Σελίδες

☭ Στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν αποφασίσει μνημόνια διαρκείας για όλους τους λαούς! Έχουν δημιουργήσει μηχανισμούς μόνιμης επιτήρησης και εποπτείας όλων των χωρών - μελών! Το ☭ ΚΚΕ ☭ δε φοβάται, αποκαλύπτει και παλεύει ενάντια στην ΕΕ και τις αποφάσεις - συμφωνίες που έχουν ληφθεί σε αυτήν και που κρύβουν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, γιατί την στηρίζουν. Τι περιμένεις; Για τα ψέματα που σου είπαν, για όσα κρύβουν, δυναμώνουμε τη δύναμη της αλήθειας! Ψηφίζουμε - Δυναμώνουμε το ☭ ΚΚΕ ☭ παντού!

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024

Ατομική ευθύνη και πρόστιμα, η πολιτική της κυβέρνησης για τις πυρκαγιές (VIDEO)

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΚΑΣ

Ατομική ευθύνη και πρόστιμα, η πολιτική της κυβέρνησης για τις πυρκαγιές (VIDEO)

Το σαφάρι που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση για τον καθαρισμό των οικοπέδων, επιβάλλοντας χαράτσια στα λαϊκά νοικοκυριά κατήγγειλε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Γκιόκας. Η παρέμβασή του έγινε στη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης. 

Ο Γ. Γκιόκας έφερε συγκεκριμένα παραδείγματα για τις συνέπειες αυτού του μέτρου από περιοχές όπως η Σταμάτα, ο Διόνυσος, η Βάρη, η Κερατέα, όπου τους σωρούς από τα καθαρισμένα οικόπεδα κανένας δήμος και αρμόδιος φορέας δεν έχει φροντίσει να τα απομακρύνει. 

Την ίδια ώρα, μόλις το 1% των δασών έχει καθαριστεί γιατί η κυβέρνηση δίνει μόλις το 0,04% του κρατικού προϋπολογισμού για τα δάση, στις Δασικές Υπηρεσίες δεν υπάρχουν δασεργάτες, ενώ θα έπρεπε να υπάρχουν πάνω από 10 χιλιάδες. Επίσης, υπηρετούν πανελλαδικά μόνο 650 δασολόγοι, ενώ θα έπρεπε να υπηρετούν πάνω από 2.500 χιλιάδες. 

Κατήγγειλε, ακόμα, ότι η ατομική ευθύνη δεν περιορίζεται μόνο στα ακαθάριστα οικόπεδα, αλλά επεκτείνεται και στις μελέτες πυροπροστασίας, για τις οποίες εξαναγκάζονται οι ιδιοκτήτες να πληρώνουν ένα χαράτσι που κοστίζει από 500 - 1.000 ευρώ, όταν το κράτος δεν παίρνει τα αντίστοιχα μέτρα ενώ προωθεί και την ατομική ασφάλιση των κατοικιών για να απαλλαγεί το κράτος από τις αποζημιώσεις. 

Πηγή: https://m.902.gr/eidisi/voyli/368693/atomiki-eythyni-kai-prostima-i-politiki-tis-kyvernisis-gia-tis-pyrkagies-video