Σελίδες

☭ Στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν αποφασίσει μνημόνια διαρκείας για όλους τους λαούς! Έχουν δημιουργήσει μηχανισμούς μόνιμης επιτήρησης και εποπτείας όλων των χωρών - μελών! Το ☭ ΚΚΕ ☭ δε φοβάται, αποκαλύπτει και παλεύει ενάντια στην ΕΕ και τις αποφάσεις - συμφωνίες που έχουν ληφθεί σε αυτήν και που κρύβουν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, γιατί την στηρίζουν. Τι περιμένεις; Για τα ψέματα που σου είπαν, για όσα κρύβουν, δυναμώνουμε τη δύναμη της αλήθειας! Ψηφίζουμε - Δυναμώνουμε το ☭ ΚΚΕ ☭ παντού!

Τρίτη 9 Μαρτίου 2021

Ανακοίνωση της ΚΟΒ Σαλαμίνας του ΚΚΕ

 


 

Ανακοίνωση της ΚΟΒ Σαλαμίνας του ΚΚΕ

Να παρθούν μέτρα τώρα για την προστασία της υγείας των Σαλαμινίων και την

ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Σαλαμίνας.


    Η Κομματική Οργάνωση Σαλαμίνας του ΚΚΕ, σταθερά εδώ και χρόνια, αναδεικνύει τις τεράστιες ελλείψεις σε σχέση με την υγειονομική περίθαλψη και προστασία της υγείας του Λαού του νησιού, με βασικό αίτημα μεταξύ άλλων, την πλήρη στελέχωση του Κ.Υ. Σαλαμίνας, με προσωπικό όλων των ειδικοτήτων και επάρκεια σε όλα τα νοσοκομειακά υλικά.
    Με το τρίτο και ισχυρότερο κύμα πανδημίας να είναι σε εξέλιξη, με τα κρούσματα στο νησί μας και σε όλη την επικράτεια να πολλαπλασιάζονται, απαιτούμε τώρα να παρθούν ουσιαστικά μέτρα προστασίας για την υγεία του λαού. Σε αυτές τις συνθήκες επιβεβαιώνεται με τον πιο οδυνηρό τρόπο η ανάγκη για ένα Κέντρο Υγείας που να μπορεί να ανταπεξέλθει στις ανάγκες του πληθυσμού της Σαλαμίνας.
    Η πολιτική που μετατρέπει σήμερα το σύστημα υγείας σε «σύστημα υγείας μιας νόσου» επιδρά καταλυτικά και στο νησί μας. Στις τεράστιες ελλείψεις, τον μικρό αριθμό των γιατρών και του προσωπικού, την έλλειψη βασικών ειδικοτήτων, την έλλειψη υλικοτεχνικής υποδομής έρχεται να προστεθεί και η μετατροπή του σε εμβολιαστικό κέντρο. Η μέχρι τώρα πείρα δείχνει ότι το Κέντρο Υγείας ήδη, παρά τις καλές προθέσεις του υγειονομικού προσωπικού, δεν μπορεί να ανταπεξέλθει ούτε στις περιπτώσεις των απλών ιώσεων, ενώ ταυτόχρονα δεν έχουν παρθεί και τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία ,τόσο των γιατρών, προσωπικού, όσο και των ασθενών.
    Χαρακτηριστικό είναι ότι γιατροί όπως παιδίατρος και οφθαλμίατρος έχουν «τραβηχτεί» στους εμβολιασμούς ενώ ήδη παρουσιάζονται ελλείψεις σε αναλώσιμα όπως βελόνες και γάντια και οι οποίες αναπληρώνονται με προσφορές από τοπικά «φαρμακεία». Για την υποβάθμιση αυτή ευθύνεται και τόσο η σημερινή Κυβέρνηση όσο και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως ευθύνεται η σημερινή Διοίκηση του Δήμου και οι προηγούμενες που όχι μόνο ανέχτηκαν αυτή την κατάσταση αλλά την καθιέρωσαν και αντί να διεκδικούν την ενίσχυση της χρηματοδότησης, ψάχνουν για «καλοθελητές» επιχειρηματίες να δώσουν κανένα ψίχουλο από αυτά που βγάζουν διπλά και τρίδιπλα με την εύνοια του κράτους και των κυβερνήσεων από τον ιδρώτα μας.
    Το Κ.Υ. σήμερα αποτελεί στην ουσία τη μοναδική δημόσια δομή. Παρόλα αυτά μαστίζεται από τεράστιες ελλείψεις σε βασικές ειδικότητες όπως καρδιολόγο, ακτινολόγο, ορθοπεδικό Χειρούργο αλλά και άλλες ειδικότητες αναγκαίες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας των κατοίκων του νησιού όπως ενδοκρινολόγος, ουρολόγος, Ω.Ρ.Λ., ρευματολόγος, οδοντίατρος. Ταυτόχρονα οι υποδομές του κτηρίου εμφανίζουν διαρκώς προβλήματα με τελευταίο φανομενο να έχει «σκάσει» ο βόθρος και να τρέχουν τα λύματα στο δρόμο.
    Αυτή την περίοδο συμπληρώνεται ένας χρόνος LOCKODOWN. Η κυβέρνηση, τόσο στο πρώτο κύμα της πανδημίας και το διάστημα που μεσολάβησε, όσο και τώρα, στο σφοδρότερο κύμα της, «κάνει ό,τι μπορεί» για να διασφαλίσει τα κέρδη του κεφαλαίου, για να υπηρετήσει ταυτόχρονα την πιο μακροπρόθεσμη στρατηγική του.
    Αποδεικνύοντας ότι όποιος χρόνος κερδήθηκε με τις θυσίες μας από τις διαδοχικές απαγορεύσεις και τα LOCKDOWN, δεν αξιοποιήθηκε για τη στήριξη του δημόσιου συστήματος Υγείας, απορρίπτοντας επιδεικτικά τις διεκδικήσεις υγειονομικών, σωματείων και φορέων. Τα όποια μέτρα διαχείρισης της πανδημίας λαμβάνονται με το σταγονόμετρο, όταν τα πράγματα φτάνουν στο «αμήν».
«Πυξίδα» της, όπως και όλων των κομμάτων που υπηρετούν αυτήν την πολιτική, είναι τα «πρέπει» του κεφαλαίου, που είναι διαμετρικά αντίθετα με τις ανάγκες του λαού. Γι' αυτό εδώ και 9 μήνες δεν προχωρά σε μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και δεν ανέπτυξε νέες υποδομές στο δημόσιο σύστημα Υγείας.
    Προτεραιότητα στη διαχείριση της πανδημίας, στην Ελλάδα, στην ΕΕ και παντού, έχουν οι «αντοχές της οικονομίας» και η στήριξη της κερδοφορίας των ομίλων. Γι' αυτό τα πάντα ζυγίζονται στη ζυγαριά του κόστους - οφέλους για το κεφάλαιο: Οι προσλήψεις στα νοσοκομεία, το κόστος των μέτρων προστασίας στους χώρους δουλειάς, τα γενικευμένα ή τοπικά lockdown, το ανοιγόκλεισμα των σχολείων κ.ο.κ. Αυτή είναι η εξίσωση πίσω από κάθε κυβερνητική απόφαση.
    Το πραγματικό δίλημμα είναι: Διαχείριση της πανδημίας με κριτήριο τα συμφέροντα και τα κέρδη του κεφαλαίου, την ανάκαμψη από την καπιταλιστική κρίση, ή με κριτήριο τις ανάγκες του λαού; Σε αυτό το δίλημμα την απάντηση μπορεί να δώσει μόνο ο λαός, δυναμώνοντας την πάλη για ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας, των δικαιωμάτων και της ζωής του, κάνοντας lockdown στην πολιτική που στηρίζει το κεφάλαιο και την κερδοφορία του!
 

    Μέτρα προστασίας των κατοίκων της Σαλαμίνας από την πανδημία.
 

 Nα καλυφθούν με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλες οι υγειονομικές δομές του νησιού. Να στελεχωθεί τώρα το Κέντρο Υγείας με όλο το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων και με τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό. Να εξασφαλιστεί η λειτουργία τους σε 24ωρη βάση


 Πλήρως εξοπλισμένες μονάδες ασθενοφόρων.
 

 Παραρτήματα υγειονομικών δομών Αμπελάκια και Αιάντειο
 

 Να επιταχτούν οι ιδιωτικές δομές υγείας, μόνιμες προσλήψεις Ιατρών, Νοσοκομειακών και εργατικού προσωπικού.
 

 Δωρεάν - Μαζικά να γίνουν τεστ για τον COVID-19 σε όλο το λαό.
 

 Να γίνει μαζικά το εμβόλιο για τον COVID-19 άμεσα σε όλο το λαό και με προτεραιότητα στις ευπαθείς ομάδες.
 

 Να παρθούν άμεσα μέτρα αποσυμφόρησης τις μετακινήσεις σε όλα τα ΜΜΜ και στα φέρι μποτ
 

 Να στελεχωθούν τώρα όλα τα νοσοκομεία του Πειραιά (Τζάνειο, Κρατικό, Μεταξά) με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις.
 

Ειδικότερα για την αναβάθμιση των δομών υγείας στην Σαλαμίνα.
 

 Αναβάθμιση του κέντρου υγείας με ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και πλήρη στελέχωση του με ιατρούς όλων των ειδικοτήτων με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση.
 

 Να στελεχωθεί και να λειτουργήσει άμεσα τμήμα υπέρηχων.
 

 Δημιουργία φαρμακείου στο κέντρο υγείας με εξειδικευμένο προσωπικό για τη παροχή δωρεάν φαρμάκων στους άπορους και στους ανέργους, καρκινοπαθείς και σε όλες τις ευπαθείς ομάδες.
 

 Να δημιουργηθεί δημοσιά μονάδα τεχνητού νεφρού.
 

 να δημιουργηθεί νοσοκομείο στο νησί που αφενός θα καλύπτει τις αυξημένες ανάγκες του νησιού και αφετέρου θα αποσυμφορήσει τα κρατικά νοσοκομεία του λεκανοπέδιου Αττικής.


5/3/2021
Κ.Ο.Β. Σαλαμίνας του ΚΚΕ