Σελίδες

☭ Στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν αποφασίσει μνημόνια διαρκείας για όλους τους λαούς! Έχουν δημιουργήσει μηχανισμούς μόνιμης επιτήρησης και εποπτείας όλων των χωρών - μελών! Το ☭ ΚΚΕ ☭ δε φοβάται, αποκαλύπτει και παλεύει ενάντια στην ΕΕ και τις αποφάσεις - συμφωνίες που έχουν ληφθεί σε αυτήν και που κρύβουν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, γιατί την στηρίζουν. Τι περιμένεις; Για τα ψέματα που σου είπαν, για όσα κρύβουν, δυναμώνουμε τη δύναμη της αλήθειας! Ψηφίζουμε - Δυναμώνουμε το ☭ ΚΚΕ ☭ παντού!

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022

Παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές ρεύματος στο νησί

 ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παρασκευή 19/03/2021 - 11:37
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ


Προ ημερησίας θέμα κατέθεσε η «Λαϊκή Συσπείρωση Σαλαμίνας», στις 18 Μάρτη, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τις εκτεταμένες διακοπές ρεύματος που παρατηρούνται στο δίκτυο του Δήμου Σαλαμίνας τις τελευταίες βδομάδες.

Οι κάτοικοι της Σαλαμίνας, εκτός από τις τραγικές ελλείψεις σε υποδομές Υγείας που αντιμετωπίζουν τον τελευταίο χρόνο που η πανδημία είναι σε εξέλιξη, σήμερα έρχονται αντιμέτωποι και με τα αποτελέσματα της πολιτικής υποβάθμισης της ΔΕΗ στο πλαίσιο της απελευθέρωσης της Ενέργειας. Πολιτική που στήριξε τόσο η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όσο και η σημερινή της ΝΔ και πάντα έβαζε σε προτεραιότητα το κέρδος των μεγάλων ομίλων και όχι τις ανάγκες της λαϊκής οικογένειας. Στην παρέμβαση τονίστηκε ότι δεν νοείται σήμερα το 2021 να βρίσκονται στο σκοτάδι νοικοκυριά, να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές όπως εκείνων των ευπαθών ομάδων που έχουν ανάγκη από οξυγόνο, τα παιδιά να μην μπορούν να παρακολουθήσουν απρόσκοπτα τα μαθήματά τους, οι εργαζόμενοι να μην μπορούν να εργαστούν από το σπίτι τους.

Τονίστηκε ότι αυτή τη στιγμή σε όλο τον Δήμο της Σαλαμίνας εργάζονται μόνο πέντε υπάλληλοι οι οποίοι κάνουν 12ωρες βάρδιες για να εξυπηρετήσουν όλους τους κατοίκους που έχουν ανάγκη, βάζοντας σε κίνδυνο ακόμα και την ίδια τους τη ζωή και υγεία. Ότι σήμερα αναδεικνύεται πραγματικά η ανάγκη για εξασφάλιση υψηλού επιπέδου υπηρεσιών ηλεκτρισμού που θα παρέχονται απρόσκοπτα στον λαό για την κάλυψη των αναγκών του.

Τέλος, απαίτησε να παρθούν μέτρα τώρα τόσο για τη στελέχωση της υπηρεσίας, με μόνιμο προσωπικό , τον εκσυγχρονισμό του δικτύου ηλεκτροδότησης και την πραγματοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής που απαιτούνται. Τα παραπάνω αιτήματα κατατέθηκαν και ψηφίστηκαν ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο.

https://www.902.gr/eidisi/topiki-dioikisi/254234/paremvasi-sto-dimotiko-symvoylio-gia-tis-epanalamvanomenes-diakopes