Τώρα και στο Facebook στηρίζουμε Λαϊκή Συσπείρωση Σαλαμίνας https://www.facebook.com/laikisyspeirosisalaminas/ ΚΚΕ παντού!
☭ Στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν αποφασίσει μνημόνια διαρκείας για όλους τους λαούς! Έχουν δημιουργήσει μηχανισμούς μόνιμης επιτήρησης και εποπτείας όλων των χωρών - μελών! Το ☭ ΚΚΕ ☭ δε φοβάται, αποκαλύπτει και παλεύει ενάντια στην ΕΕ και τις αποφάσεις - συμφωνίες που έχουν ληφθεί σε αυτήν και που κρύβουν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, γιατί την στηρίζουν. Τι περιμένεις; Για τα ψέματα που σου είπαν, για όσα κρύβουν, δυναμώνουμε τη δύναμη της αλήθειας! Ψηφίζουμε - Δυναμώνουμε το ☭ ΚΚΕ ☭ παντού!

Βιογραφικό Γιάννη Βλάχου

Ο Γιάννης Βλάχος γεννήθηκε στη Νίκαια του Πειραιά και μεγάλωσε στο Φοίνικα Αμπελακίων. Είναι 52 ετών, έγγαμος, με ένα παιδί. Είναι μεταλλεργάτης, δουλεύει πάνω από 35 χρόνια στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη και γενικότερα στις μεταλλικές κατασκευές στην περιοχή μας.
Για την πρωτοπόρα ταξική δράση του, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στην βιομηχανία μετάλλου, οι συνάδελφοι του των εξέλεξαν στη κεντρική Διοίκηση του Συνδικάτου μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας, στην θέση του γενικού γραμματέα.
Σήμερα είναι πρόεδρος στην διοίκηση του Παραρτήματος Σαλαμίνας του Συνδικάτου και εκλεγμένος στο Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Σαλαμίνας.
Η αγωνιστική του ανιδιοτέλεια, η συνεπής ταξική αταλάντευτη στάση του για τα συμφέροντα των εργαζόμενων, ήταν αυτό που καθόρισε και κέρδισε την εμπιστοσύνη των συναδέλφων του, αλλά και την εμπιστοσύνη των εργαζομένων του νησιού.
Εκλέχτηκε μέλος της Λαϊκής Επιτροπής Σαλαμίνας και μαζί της έδωσε και δίνει τη μάχη μαζί με τους κατοίκους του νησιού για να μη φύγει το ΙΚΑ, η Εφορία, ο ΕΟΠΥΥ.
Ήταν μπροστάρης στην πάλη για την επανασύνδεση του ρεύματος στα σπίτια των ανέργων. Συμμετείχε στην κατάληψη του ταμείου του Κέντρου Υγείας Σαλαμίνας για να μην μπει το χαράτσι των 5 ευρώ και σε όλους τους μικρούς και μεγάλους αγώνες του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος μέσα από τις γραμμές του ΠΑΜΕ.
Εκκρεμούν εναντίων του συνδικαλιστικές δίκες που κατέθεσαν οι μεγαλοεργοδότες στη Ν/Ζώνη γιατί υπερασπίστηκε τα συμφέροντα των συναδέλφων του.
Είναι στέλεχος του ΚΚΕ και παλεύει για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.