προηγούμενο διάστημα πάρθηκαν μέτρα που μας εξαθλίωσαν. Στο «σοκ και δέος» της επίθεσης που δεχτήκαμε, δεν ήμαστε προετοιμασμένοι, οργανωμένοι. Πρέπει να ανασυνταχθούμε. Αγώνες επιθετικοί, μαζικοί, συνεχείς, καλύτερα οργανωμένοι! Δεν πάμε για να ανακόψουμε μόνο την επίθεση! Πάμε και για να αποσπάσουμε, να κερδίσουμε. Από εμάς εξαρτάται!
Να μην αποδεχτούμε το επίδομα ανεργίας να μετατρέπεται μέσω προγραμμάτων σε επιδότηση στους εργοδότες και να τους χαρίζει τζάμπα εργάτες και φτηνή εργασία. Ουσιαστική προστασία των ανέργων τώρα! Κάλυψη όλων των ανέργων για όσο διαρκεί η ανεργία. Επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ. Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος χωρίς επιβάρυνση των ανέργων. Να βαρύνονται το κράτος και οι εργοδότες. Να σταματήσει το σκλαβοπάζαρο των προγραμμάτων απασχόλησης.
Οι εργαζόμενοι μαζί με όσους δεινοπαθούν από την πολιτική των μονοπωλίων πρέπει να αντιτάξουν το δικό τους σχεδιασμό απέναντι στη στρατηγική του κεφαλαίου, έχοντας ως άξονα τις ανάγκες της εργατικής - λαϊκής οικογένειας για μόνιμη και σταθερή δουλειά με αξιοπρεπείς μισθούς, για δωρεάν Υγεία, Παιδεία και καθολική Ασφάλιση.
Τώρα, δίνουμε το «παρών»! Θα είμαστε όλοι εκεί, να βουλιάξουμε το Σύνταγμα.
Αύριο, συνεχίζουμε πιο δυνατοί, πιο αποφασισμένοι!
Στόχος των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των επιχειρηματιών και του κράτους τους είναι να απαλλαγούν από το δήθεν κόστος της Κοινωνικής Ασφάλισης, από την όποια υποχρέωση έχουν απέναντι στους μοναδικούς παραγωγούς του πλούτου, τους εργαζόμενους και τους απόμαχους της δουλειάς. Να μην επιτρέψουμε να γκρεμίσουν το όποιο ασφαλιστικό δικαίωμα απέμεινε! Να μην επιτρέψουμε τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα να παραδοθούν στα νύχια των ιδιωτικών ασφαλιστικών επιχειρήσεων, των εμπόρων της Υγείας. Να μην επιτρέψουμε να μην πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές οι επιχειρήσεις και να τα πληρώνουν όλα οι εργαζόμενοι.
Πλήρης κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων και των παροχών. Να καλυφθούν άμεσα όλες οι ανάγκες των Ταμείων από το κράτος και τη μεγαλοεργοδοσία. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και των εφαρμοστικών νόμων που επηρεάζουν την Κοινωνική Ασφάλιση και τις συντάξεις.
Θυμήσου! Οι κατακτήσεις στο παρελθόν έγιναν με αγώνες, με αίμα, με θυσίες.
 Από πάνω ποτέ και πουθενά δε δόθηκε τίποτα, από καμία κυβέρνηση.
Υποχρεώθηκαν από τη λαϊκή πάλη. Και τώρα μόνο αυτός ο δρόμος υπάρχει.
Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να ζήσουμε μια ζωή με δικαιώματα, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας. Να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας.
Μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα!
Γιατί είναι ώρα να ακουστεί η δική μας φωνή ενάντια στην βαρβαρότητα!