Σελίδες

☭ Στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν αποφασίσει μνημόνια διαρκείας για όλους τους λαούς! Έχουν δημιουργήσει μηχανισμούς μόνιμης επιτήρησης και εποπτείας όλων των χωρών - μελών! Το ☭ ΚΚΕ ☭ δε φοβάται, αποκαλύπτει και παλεύει ενάντια στην ΕΕ και τις αποφάσεις - συμφωνίες που έχουν ληφθεί σε αυτήν και που κρύβουν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, γιατί την στηρίζουν. Τι περιμένεις; Για τα ψέματα που σου είπαν, για όσα κρύβουν, δυναμώνουμε τη δύναμη της αλήθειας! Ψηφίζουμε - Δυναμώνουμε το ☭ ΚΚΕ ☭ παντού!

Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Αγοραίες δοκιμές... και εμπαιγμός των ανέργων. Τα «κοινωνικά δίκτυα»...και οι ασκήσεις ψυχολογικού ελέγχου

Αγοραίες δοκιμές...


«Αν η "Rachel Erickson" περίμενε το δικό της πρωθυπουργό, δηλαδή τον Ντέιβιντ Κάμερον, να δημιουργήσει 550.000 νέες θέσεις εργασίας έως το 2021 (σύμφωνα με όσα υποσχέθηκε στις 20.5.2014 ο κ. Αντώνης Σαμαράς), θα είχε πεθάνει της πείνας. Η άνεργη ηθοποιός του Λονδίνου, όμως, σκέφτηκε να κάνει κάτι μόνη της. Εφτιαξε μια μονοπρόσωπη εταιρεία υπηρεσιών ξενάγησης στις δημόσιες τουαλέτες του Λονδίνου! Και, απ' ό,τι δείχνει ένα σχετικό ρεπορτάζ του BBC (21.5.2014), έχει πάντα δουλειά» (Π. Μανδραβέλης, «Καθημερινή», 29/6/2014 σε άρθρο με τίτλο: «Οι τουαλέτες και η ανεργία»). Να, λοιπόν, η λύση για το 1,5 εκατομμύριο ανέργους. Να φτιάξουν επιχειρήσεις για την ξενάγηση στις τουαλέτες. Ας φτιάξουν επιχειρήσεις και για την ξενάγηση στην επιστημονική φαντασία, αφού δεν υπάρχουν δημόσιες τουαλέτες. Και πού ξέρεις.... σύμφωνα με τον αγοραίο δημοσιολόγο κάτι μπορεί να γίνει. Αλλωστε, έτσι είναι ο θεός της αγοράς. Δοκιμάζεις και αν τα καταφέρεις έχει καλώς, διαφορετικά υπάρχει και ο Καιάδας...

... και εμπαιγμός των ανέργων
Το λέει χωρίς ντροπή προς τους ανέργους και τους εργαζόμενους, εμπαίζοντάς τους, ο δημοσιολόγος των μεγαλοεπιχειρηματιών και η εφημερίδα του στο ίδιο άρθρο, ότι αυτή θα είναι ή έτσι πρέπει να είναι η ζωή τους. «Το καλύτερο είναι ότι υπάρχουν άλλα προϊόντα που κανείς μας σήμερα δεν μπορεί να τα σκεφτεί. Αυτά θα αποκαλυφθούν μέσα από εκατομμύρια δοκιμές, χιλιάδων νέων ανθρώπων -αν, φυσικά, τους επιτρέψουμε να επιχειρήσουν. Δε θα επιτύχουν όλοι. Πολλοί μπορεί να αποτύχουν. Οι τρεις ή οι πέντε που θα καινοτομήσουν επιτυχώς για τις διεθνείς αγορές θα κάνουν τη μεγάλη διαφορά». Τι θα γίνουν οι υπόλοιποι; Θα είναι οι αποτυχημένοι, έτσι τους λέει το σύστημα και δεν τους αξίζει καμιά τύχη. Στα ζάρια, λοιπόν, η ζωή των εργαζομένων, των ανέργων, των νέων ανθρώπων. Η, πιο σωστά, στην ακόρεστη δίψα των καπιταλιστών για το κέρδος. Η σαπίλα σ' όλο της το μεγαλείο.

Τα «κοινωνικά δίκτυα»...
Το ΚΚΕ, το κόμμα που από τους πρώτους αξιοποίησε την τεχνολογία του διαδικτύου στην Ελλάδα, γίνεται σταθερά προσπάθεια από τους κονδυλοφόρους της αστικής τάξης να παρουσιαστεί ως οπισθοδρομικό στις χρήσεις των νέων τεχνολογιών, ότι τάχα είναι αντί σε όλα, ότι είναι απολίθωμα που δεν καταλαβαίνει τις σύγχρονες εξελίξεις. Ετσι παρουσιάζεται και η τοποθέτησή του για τα λεγόμενα «κοινωνικά δίκτυα», η αποκάλυψη του ρόλου τους και των ψευδαισθήσεων που καλλιεργούν όσοι τα παρουσιάζουν ως λύση στην αποξένωση (σ.σ. που προκαλεί ο καπιταλισμός). Τι κι αν οι αποκαλύψεις πέφτουν βροχηδόν τον τελευταίο καιρό, για το πώς τα μονοπώλια πίσω από τα «κοινωνικά δίκτυα» χειραγωγούν τις συνειδήσεις, πώς πουλάνε για χρυσάφι τις πληροφορίες που τους παραδίδουν ανύποπτοι οι χρήστες τους.

... και οι ασκήσεις ψυχολογικού ελέγχου


...Χτεσινή είδηση λέει ότι το Facebook διεξήγαγε το 2012 πείραμα μαζικού επηρεασμού της ψυχολογίας των χρηστών του για να δει την αντίδρασή τους, μειώνοντας τεχνητά άλλοτε τα θετικά μηνύματα που λάμβαναν από «φίλους» και άλλοτε τα αρνητικά, διαμεσολαβώντας και στρεβλώνοντας την πραγματική εικόνα της «επικοινωνίας» τους. Προχώρησε, δηλαδή, από το ρόλο του «ωτακουστή», στο ρόλο του ενεργητικού πειραματιστή, με πειραματόζωα 689.003 ανθρώπους που ...αξιοποιούσαν τις «δωρεάν» υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης που προσφέρει. Χωρίς, βεβαίως, να έχει τη συγκατάθεσή τους ή να τους έχει προειδοποιήσει, αν και στα «ψιλά γράμματα» της συμφωνίας, που έκαναν όταν άνοιγαν λογαριασμό στο Facebook, υπάρχουν όροι που δίνουν τυπικά το δικαίωμα στο μονοπώλιο να κάνει πειράματα σαν αυτό και άλλα πολλά. Αλλωστε, κανείς δεν ξέρει τι θα αποκαλυφτεί ακόμα στο μέλλον ότι γίνεται πίσω από την πλάτη των χρηστών του Facebook, του Twitter κλπ. και τι θα παραμείνει κρυφό. Το μόνο βέβαιο είναι ότι δεν μπορεί να υπάρξει ...καλό, αλτρουιστικό μονοπώλιο που χαρίζει δωρεάν υπηρεσίες.