Σελίδες

☭ Στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν αποφασίσει μνημόνια διαρκείας για όλους τους λαούς! Έχουν δημιουργήσει μηχανισμούς μόνιμης επιτήρησης και εποπτείας όλων των χωρών - μελών! Το ☭ ΚΚΕ ☭ δε φοβάται, αποκαλύπτει και παλεύει ενάντια στην ΕΕ και τις αποφάσεις - συμφωνίες που έχουν ληφθεί σε αυτήν και που κρύβουν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, γιατί την στηρίζουν. Τι περιμένεις; Για τα ψέματα που σου είπαν, για όσα κρύβουν, δυναμώνουμε τη δύναμη της αλήθειας! Ψηφίζουμε - Δυναμώνουμε το ☭ ΚΚΕ ☭ παντού!

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019

Τοποθέτηση της ΛΣ στο ΔΣ για την ιδιωτικοποίηση αποκομιδής απορριμμάτων, πρασίνου, ηλεκτροφωτισμού


Την Πέμπτη ψηφίστηκε 24/10 το "αναπτυξιακό "πολυνομοσχέδιο που συμπεριλάμβανε και το άρθρο 179 (έγινε 178), που ξεπουλά με ισχνές πλειοψηφίες τις υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού των Δήμων στα επιχειρηματικά και εργολαβικά συμφέροντα που ασκούν ασφυκτικές πιέσεις για εύκολο κέρδος στις πλάτες των δημοτών.
Κατ’ αρχάς θέλουμε σαν Λ.Σ να εξαίρουμε τη δουλειά και την προσφορά των εργαζομένων του Δήμου Σαλαμίνας γιατί είναι εκείνοι που έφτιαξαν και συντηρούν σχολεία, πλατείες και κοινόχρηστους χώρους.
Η κυβέρνηση της Ν.Δ. αξιοποίησε με το νομοσχέδιο που πλέον έγινε νόμος ένα θεσμικό πλαίσιο που προϋπήρχε και δεν το αναίρεσε ούτε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, και το προχωρά ακόμα παραπέρα, παραδίδοντας και άλλους τομείς, εκτός της αποκομιδής των απορριμμάτων, όπως πράσινο και ηλεκτροφωτισμό, στους επιχειρηματικούς ομίλους Ο στρατηγικός σχεδιασμός του κεφαλαίου, να υπάρχει μόνο ο αναγκαίος μικρός αριθμός εργαζομένων για ελεγκτικό μηχανισμό, δεν πρέπει να περάσει.
Απέναντι σε αυτή τη γενική επίθεση που δεχόμαστε είναι ανάγκη να υπάρξει συνεχής αγώνας. Εγγυητής του αποτελέσματος, είναι οι εργαζόμενοι.
Σας καλούμε να ψηφίσετε και να δεσμευτείτε ότι

Το ψήφισμα
Το Δημοτικό μας Συμβούλιο είναι κατά της ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών του Δήμου , -δεν θα χρησιμοποιήσουμε το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο -και ζητούμε την ενίσχυσή τους με προσωπικό, μέσα και χρηματοδότηση.
Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού προκειμένου να καλυφθούν τα κενά σε προσωπικό και ιδιαίτερα στις ανταποδοτικές και κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου μας. Μονιμοποίηση εργαζομένων που εργάζονται πολλά χρόνια με ελαστικές σχέσεις εργασίας. Προστασία της Υγείας και Ασφάλειας των εργαζομένων
Διασφάλιση της καταβολής του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας αφού από την 1η Νοέμβρη κόβεται σύμφωνα με όσα ισχύουν μέχρι σήμερα
Στηρίζουμε τον αγώνα και τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων.


Επίσης γνωρίζουμε καλά τις ασφυκτικές πιέσεις που ασκούνται ολοένα και πυκνότερα σε υπαλλήλους που έχουν “χρεωθεί” το επικίνδυνο – όπως τείνει να διαμορφωθεί – έργο της έγκρισης αιτημάτων, μελετών, επενδυτικών προτάσεων ιδιωτών και παραλαβής εργασιών, υλικών ή παραδοτέων που προβλέπονται σε συμβάσεις και συμπράξεις του Δημοσίου με ιδιωτικές εταιρείες (πολεοδομίες, τεχνικές υπηρεσίες...) .
Ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, το "άγχος" της απορρόφησης των κονδυλίων σε έργα του ΕΣΠΑ και την επίκληση της ανάγκης για “επενδύσεις και ανάπτυξη”, όπως την εννοούν οι πολιτικοί απολογητές της σαρωτικής επέλασης του κεφαλαίου σε κάθε τι δημόσιο, επιχειρείται να διαμορφωθεί εντός του Δημόσιου Τομέα μια “κουλτούρα” υποταγής στις ορέξεις του κάθε επιχειρηματία που κάνει (ή θα ήθελε να κάνει) μπίζνες με ευρωπαϊκά κονδύλια – δηλαδή με χρήματα του φορολογούμενου λαού – ή δημόσιο χρήμα. Μέσα σε ένα ασφυκτικό πλαίσιο εκβιασμών και απειλών, με τη δαμόκλειο σπάθη των πειθαρχικών ποινών (η πιο μικρή ποινή 3μηνη παύση ) ή άλλων κυρώσεων να επικρέμεται πάνω από τα κεφάλια των υπαλλήλων, που τολμούν να μη  κάνουν τα “στραβά μάτια” σε άνωθεν κελεύσματα. Άλλωστε, το επιχειρηματικό κεφάλαιο, με τη συνεπικουρία του πολιτικού προσωπικού των αστικών κομμάτων εξουσίας ενορχηστρώνουν την ιδιωτικοποίηση τομέων του δημοσίου και της επιβολής του λεγόμενου “επιτελικού” κράτους, έχει πληθώρα όπλων στη φαρέτρα του. Όχι στην επιβολή κυρώσεων σε υπαλλήλους.