Σελίδες

☭ Στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν αποφασίσει μνημόνια διαρκείας για όλους τους λαούς! Έχουν δημιουργήσει μηχανισμούς μόνιμης επιτήρησης και εποπτείας όλων των χωρών - μελών! Το ☭ ΚΚΕ ☭ δε φοβάται, αποκαλύπτει και παλεύει ενάντια στην ΕΕ και τις αποφάσεις - συμφωνίες που έχουν ληφθεί σε αυτήν και που κρύβουν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, γιατί την στηρίζουν. Τι περιμένεις; Για τα ψέματα που σου είπαν, για όσα κρύβουν, δυναμώνουμε τη δύναμη της αλήθειας! Ψηφίζουμε - Δυναμώνουμε το ☭ ΚΚΕ ☭ παντού!

Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Δίκες συνδικαλιστών σε Χίο και Πειραιά

Με τη μαζική παρουσία ανθρώπων που βρέθηκαν στην αίθουσα των δικαστηρίων για να συμπαρασταθούν στους διωκόμενους συνδικαλιστές, έγινε χτες η εκδίκαση της αγωγής του προέδρου της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης (ΚΟΙΝΣΕΠ) «ΑΚΜΗ» ενάντια στον Μάρκο Σκούφαλο, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και δημοτικό σύμβουλο Χίου, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου, και τον Γιώργη Αμπαζή, μέλος της ΤΕ Χίου του ΚΚΕ, πρόεδρο του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ και του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών του νησιού.
Οι δύο συνδικαλιστές διώκονται για την πολιτική τους άποψη και στάση ενάντια στις ΚΟΙΝΣΕΠ και το ρόλο που παίζουν στην υπονόμευση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Επιβεβαιώθηκε πως ο στόχος της δίωξης, που ασκήθηκε με το πρόσχημα της συκοφαντικής δυσφήμησης, είναι η ποινικοποίηση της θέσης αυτής. Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να εκδοθεί τους επόμενους μήνες. Τη δίωξη έχουν καταδικάσει δεκάδες σωματεία και φορείς από τη Χίο, αλλά και όλη τη χώρα.
Στο μεταξύ, χτες αναβλήθηκε για τις 22/6/2015 η εκδίκαση μιας από τις εκατοντάδες υποθέσεις που αφορούν τους συνδικαλιστές της Ζώνης, με μπαράζ μηνύσεων της εργοδοσίας. Κατηγορούμενος ήταν ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, πρόεδρος του τότε Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, και η δίωξη σχετίζεται με την απεργιακή κινητοποίηση που είχε κηρύξει το συνδικάτο στις 14/3/2012. Σε μια αντίστοιχη υπόθεση, ο Ακης Αντωνίου, αντιπρόεδρος του τότε Συνδικάτου Μετάλλου, και ο Πέτρος Πουντίδης, μέλος του ΔΣ, δικάζονται σήμερα για κινητοποίηση που είχε οργανώσει το Συνδικάτο στο Βιομηχανικό Πάρκο του Σχιστού.