Σελίδες

☭ Στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν αποφασίσει μνημόνια διαρκείας για όλους τους λαούς! Έχουν δημιουργήσει μηχανισμούς μόνιμης επιτήρησης και εποπτείας όλων των χωρών - μελών! Το ☭ ΚΚΕ ☭ δε φοβάται, αποκαλύπτει και παλεύει ενάντια στην ΕΕ και τις αποφάσεις - συμφωνίες που έχουν ληφθεί σε αυτήν και που κρύβουν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, γιατί την στηρίζουν. Τι περιμένεις; Για τα ψέματα που σου είπαν, για όσα κρύβουν, δυναμώνουμε τη δύναμη της αλήθειας! Ψηφίζουμε - Δυναμώνουμε το ☭ ΚΚΕ ☭ παντού!

Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2024

Περιοδεία της Διαμάντω Μανωλάκου, βουλευτή του ΚΚΕ στη Β΄ Πειραιά στο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας.

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

   ΤΟΜΕΑΚΗ  ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΙΡΑΙΑ

        ΑΛΚΙΒΙΑΔΟΥ 176  - 18536 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

                 ΤΗΛ. 2104114801-2, 

             mail: kop-kke@otenet.gr 


Πειραιάς 23/1/2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Περιοδεία της Διαμάντω Μανωλάκου, βουλευτή του ΚΚΕ στη Β΄ Πειραιά στο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας.


Περιοδεία στο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας πραγματοποίησε την Δευτέρα 22 Ιανουαρίου, κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τη βουλευτή του ΚΚΕ στη Β΄ Πειραιά, Διαμάντω Μανωλάκου και τη Μαρία Παπαελευθεριου, δημοτική σύμβουλο με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Δήμο Σαλαμίνας.

Τα στελέχη του ΚΚΕ ενημέρωσαν το ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό κι τους ασθενείς για την επίκαιρη επερώτηση που κατέθεσε το  Κόμμα για την κατάσταση στην υγεία.  

Στη συνάντηση που είχαν με τον Διευθυντή και το υπόλοιπο προσωπικό, ενημερώθηκαν για την κατάσταση στο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας, και τις  ελλείψεις γιατρών, έχουν ανάγκη στις ειδικότητες οδοντίατρου και καρδιολόγου (υπάρχει μόνο ένας συμβεβλημένος ιδιώτης). Το ιατρικό προσωπικό χρειάζεται να ενισχυθεί με τουλάχιστον ακόμα ένα γενικό γιατρό, για να μπορέσουν να καλυφθούν οι τεράστιες ανάγκες και να συνεχίσει να λειτουργεί σε 24ωρη βάση το Κ.Υ. Μερικοί γιατροί παραμένουν στη θέση τους ακόμα και μετά την συνταξιοδότηση τους, προκειμένου να συνεχίζουν να καλύπτονται οι ειδικότητες, πχ ψυχίατρος. Όσοι γιατροί συνταξιοδοτούνται, ο κανόνας είναι ότι δεν αναπληρώνονται οι θέσεις τους. Πολλές από αυτές καλύπτονται από επικουρικούς και αγροτικούς γιατρούς. Δεν υπάρχει καμία 24ωρη μονάδα ψυχικής υγείας στο νησί, ούτε δομές στην κοινωνική υπηρεσία, με απουσία ψυχολόγου και κοινωνιολόγου.

Επίσης το οργανόγραμμα του Κέντρου Υγείας πρέπει να εκσυγχρονιστεί αφού ο πληθυσμός στο νησί έχει αυξηθεί και το υπάρχον προσωπικό δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των μόνιμων κατοίκων και εργαζομένων του νησιού, οι οποίοι την περίοδο του καλοκαιριού πολλαπλασιάζονται.

Οι εργαζόμενοι που δεν μένουν στο νησί, αντιμετωπίζουν το δυσβάσταχτο κόστος της μετακίνησης που με τις συνεχόμενες αυξήσεις των εισιτηρίων έχουν φτάσει να ξοδεύουν το 20% του μισθού τους. Ακόμα, και ο ιματισμός του Κ.Υ. που αναγκάζεται να βγει εκτός νησιού για πλύσιμο, αφού το ΚΥ δεν έχει δικά του πλυντήρια, επιβαρύνεται με τα έξοδα μεταφοράς. 

Δεν υπάρχουν χώροι για την αποθήκευση των υλικών, με αποτέλεσμα να βρίσκονται όλα στους διαδρόμους. 

Η Διαμάντω Μανωλάκου εξέφρασε τη στήριξή της στους υγειονομικούς και το νοσηλευτικό προσωπικό, που σε πολύ δύσκολες συνθήκες προσπαθούν να προσφέρουν στο λαό την αναγκαία περίθαλψη και ιατροφαρμακευτική φροντίδα. 

Η βουλευτής του κόμματος τόνισε ότι η κατάσταση στο Κέντρο Υγείας είναι αντανάκλαση της ακολουθούμενης πολιτικής διάλυσης της δημόσιας υγείας πανελλαδικά. Οι ελλείψεις προσωπικού, το κλείσιμο και η υπολειτουργία δεν προκύπτουν «μοιραία», αντίθετα αποτελούν έκφραση του σχεδιασμού της κυβέρνησης που είναι η διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας, η ενίσχυση της ιδιωτικής λειτουργίας των νοσοκομείων και η στροφή ολοένα και περισσότερου κόσμου στις ιδιωτικές μονάδες υγείας. Σε αυτή την κατεύθυνση απαιτείται η διενέργεια μαζικών και μόνιμων προσλήψεων και όχι οι λύσεις -«μπαλώματα», με συνεχόμενες μετακινήσεις του προσωπικού, που επιτείνουν τελικά την οριακή λειτουργία των μονάδων υγείας.

Επίσης αναφέρθηκε και στα ζητήματα της ακρίβειας που κατατρώνε το λαϊκό εισόδημα και κάλεσε τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στην απεργία στις 28 Φεβρουαρίου για την υπεράσπιση του εισοδήματος τους, για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, για αγώνα απέναντι στην πολιτική που συνθλίβει τα σύγχρονα δικαιώματα της υγείας, της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, αλλά και σε συνέχιση της πάλης για να μην ξεχαστεί το έγκλημα στα Τέμπη, με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το θάνατο δεκάδων στην πλειοψηφία τους νέων ανθρώπων, να αποδοθούν οι ευθύνες στους πραγματικούς υπευθύνους, να μην συγκαλυφθεί τίποτα.