Σελίδες

☭ Στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν αποφασίσει μνημόνια διαρκείας για όλους τους λαούς! Έχουν δημιουργήσει μηχανισμούς μόνιμης επιτήρησης και εποπτείας όλων των χωρών - μελών! Το ☭ ΚΚΕ ☭ δε φοβάται, αποκαλύπτει και παλεύει ενάντια στην ΕΕ και τις αποφάσεις - συμφωνίες που έχουν ληφθεί σε αυτήν και που κρύβουν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, γιατί την στηρίζουν. Τι περιμένεις; Για τα ψέματα που σου είπαν, για όσα κρύβουν, δυναμώνουμε τη δύναμη της αλήθειας! Ψηφίζουμε - Δυναμώνουμε το ☭ ΚΚΕ ☭ παντού!

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020

Απάντηση στο ΔΣ για τις δηλώσεις του δημάρχου για το Κέντρο Υγείας


 
    Πραγματικά πρόκληση και απαξίωση για τους αγώνες των μαζικών φορέων και των αγώνα των κατοίκων της Σαλαμίνας ήταν η ανακοίνωση του Δημάρχου Γ. Παναγώπουλου και πόσο μάλλον οι ευχαριστίες του προς τον βουλευτή Β΄ Πειραιά Κο Μαρκόπουλο που ως δια μαγείας έλυσε τα προβλήματα της υγείας στο νησί.

    Αν δεν ξέρετε να σας ενημερώσουμε Κε Δήμαρχε γιατί ποτέ δεν σας είχαμε δει σε καμία κινητοποίηση τόσα χρόνια ούτε την υπογραφή σας είχαμε μέσα στις χιλιάδες υπογραφές που κατατέθηκαν στους εκάστοτε υπουργούς Υγείας. 

    Επίσης να μάθετε πως δίπλα στο πλευρό των μαζικών φορέων και τον κατοίκων ήταν οι βουλευτές του ΚΚΕ που πίεζαν με περιοδείες και καταλήψεις μαζί με τους μαζικούς φορείς στο Κ.Υ και με ερωτήσεις στη βουλή Εδώ και χρόνια έδιναν αγώνα επί κυβερνήσεων ΝΔ , Σύριζα – ΑΝΕΛ για να αναδείξουν την τριτοκοσμική κατάσταση του Κέντρου Υγείας στο νησί. Ο ριζοσπάστης με ρεπορτάζ ανέδειξε την κτηριακή αθλιότητα με τα σκουλήκια στου τοίχους την μη επάρκεια προσωπικού, ασθενοφόρων και την έλλειψη κινητής μονάδας στο νησί και για να ξέρετε: 

    Οι μαζικοί φορείς του νησιού όπως αυτοί εκφράζονται μέσα από τη λαϊκή επιτροπή που αποτελείται από τα σωματεία του Μετάλλου Σαλαμίνας των συνταξιούχων ΙΚΑ, του Συνδικάτου Ιδιωτικής Υγείας και του παραρτήματος της ΟΓΕ εδώ και χρόνια έδωσαν αγώνες τόσο για τη στελέχωση του Κέντρου Υγείας όσο και για την επαναλειτουργία του πρώην ΙΚΑ. ως Β Κέντρο Υγείας ..

    Ακόμα και αυτές οι μικρές κατακτήσεις που απέσπασαν μπορεί να ανακούφισαν κάπως τον λαό της Σαλαμίνας δεν επαρκούν όμως,αφού οι ελλείψεις στις υγειονομικές δομές του νησιού εξακολουθούν να είναι τραγικές τριτοκοσμικές για το πληθυσμό του νησιού τόσο τους χειμερινούς αλλά και πολύ περισσότερο τους θερινούς μήνες .Γι' αυτό αν θέλουμε να λυθούν πραγματικά οι ανάγκες αυτού του νησιού και των δημοτών μας θα πρέπει να αναδείξουμε την ανάγκη για ολοκληρωμένες Υγειονομικές δομές στο νησί και για δημιουργία Δημόσιου νοσοκομείου.

    Οι κτηριακές επεκτάσεις που ανακοινώσατε 100 τμ με δωρεά της Κ Βαρδινογιάννη δεν λύνουν το πρόβλημα χωρίς υγειονομικό προσωπικό, να σας θυμίσουμε πως είχαμε οδοντιατρικό υλικό και και ιατρική αίθουσα που έγραφε απ έξω Οδοντίατρος αλλά έλειπε ο γιατρός, είχαμε υπέρηχο αλλά δεν είχαμε γιατρό στη Σαλαμίνα πήραν τον υπέρηχο γιατί στη Δραπετσώνα είχαν γιατρό και δεν είχαν υπέρηχο.

Εμείς διεκδικούμε: 

  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υγειονομικές μονάδες του νησιού.
  • Στελέχωση του κέντρου υγείας με τις αναγκαίες ιατρικές ειδικότητες και παραϊατρικό προσωπικό ώστε να λειτουργεί σε εικοσιτετράωρη βάση. 
  • Πλήρως εξοπλισμένες μονάδες ασθενοφόρων 
  • Πρωινά ιατρεία και απογευματινά για τους ασφαλισμένους. 
  • Φαρμακείο εντός του κέντρου υγείας για την παροχή δωρεάν φαρμάκων σε καρκινοπαθείς ανέργους και σε άλλες ευπαθείς ομάδες. 
  • Δημιουργία δημόσιου νοσοκομείου στο νησί. 
  • Δημιουργία δημόσιας μονάδας τεχνητού νεφρού . 
  • Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την υγεία . Ένα αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας