Σελίδες

☭ Στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν αποφασίσει μνημόνια διαρκείας για όλους τους λαούς! Έχουν δημιουργήσει μηχανισμούς μόνιμης επιτήρησης και εποπτείας όλων των χωρών - μελών! Το ☭ ΚΚΕ ☭ δε φοβάται, αποκαλύπτει και παλεύει ενάντια στην ΕΕ και τις αποφάσεις - συμφωνίες που έχουν ληφθεί σε αυτήν και που κρύβουν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, γιατί την στηρίζουν. Τι περιμένεις; Για τα ψέματα που σου είπαν, για όσα κρύβουν, δυναμώνουμε τη δύναμη της αλήθειας! Ψηφίζουμε - Δυναμώνουμε το ☭ ΚΚΕ ☭ παντού!

Σάββατο 29 Απριλίου 2017

Αναθεώρηση των πολεοδομικών μελετών και των πράξεων εφαρμογής -ΔΗΜΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ-

ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

ΣΑΛΑΜΙΝΑ 11/4/2017


Η δημοτική αρχή της κ. Νάννου δεν κάνει τίποτα άλλο, από το να εφαρμόζει απαρέγκλιτα τον Ν.4315/2014, που ψήφισε η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, μαζί με τους ΑΝΕΛ, παραμονές των εκλογών του 2015. Ένα νόμο βαθιά αντιλαϊκό, που φόρτωσε νέα βάρη στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων, μέσα από την αύξηση της εισφοράς σε γη για τις μικρότερες ιδιοκτησίες που εντάσσονται στο πολεοδομικό σχέδιο και μείωση για τις πολύ μεγάλες ιδιοκτησίες. Ενώ σε περίπτωση που οι υπολογιζόμενες εισφορές σε γη εντός της πολεοδομικής ενότητας, δεν καλύπτουν την ελάχιστη έκταση των κοινοχρήστων και κοινωφελών χώρων των Γενικών Πολεοδομικών Σχεδίων, δίνει την δυνατότητα αύξησης των ποσοστών της εισφοράς σε γη. Αυτός είναι και ο λόγος που η δημοτική αρχή ζητά την Αναθεώρηση των πολεοδομικών μελετών και των Πράξεων Εφαρμογής, ώστε αυξάνοντας το ποσοστό της εισφοράς σε γη για την μικρή ιδιοκτησία, να καλύψει το έλλειμμα γης για τις περιοχές αυτές. Η δημοτική αρχή αναλαμβάνει τεράστιες ευθύνες. Την ώρα που εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα, δέχονται καθημερινά βάρβαρη επίθεση με μειώσεις στο εισόδημα και νέα φορολογικά βάρη που έρχονται και με το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, η δημοτική αρχή της κ.Νάννου ως πειθήνιο όργανο αυτης της πολιτικης ετοιμάζεται να τους φορτώσει με ένα ακόμα.
Πυρήνας του προβλήματος που προκύπτει είναι ότι η γη είναι εμπόρευμα και όχι κοινωνική ιδιοκτησία. Η λύση βρίσκεται στην κοινωνικοποίηση της γης, ώστε με κεντρικό σχεδιασμό, να γίνεται αξιοποίησή της υπέρ των λαϊκών αναγκών με την κατασκευή αντιπλημμυρικών και αντιπυρικών έργων, για να μην χάνονται ανθρώπινες ζωές και να καταστρέφεται το περιβάλλον, λόγω ανυπαρξίας υποδομών.

Τεράστιες ευθύνες έχει και η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία διατηρεί και ενισχύει όλο το αντιλαϊκό νομοθετικό πλαίσιο, προσαρμοσμένο στις κατευθύνσεις και οδηγίες της ΕΕ, με στόχο την παραπέρα εμπορευματοποίηση της γης και την συγκέντρωσή της σε μεγάλες καπιταλιστικές επιχειρήσεις, ταυτόχρονα με την αλλαγή χρήσης της (δασικοί χάρτες κλπ).