Σελίδες

☭ Στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν αποφασίσει μνημόνια διαρκείας για όλους τους λαούς! Έχουν δημιουργήσει μηχανισμούς μόνιμης επιτήρησης και εποπτείας όλων των χωρών - μελών! Το ☭ ΚΚΕ ☭ δε φοβάται, αποκαλύπτει και παλεύει ενάντια στην ΕΕ και τις αποφάσεις - συμφωνίες που έχουν ληφθεί σε αυτήν και που κρύβουν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, γιατί την στηρίζουν. Τι περιμένεις; Για τα ψέματα που σου είπαν, για όσα κρύβουν, δυναμώνουμε τη δύναμη της αλήθειας! Ψηφίζουμε - Δυναμώνουμε το ☭ ΚΚΕ ☭ παντού!

Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Αναβλήθηκε η δίκη εργαζόμενης της «Wind» για τη συμμετοχή της σε κινητοποίηση (VIDEO)

Συγκέντρωση το πρωί του ΣΕΤΗΠ στα Δικαστήρια Ευελπίδων





Δείτε εδώ σε βίντεο τη δήλωση του Βαγγέλη Μπακλαβά, μέλος του ΔΣ του ΣΕΤΗΠ
Αναβλήθηκε η δίκη που ήταν προγραμματισμένη για τη Δευτέρα 5 Μάη της Όλγας Κολιούση, εργαζόμενης στη «Wind», ενώ το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών – Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ) διοργάνωσε συγκέντρωση στις 11.30 π.μ. στα Δικαστήρια της Ευελπίδων.

Η Όλγα Κολιούση είναι εκλεγμένη στο επιχειρησιακό σωματείο και μέλος του ΣΕΤΗΠ και σέρνεται στα δικαστήρια ύστερα από μήνυση που είχε υποβάλει η διοίκηση της «Wind» το καλοκαίρι του 2009 για την κινητοποίηση που είχε γίνει ενάντια στην απόλυση, με πρόσχημα τη λήξη της σύμβασης, της Κατερίνας Τζίμα, η οποία ήταν τότε στο ΔΣ και σήμερα είναι αντιπρόεδρος στο ΣΕΤΗΠ.
Ταυτόχρονα η εργοδοσία προχώρησε και στην απόλυση της Όλγας Κολιούση.
Ωστόσο έπειτα από τις κινητοποιήσεις του επιχειρησιακού και του κλαδικού σωματείου, την αλληλεγγύη των ταξικών συνδικάτων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ σε όλη την Ελλάδα και το πρωτοφανές για τον κλάδο παγκόσμιο κύμα συμπαράστασης, η «Wind» υποχρεώθηκε να την επαναπροσλάβει.
Όπως σημειώνει το ΣΕΤΗΠ: «Πέντε χρόνια μετά και τέσσερις μόνο μέρες μετά την Εργατική Πρωτομαγιά, η "δικαιοσύνη" δεν δικάζει μόνο την Όλγα Κολιούση. Με την υπόδειξη της εργοδοσίας θέλει να δικάσει την οργάνωση, τη συντονισμένη δράση, την αντίσταση μέσα στους χώρους δουλειάς, στην εφαρμογή όλων των αντεργατικών μέτρων και τη διεκδίκηση με κριτήριο τις ανάγκες των εργαζομένων και του λαού».
Υπογραμμίζει ακόμα ότι «τα μονοπώλια και οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι έχουν ξεκάθαρο τι πρέπει να κάνουν και πού χτυπούν. Καλούμε τους συναδέλφους στον κλάδο να μαζικοποιήσουν το ΣΕΤΗΠ και τα επιχειρησιακά σωματεία και να παλέψουμε ενωμένοι απέναντι στα μονοπώλια που θέλουν να στηρίξουν την ανάπτυξή τους στα αποκαΐδια των δικαιωμάτων μας. Η παραίτηση δεν είναι λύση. Να δώσουμε δύναμη στη δύναμή μας για την ανασύνταξη του κινήματος. Να πάρει κάθε εργαζόμενος θέση. Ή με την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των μονοπωλίων ή με το δίκιο των εργατών! Τώρα συσπείρωση στο ΠΑΜΕ!».