☭ Στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν αποφασίσει μνημόνια διαρκείας για όλους τους λαούς! Έχουν δημιουργήσει μηχανισμούς μόνιμης επιτήρησης και εποπτείας όλων των χωρών - μελών! Το ☭ ΚΚΕ ☭ δε φοβάται, αποκαλύπτει και παλεύει ενάντια στην ΕΕ και τις αποφάσεις - συμφωνίες που έχουν ληφθεί σε αυτήν και που κρύβουν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, γιατί την στηρίζουν. Τι περιμένεις; Για τα ψέματα που σου είπαν, για όσα κρύβουν, δυναμώνουμε τη δύναμη της αλήθειας! Ψηφίζουμε - Δυναμώνουμε το ☭ ΚΚΕ ☭ παντού!

Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου 2014

Το υπουργείο Παιδείας κωφεύει στα αιτήματα του Δήμου Πατρέων για τις 13 προκάτ σχολικές αίθουσες


Με δελτίο Τύπου ο Δήμος Πατρέων ενημερώνει ότι, παρά τις συνεχόμενες οχλήσεις του δήμου προς τον υπουργό Παιδείας, για την ανάγκη 13 προκάτ αιθουσών προκειμένου να λειτουργήσουν 9 σχολεία του δήμου και ενώ έχουν περάσει δύο μήνες σχεδόν από την έναρξη των μαθημάτων, δεν έχουν λάβει ακόμα καμία επίσημη απάντηση.

Αναλυτικά στο δελτίο Τύπου αναφέρεται: 
«Αλλεπάλληλες είναι οι οχλήσεις του Αντιδημάρχου Παιδείας και Αθλητισμού Ανδρέα Αθανασόπουλου προς τον Υπουργό Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο για τις 13 προκάτ σχολικές αίθουσες που απαιτούνται, για να λειτουργήσουν 9 σχολεία του Δήμου Πατρέων.

Ωστόσο καμία επίσημη απάντηση δεν έχει δοθεί από το Υπουργείο μέχρι σήμερα, με αποτέλεσμα ο κ. Αθανασόπουλος να στέλνει νέα επιστολή στον κ. Λοβέρδο, στην οποία του επισημαίνει την ανάγκη για τις προκάτ αίθουσες, αλλά και την αδιαφορία του στο να ανταποκριθεί στο επείγον αίτημα.
Ο κ. Αθανασόπουλος έστειλε για το ίδιο θέμα την προηγούμενη εβδομάδα, μια ακόμα επιστολή και στον ΓΓ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Γιώργο Διδασκάλου. 
Η επιστολή του Αντιδημάρχου στον Υπουργό Παιδείας, με θέμα "Κάλυψη στεγαστικών αναγκών σχολείων", έχει ως εξής: 
"Κύριε Υπουργέ,
Σας έχουμε θέσει επανειλημμένα με επιστολές μας (1397/10-9-14, 1631/6-10-14, 1633/6-10-2014,1659/10-10-2014) το θέμα της κάλυψης των στεγαστικών αναγκών των σχολείων του Δήμου μας, με προκάτ αίθουσες, που εμφανίστηκε με την έναρξη της σχολικής περιόδου 2014-2015.
Παρά όμως τις προσπάθειές μας δεν έχουμε λάβει καμία επίσημη απάντηση εκ μέρους σας.
Σας ενημερώνουμε πως το πρόβλημα έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις, αφού έχει περάσει διάστημα σχεδόν δύο μηνών από την έναρξη των μαθημάτων.
Οι μαθητές των 9 σχολείων (39ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών, Λύκειο Ρίου, 46ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών, 41ο Νηπιαγωγείο Πατρών, Νηπιαγωγείο Κάτω Καστριτσίου, Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας, Δημοτικό Σχολείο Μιντιλογλίου, Μουσικό Σχολείο Πατρών, Δημοτικό Σχολείο Σαραβαλίου) διδάσκονται μάθημα σε διαδρόμους, στοιβαγμένοι σε αποθήκες ή δεν διδάσκονται καθόλου από τους δασκάλους τους αφού δεν υπάρχουν ούτε αποθήκες σε ορισμένα σχολεία.
Αυτή η κατάσταση αποτελεί μεγάλο παιδαγωγικό πρόβλημα για τους μαθητές, τους δασκάλους τους, τους γονείς τους.
Διατυπώνουμε -ακόμα μία φορά- την απαίτηση του Δήμου μας, των δασκάλων, των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, του λαού της πόλης μας να δώσετε άμεσα λύση στο πρόβλημα με την αποστολή 13 αιθουσών στο δήμο μας, για την κάλυψη των αναγκών όπως έχετε υποχρέωση"».