Σελίδες

☭ Στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν αποφασίσει μνημόνια διαρκείας για όλους τους λαούς! Έχουν δημιουργήσει μηχανισμούς μόνιμης επιτήρησης και εποπτείας όλων των χωρών - μελών! Το ☭ ΚΚΕ ☭ δε φοβάται, αποκαλύπτει και παλεύει ενάντια στην ΕΕ και τις αποφάσεις - συμφωνίες που έχουν ληφθεί σε αυτήν και που κρύβουν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, γιατί την στηρίζουν. Τι περιμένεις; Για τα ψέματα που σου είπαν, για όσα κρύβουν, δυναμώνουμε τη δύναμη της αλήθειας! Ψηφίζουμε - Δυναμώνουμε το ☭ ΚΚΕ ☭ παντού!

Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Κυβερνητικές διευκολύνσεις στους επιχειρηματίες της Εκπαίδευσης

Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή
Τη νομοθετική ρύθμιση που δίνει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων να απαλλάσσονται από τα χρέη τους, καταγγέλλει το ΚΚΕ με Επίκαιρη Ερώτησή του στη Βουλή προς τους υπουργούς Εργασίας και Παιδείας. Η Ερώτηση που υπογράφει η βουλευτής του Κόμματος Λιάνα Κανέλλη έχει ως εξής:

«Το νομοθετικό πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης μετά και την ψήφιση των τελευταίων νομοσχεδίων διαμορφώνει μια εκρηκτική κατάσταση για τους εργαζόμενους του κλάδου, ενώ την ίδια στιγμή η κυβέρνηση δίνει "γην και ύδωρ" στους σχολάρχες - ιδιοκτήτες. Τη στιγμή που οι εργαζόμενοι του κλάδου καλούνται να δουλέψουν χωρίς δικαιώματα, με ατομικές συμβάσεις εργασίας και πετσοκομμένους μισθούς, στους σχολάρχες ανοίγεται νέο πεδίο κερδοφορίας, με απελευθέρωση των απολύσεων, κατάργηση αποζημιώσεων και των όποιων περιορισμών υπήρχαν στην εκπαιδευτική διαδικασία και στο καθεστώς λειτουργίας. Τη στιγμή που οι εργαζόμενοι και οι λαϊκές οικογένειες βάζουν κάθε μέρα βαθιά το χέρι στην τσέπη για αβάστακτους φόρους και χαράτσια, οι σχολάρχες - επιχειρηματίες διευκολύνονται να μην πληρώνουν τα χρέη τους.
Πιο συγκεκριμένα: Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της αξιοποίησης του ν. 4093/2012, σε παράγραφο του οποίου υπήρχε διάταξη, σύμφωνα με την οποία έληγαν οι άδειες λειτουργίας των ιδιωτικών σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις 31/8/2013 και οι ιδιοκτήτες έπρεπε να προχωρήσουν σε νέα αίτηση αδειοδότησης. Ετσι, αρκετοί σχολάρχες, πολλοί από τους οποίους χρωστούσαν εκατομμύρια ευρώ σε ασφαλιστικά ταμεία, εφορία και εργαζόμενους, βρήκαν την ευκαιρία, προχώρησαν σε "τεχνητή" διακοπή και μη ανανέωση της άδειας λειτουργίας της επιχείρησής τους, γλίτωσαν τα χρέη και τις υποχρεώσεις τους και άνοιξαν δήθεν "νέα" σχολεία, με παρεμφερή ονομασία, στις ίδιες ακριβώς εγκαταστάσεις και με μοναδική αλλαγή το φυσικό πρόσωπο του ιδιοκτήτη να είναι κάποιο συγγενικό του προηγούμενου.
Είναι προφανές, τονίζεται στην Ερώτηση, ότι με τη συγκεκριμένη ρύθμιση, η κυβέρνηση επιχειρεί να χαρίσει εκατομμύρια ευρώ στους επιχειρηματίες του κλάδου, ενώ αφήνει έκθετους και αρκετούς εργαζόμενους στους οποίους οφείλονται δεδουλευμένα και αποζημιώσεις.
Για τη συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση, υπάρχει και συγκεκριμένη καταγγελία από την ΟΙΕΛΕ, με αναλυτική κατάσταση των υποτιθέμενων "νέων" αιτήσεων αδειοδότησης ιδιωτικών σχολείων προς τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ)».
Η βουλευτής του ΚΚΕ καλεί την κυβέρνηση να τοποθετηθεί στη συγκεκριμένη καταγγελία και ρωτά τους αρμόδιους υπουργούς τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση ώστε να μην απαλλαχτούν από τις υποχρεώσεις τους προς ασφαλιστικά ταμεία, εργαζόμενους και ΙΚΑ οι ιδιοκτήτες των σχολείων που εκμεταλλεύτηκαν τη νομοθετική ρύθμιση για την αδειοδότηση των ιδιωτικών σχολείων.