Σελίδες

☭ Στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν αποφασίσει μνημόνια διαρκείας για όλους τους λαούς! Έχουν δημιουργήσει μηχανισμούς μόνιμης επιτήρησης και εποπτείας όλων των χωρών - μελών! Το ☭ ΚΚΕ ☭ δε φοβάται, αποκαλύπτει και παλεύει ενάντια στην ΕΕ και τις αποφάσεις - συμφωνίες που έχουν ληφθεί σε αυτήν και που κρύβουν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, γιατί την στηρίζουν. Τι περιμένεις; Για τα ψέματα που σου είπαν, για όσα κρύβουν, δυναμώνουμε τη δύναμη της αλήθειας! Ψηφίζουμε - Δυναμώνουμε το ☭ ΚΚΕ ☭ παντού!

Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Παρεμβάσεις του ΚΚΕ για τα ζητήματα της έρευνας

Αγαπητοί φίλοι,

Τα ζητήματα σε σχέση με την έρευνα έχουν έρθει εκ νέου στο προσκήνιο το τελευταίο διάστημα, με επίκεντρο το νέο σχέδιο νόμου για την ΕΤΑΚ.
Το ΚΚΕ έχει έγκαιρα τοποθετηθεί δημόσια για τις στοχεύσεις του αστικού στρατηγικού σχεδιασμού για την έρευνα, έχει παρουσιάσει την κριτική του, τις αφετηριακές θέσεις της προσέγγισης του στα σχετικά ζητήματα (http://www.kke.gr/paideia/h_topothethsh_toy_kke_gia_to_neo_nomo_kai_to_ethniko_strathgiko_plaisio_gia_thn_ereyna_thn_kainotomia).
Η εξέλιξη της κυβερνητικής πολιτικής για την έρευνα, όπως και το σχέδιο νόμου που πρόσφατα κατέθεσε στη Βουλή, επιβεβαιώνουν την τοποθέτηση του ΚΚΕ.
Το ΚΚΕ στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων στους ερευνητικούς φορείς, συμπαρίσταται στους αγώνες των συλλογικών τους φορέων, ώστε να αποσυρθεί αυτό το σχέδιο νόμου, να παρεμποδιστούν οι αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις, να ανατραπεί συνολικά ο ευρωενωσιακός στρατηγικός σχεδιασμός.
Συνημμένα θα βρείτε:
- Την τοποθέτηση της σ. Δ. Μανωλάκου στην πρώτη, κοινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών 
Υποθέσεων και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας για το νέο σχέδιο νόμου (16/10/2014)
- Ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής ΑΕΙ-ΤΕΙ-Έρευνας της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ για το νέο σχέδιο νόμου
- Ερώτηση του ΚΚΕ για τις περικοπές στον προϋπολογισμό ερευνητικών προγραμμάτων.

Με εκτίμηση,
Δημήτρης Κοιλάκος
Τμήμα Παιδείας και Έρευνας της ΚΕ του ΚΚΕ