Σελίδες

☭ Στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν αποφασίσει μνημόνια διαρκείας για όλους τους λαούς! Έχουν δημιουργήσει μηχανισμούς μόνιμης επιτήρησης και εποπτείας όλων των χωρών - μελών! Το ☭ ΚΚΕ ☭ δε φοβάται, αποκαλύπτει και παλεύει ενάντια στην ΕΕ και τις αποφάσεις - συμφωνίες που έχουν ληφθεί σε αυτήν και που κρύβουν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, γιατί την στηρίζουν. Τι περιμένεις; Για τα ψέματα που σου είπαν, για όσα κρύβουν, δυναμώνουμε τη δύναμη της αλήθειας! Ψηφίζουμε - Δυναμώνουμε το ☭ ΚΚΕ ☭ παντού!

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021

Τεχνικό Πρόγραμμα του 2021

 



Το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2021


που προτείνεται είναι πολύ πίσω σ το να καλύψει τις  ανάγκες   των λαϊκών οικογενειών του νησιού .


Τα συμπεράσματα του χρόνου που πέρασε έκαναν καθαρό ότι οι πραγματικές λαϊκές ανάγκες δεν μπορούν να καλυφθούν από την αντιλαϊκή πολιτική που διαχρονικά στηρίζουν και υλοποιούν οι Δημοτικές Αρχές.


 Το Τεχνικό Πρόγραμμα, όπως και γενικά οι κατευθύνσεις της Δημοτικής Αρχής, δεν είναι άσχετο και ανεξάρτητο,  από την κεντρική πολιτική. Είναι αποτέλεσμα της στρατηγικής της ΕΕ, η οποία εξειδικεύεται στη Βουλή από την τωρινή κυβέρνηση της ΝΔ, την προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά συνολικά από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις, ενώ στηρίζεται και υλοποιείται από Περιφέρειες και Δήμ ους


Έτσι λοιπόν και εσείς πιστοί στρατιώτες αυτής της πολιτικής   και με το τεχνικό σας πρόγραμμα   φ αίνεται καθαρά ότι δεν υπάρχει καμία διάθεση ουσιαστικής διεκδίκησης από την κεντρική κυβέρνηση, και ότι γίνεται απόλυτα αποδεκτή η πολιτική της τεράστιας περικοπής των πόρων των δήμων και η λογική ότι αν ο δήμος θέλει έργα ας φορολογήσει τους δημότες ακόμα παραπάνω.


 Εκτελείτε αδιαμαρτύρητα Την πολιτική της αυτοχρηματοδότησης, του μειωμένου και κακοπληρωμένου προσωπικού, τη ν υποστελέχωση των υπηρεσιών


 

 Η πανδημία έφερε στην επιφάνεια την τραγική κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία του Δήμου. Οι μαθητές στοιβάζονται σε αίθουσες που ήταν ακατάλληλες ακόμα και σε συνθήκες πριν την πανδημία, πόσο μάλλον τώρα που είναι απαραίτητες οι αποστάσεις και τα υγειονομικά μέτρα. Ν ηπιαγωγεία  να στεγάζονται σε μαγαζιά και ακατάλληλους χώρους , να κάνουν μάθημα σε προκάτ ή   να στοιβάζονται κατά 25άδες σε ακατάλληλες αίθουσες.

Καμία αναφορά για  σχολικές μονά δ ες.


Στ ο Τεχνικό Πρόγρα μμα   παντελής απουσία αντιπλημμυρικών έργων, που έχουμε ανάγκη στ ο κέντρο της Σαλαμίνας αλλά και στην περιφέρεια όπως Αιάντειο ,Βασιλικά κ.λ.π  Κανένα έργο για πρόληψη από τα καιρικά φαινόμενα

Δεν υπάρχει καμία νέα υποδομή για άθληση


Π αντελής απουσία έργων για τις κοινότητες ( πέρα από  επισκευή 3 -4 κεντρικών δρόμων ) .αν και οι κοινοτικοί σύμβουλοι ψηφίζοντας ομόφωνα  σας ανέδειξαν με τις προτάσεις τους  τις ανάγκες για αντιπλημμυρικά έργα  σχολικές μονάδες, έργα οδοποιίας πλατείες .


 Επίσης όλες αυτές οι μελέτες που περιλαμβάνονται στο τεχνικό πρόγραμμα, με τα αρκετά μεγάλα ποσά, συντηρούν την υποστελέχωση και τ η ν διάλυση Δημοτικών υπηρεσιών και τον παροπλισμό έμπειρου προσωπικού.

 Οι υπηρεσίες του Δήμου πρέπει να σχεδιάζουν, να μελετούν και να υλοποιούν τα έργα με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες.

Εμείς ζητάμε να διεκδικηθεί εξοπλισμός, μόνιμο προσωπικό και χρηματοδότηση από το κράτος και όχι να συνεχιστεί  η ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών και έργων.


 Γενικά δεν υπάρχει στο Τεχνικό Πρόγραμμα σχέδιο   έργων με βάση προτεραιότητες, οι οποίες πρέπει να είναι η κάλυψη των λαϊκών  αναγκών.  Για όλους τους παραπάνω λόγους που αναφέραμε  η Λαϊκή Συσπ εί ρωση καταψηφ ίζει το τεχνικό πρόγραμμα