Σελίδες

☭ Στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν αποφασίσει μνημόνια διαρκείας για όλους τους λαούς! Έχουν δημιουργήσει μηχανισμούς μόνιμης επιτήρησης και εποπτείας όλων των χωρών - μελών! Το ☭ ΚΚΕ ☭ δε φοβάται, αποκαλύπτει και παλεύει ενάντια στην ΕΕ και τις αποφάσεις - συμφωνίες που έχουν ληφθεί σε αυτήν και που κρύβουν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, γιατί την στηρίζουν. Τι περιμένεις; Για τα ψέματα που σου είπαν, για όσα κρύβουν, δυναμώνουμε τη δύναμη της αλήθειας! Ψηφίζουμε - Δυναμώνουμε το ☭ ΚΚΕ ☭ παντού!

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022

Οι φιέστες του Δημάρχου δεν μπορούν να κρύψουν τις τεράστιες ελλείψεις του Κ.Υ. Τώρα να παρθούν άμεσα μέτρα στήριξης και ενίσχυσης του Κ.Υ.

 





Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Σαλαμίνας
Με το τρίτο και ισχυρότερο κύμα πανδημίας σε εξέλιξη, με τα κρούσματα να «σπάνε» το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο, αγγίζοντας τα 5.000 την ημέρα, αντίστοιχα και στο νησί μας να αποτυπώνεται αυτή η αύξηση, η δημοτική αρχή, σε μια πραγματικά προκλητική κίνηση, διοργανώνει εγκαίνια του νέου ορόφου σε ένα πραγματικά αποδεκατισμένο Κ.Υ. Σαλαμίνας.Οι κορδέλες και τα χαμόγελα όμως δεν θα μπορέσουν να κρύψουν τις τεράστιες ελλείψεις, γιατρούς, προσωπικό και υλικοτεχνικής υποδομής. Δεν θα μπορέσει να κρύψει την συνενοχή της δημοτικής αρχής και τον προηγούμενων που δεν διεκδίκησαν «δεκάρα τσακιστή» για την ενίσχυση του Κ.Υ. Η κατάσταση στο Κ.Υ. Σαλαμίνας είναι αποκαλυπτική, αναλογιζόμενοι ότι είναι η μοναδική δημόσια δομή υγείας που εξυπηρετεί 10αδες χιλιάδες πλέον μόνιμους κατοίκους. Αντί το Κ.Υ. σε αυτές τις συνθήκες να ενισχύεται ώστε να παίξει τον επικουρικό του ρόλο και να αποσυμφορήσει τα δημόσια νοσοκομεία, με ευθύνη Κυβέρνησης και Δημοτικής Αρχής συνεχίζει να απαξιώνεται, αφήνοντας επιπλέον χωρίς καμία περίθαλψη τους χρονίως πάσχοντες ασθενείς. Το κέντρο υγείας μαστίζεται από τεράστιες ελλείψεις σε ειδικότητες όπως καρδιολόγου, ακτινολόγου, ορθοπεδικού χειρουργού, ω.ρ.λ. κλπ. Για την υποβάθμιση αυτή ευθύνεται τόσο η σημερινή κυβέρνηση όσο και η προηγούμενη του ΣυΡιζΑ όπως επίσης και η σημερινή διοίκηση του δήμου όπως και οι προηγούμενες , που ανέχτηκαν αυτήν την κατάσταση και την καθιέρωσαν.


Αν αυτή την στιγμή υπάρχει μια στοιχειώδης λειτουργία αυτό οφείλεται στις φιλότιμες προσπάθειες γιατρών, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού.

Με την κίνηση της όχι μόνο γυρίζει την πλάτη στους συμπολίτες μας που αγωνιούν και σε φορείς της πόλης που εδώ και καιρό προειδοποιούσαν ότι το νησί μας έχει μείνει χωρίς θωρακισμένη υγειονομική δομή εν μέσω πανδημίας αλλά ταυτόχρονα επαινεί την πολιτική διαχείρισης της κυβέρνησης. Μια διαχείριση που έχει ευθύνες για τις τεράστιες ελλείψεις του Κ.Υ., που έχει μετατρέψει τα δημόσια νοσοκομεία σε νοσοκομεία μιας νόσου, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στην υγεία και την ζωή των ασθενών που αντιμετωπίζουν χρόνια νοσήματα και έκτακτες καταστάσεις. Έχει αφήσει αθωράκιστο το Δημόσιο Σύστημα Υγείας χωρίς τις αναγκαίες προσλήψεις μόνιμων γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού. Επιμένει να μην προχωρά στην επίταξη χωρίς αποζημίωση όλων των μεγάλων ιδιωτικών κλινικών ώστε να συνεχίζουν να κερδοφορούν πατώντας πάνω στις οξυμένες ανάγκες του λαου. Κάνει πλάτες στα μεγάλα διαγνωστικά που κερδίζουν από τα πανάκριβα test, ενώ κοροϊδεύει προωθώντας ως εναλλακτική -εν έτη 2021-οι ίδιοι οι ασθενείς να κάνουν αυτοέλεγχο, αυτοκαταγραφή, αυτοεπιτήρηση και αυτοεπιδημιολογία. Δεν έκανε ούτε τα στοιχειώδη για την πρόληψη της υπερμετάδοσης στους μεγάλους χώρους δουλειάς, στα Μ.Μ.Μ. και στα σχολεία. Αρνούμενη πεισματικά να πάρει μέτρα που εδώ και καιρό προτείνουν η ΟΕΝΓΕ, σωματεία , ομοσπονδίες, φορείς κ.α, βάζοντας πάνω από όλα την εξασφάλιση της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ενώσεων σε βάρος της υγείας και των δικαιωμάτων του λαού.


ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

• Την άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας

• την πλήρη στελέχωση του κέντρου υγείας Σαλαμίνας με προσωπικό όλων των ειδικοτήτων με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση και επάρκεια σε όλα τα νοσοκομειακά υλικά.

• πλήρως εξοπλισμένες μονάδες ασθενοφόρων

• παραρτήματα υγειονομικών δομών σε Αμπελάκια και Αιάντειο

• Μαζικά εμβόλια άμεσα σε όλο τον λαό

• Να στελεχωθεί και να λειτουργήσει άμεσα τμήμα υπερήχων.




Σαλαμίνα 7/4/2021