Σελίδες

☭ Στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν αποφασίσει μνημόνια διαρκείας για όλους τους λαούς! Έχουν δημιουργήσει μηχανισμούς μόνιμης επιτήρησης και εποπτείας όλων των χωρών - μελών! Το ☭ ΚΚΕ ☭ δε φοβάται, αποκαλύπτει και παλεύει ενάντια στην ΕΕ και τις αποφάσεις - συμφωνίες που έχουν ληφθεί σε αυτήν και που κρύβουν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, γιατί την στηρίζουν. Τι περιμένεις; Για τα ψέματα που σου είπαν, για όσα κρύβουν, δυναμώνουμε τη δύναμη της αλήθειας! Ψηφίζουμε - Δυναμώνουμε το ☭ ΚΚΕ ☭ παντού!

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022

Ερωτηματικά εγείρει η στάση του Δημάρχου Σαλαμίνας σχετικά με την υπόθεση πρόσληψης 2 εργαζομένων




Ερωτηματικά εγείρει η στάση του Δημάρχου Σαλαμίνας σχετικά με την υπόθεση πρόσληψης 2 εργαζομένων, για την οποία εκκρεμεί η υλοποίηση της υπ’ αριθμό 26/2020 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου στις 25/2/2020.

Το θέμα είχαμε θέσει επανειλημμένα ως «Λαϊκή Συσπείρωση» εκτός ημερήσιας διάταξης σε συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς ο πρόεδρος του ΔΣ απέφευγε να τεθεί στην ημερήσια διάταξη και μετά από πολύμηνες πιέσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και των εργαζομένων, υπερψηφίστηκε με απόλυτη πλειοψηφία.

Παρ’ όλα αυτά, ο Γολγοθάς των 2 εργαζομένων δεν έχει ακόμα τελειώσει. Μετά την έγκρισή του, το θέμα στάλθηκε στην αποκεντρωμένη διοίκηση χωρίς τα απαραίτητα στοιχεία και, παρότι  στις 6/8/20 η αποκεντρωμένη απέστειλε έγγραφο προς τον Δήμο Σαλαμίνας για συμπληρωματικά στοιχεία, ενώ αναφορά κατέθεσαν στην  αποκεντρωμένη και οι δύο ενδιαφερόμενες για την μη εκτέλεση της απόφασης,   ο Δήμος ακόμα δεν έχει προβεί σε καμία ενέργεια.

Η Δημοτική Αρχή σε κάθε Δημοτικό Συμβούλιο έδινε αόριστες έως και αστείες απαντήσεις στα ερωτήματα που του θέταμε για την πορεία υλοποίησης της απόφασης. Είναι χαρακτηριστικό ότι λάβαμε απαντήσεις όπως ότι «εκείνος έλυσε το συγκεκριμένο θέμα μέσα σε 6 μήνες» , ότι «περιμένει οδηγίες από την αποκεντρωμένη και ότι του πει θα το πράξει» , ανέφερε ότι έχει «ασκηθεί προσφυγή στην απόφαση του ΔΣ και πρέπει να περιμένει τι θα απαντήσει η αποκεντρωμένη ». Ακόμα λάβαμε την απάντηση ότι «υπάρχει καθυστέρηση λόγω φόρτου εργασίας του γραφείου προσωπικού». Ενώ η αποκεντρωμένη Διοίκηση ζητούσε έγκαιρα τόσο τα συμπληρωματικά έγγραφα όσο και να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση της απόφασης του Δ.Σ., εκείνος σφύριζε αδιάφορα, βρίσκοντας φτηνές δικαιολογίες .

Στο πρόσφατο Δ.Σ. στις 28/12/20, ο Δήμαρχος προχώρησε σε επίθεση στην παράταξή μας, αποκαλώντας «εργατοπατέρα» όποιον υπερασπίζεται το αυτονόητο δικαίωμα στην εργασία, όποιον υπερασπίζεται  να υλοποιηθεί μια απόφαση πρόσληψης εργαζομένων που εκκρεμεί εδώ και πολλούς μήνες, ιδιαίτερα σε αυτές τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες. Αυτό που έχουμε να του πούμε είναι πως στη «Λαϊκή Συσπείρωση» και στο ΚΚΕ δεν χωράνε αυτοί οι χαρακτηρισμοί. Ας κοιταχτεί στον καθρέπτη αν θέλει να βρει «μαξιμαλιστές» και «υποκριτές», μιας και εκείνος δήλωνε πως θα είναι πάντα κοντά στους εργαζόμενους.

Καλούμε την Δημοτική αρχή να υλοποιήσει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και να επισπεύσει την πρόσληψη των 2 εργαζομένων, η οποία, πέρα από δίκαιη,  είναι και απαραίτητη,  σήμερα που ο Δήμος Σαλαμίνας, εξαιτίας του παγώματος των προσλήψεων αλλά και των συνθηκών πανδημίας, έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ τη στελέχωση του με μόνιμο προσωπικό με πλήρη δικαιώματα, για την εύρυθμη λειτουργιά των κοινωνικών υπηρεσιών και την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.