Σελίδες

☭ Στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν αποφασίσει μνημόνια διαρκείας για όλους τους λαούς! Έχουν δημιουργήσει μηχανισμούς μόνιμης επιτήρησης και εποπτείας όλων των χωρών - μελών! Το ☭ ΚΚΕ ☭ δε φοβάται, αποκαλύπτει και παλεύει ενάντια στην ΕΕ και τις αποφάσεις - συμφωνίες που έχουν ληφθεί σε αυτήν και που κρύβουν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, γιατί την στηρίζουν. Τι περιμένεις; Για τα ψέματα που σου είπαν, για όσα κρύβουν, δυναμώνουμε τη δύναμη της αλήθειας! Ψηφίζουμε - Δυναμώνουμε το ☭ ΚΚΕ ☭ παντού!

Δευτέρα 1 Απριλίου 2024

Δελτίο Τύπου ΛΣ Σαλαμίνας - συνάντηση με το ΔΣ του Συλλόγου Περιβαλ. & Τουριστ. Αναπτ. Σεληνίων

 


Την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024, ανταποκρινόμενοι στη πρόσκληση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Περιβαλλοντικής Πολιτιστικής και Τουριστικής Ανάπτυξης Σεληνίωνπραγματοποιήθηκε κοινή συνάντηση αντιπροσωπείας του ΚΚΕ, με επικεφαλής την κα Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ και βουλευτή στη Β΄ Πειραιά και την επικεφαλής και εκλεγμένη Δημοτική Σύμβουλο της «Λαϊκής Συσπείρωσης Σαλαμίνας» καΠαπαελευθερίου Μαρία.

 

Η συνάντηση και συζήτηση που ακολούθησε πραγματοποιήθηκε στην έδρα του Συλλόγου, στο κτίριο της Δημοτικής Κοινότητας Σεληνίων.

Εκ μέρους του Δ.Σ του Συλλόγου Περιβαλλοντικής Πολιτιστικής και τουριστικής Ανάπτυξης Σεληνίων, υπήρξε εκτενή ενημέρωση για σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν τους κατοίκους των Σεληνίων. 

• Συγκεκριμένα τέθηκαν προβλήματα που αφορούν την επικινδυνότητα του παραλιακού μετώπου των Σεληνίων, την ολοένα και περισσότερη περιβαλλοντική επιβάρυνση του κόλπου από τα αγκυροβόλια, την μόλυνση θάλασσας και ακτών από διαρροές και ναυάγια (Αγ. Ζώνη κ.α). 

• Μπροστά στο άνοιγμα της θερινής περιόδου, οισοβαρές ελλείψεις που αφορούν την πυροπροστασία, τη προστασία του δασικού πλούτου των Σεληνίων, τον κίνδυνο για τις ζωές κατοίκων και παραθεριστών από την έλλειψη δρόμου διαφυγής σε περίπτωση πυρκαγιάς.
 
• Έντονα απασχόλησε τη συζήτηση η προστασία του αρχαιολογικού χώρου της περιοχής, αρχαίο λιμάνι και Τύμβος, ως μέρος της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. 

• Σημειώθηκε η ανάγκη άμεσης ανάπλασης του παλιού νταμαριού της Τούρλας.

• Τέλος τέθηκαν οι ανάγκες για την ενίσχυση των δημόσιων δομών υγείας στο νησί, τη θαλάσσια σύνδεση των Σεληνίων με τον Πειραιά, της ανάγκης ύπαρξηςδημοτικής συγκοινωνίας στην περιοχή προκειμένου να εξυπηρετούνται οι μεγάλοι σε ηλικία κάτοικοι και οι μη έχοντες μέσο μεταφοράς.
 
• Μέρος της συζήτησης αποτέλεσε και η ένταξη τουδημοτικό κτιρίου της κοινότητας σε πρόγραμμα για την ενεργειακή του αναβάθμιση μιας και καταρρέει.

Η βουλευτής του ΚΚΕ, κ. Μανωλάκου Διαμάντω δεσμεύτηκε ότι η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ θα συνεχίσει να στηρίζει και να αναδεικνύει στην Βουλή, όπως ήδη κάνει και τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους οι κάτοικοι των Σεληνίων. Σε αυτή τη κατεύθυνση θα στηρίξει κάθε αγωνιστική πρωτοβουλία που θα αναπτυχθεί το επόμενο διάστημα από το Σύλλογο και τους κατοίκους της περιοχής

Η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, δημοτική σύμβουλος κ. Παπαελευθερίου Μαρία, ενημέρωσε για τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει στο Δημοτικό Συμβούλιο αναφορικά με τα προβλήματα που τέθηκαν στη συζήτηση αλλά και την ανάγκη συμμετοχής και κινητοποίησης του Συλλόγου και των κατοίκων στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβούλιου αλλά και εκτός αυτού.

 

Επιστέγασμα της συνάντησης με το Δ.Σ του Συλλόγου Περιβαλλοντικής Πολιτιστικής και Τουριστικής Ανάπτυξης Σεληνίωνως μέρους της καθημερινής μας επαφής με τους Συλλόγους, φορείς και τα σωματεία του νησιού, ανέδειξε ότι μονόδρομος για τη λύση των προβλημάτων των κατοίκων αποτελεί η οργάνωση τους και κινητοποίηση – διεκδίκησή, ενάντια στις εχθρικές αντιλαϊκές-αντεργατικές πολιτικές και σε αυτούς που τις στηρίζουν σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο.

 

Σαλαμίνα 1/4/2024