Σελίδες

☭ Στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν αποφασίσει μνημόνια διαρκείας για όλους τους λαούς! Έχουν δημιουργήσει μηχανισμούς μόνιμης επιτήρησης και εποπτείας όλων των χωρών - μελών! Το ☭ ΚΚΕ ☭ δε φοβάται, αποκαλύπτει και παλεύει ενάντια στην ΕΕ και τις αποφάσεις - συμφωνίες που έχουν ληφθεί σε αυτήν και που κρύβουν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, γιατί την στηρίζουν. Τι περιμένεις; Για τα ψέματα που σου είπαν, για όσα κρύβουν, δυναμώνουμε τη δύναμη της αλήθειας! Ψηφίζουμε - Δυναμώνουμε το ☭ ΚΚΕ ☭ παντού!

Πέμπτη 1 Απριλίου 2021

Δελτίο τύπου για την τελική ανάρτηση των δασικών χαρτών

 

Δελτίο τύπου

Για την τελική ανάρτηση των δασικών χαρτών που ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο Σαλαμίνας στις 29/3/2021 σαν θέμα εκτός ημερησίας

    Σοβαρό πρόβλημα για την εργατική-λαϊκή οικογένεια δημιουργεί η ανάρτηση των δασικών χαρτών στη Σαλαμίνα, καθώς διαμορφώνει μια de facto κατάσταση χαρακτηρισμού εκτάσεων, με άμεση απειλή είτε το ξεσπίτωμα δεκάδων νοικοκυριών από το σπίτι τους, είτε μια ατέρμονη και πολυέξοδη δικαστική διαμάχη.

    Στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 29/03/21, με ομόφωνη απόφαση, ψηφίστηκε πως η ανάρτηση των χαρτών δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα, αμφισβητώντας τα στοιχεία που ανάρτησε το υπουργείο περιβάλλοντος.

    Η πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ήταν πως πέρα από τις απαραίτητες ενέργειες προς τους υπευθύνους και το Δημόσιο, η Δημοτική Αρχή πρέπει να αναλάβει να γίνουν οργανωμένα οι ενστάσεις των χιλιάδων κατοίκων της Σαλαμίνας που θίγονται. Πέρα από το γεγονός ότι οργανωμένα θα υπάρξει καλύτερο αποτέλεσμα, είναι επιπλέον μεγάλο το κόστος που θα καλεστούν να πληρώσουν οι θιγόμενοι και -δεδομένου της δύσκολης οικονομικής κατάστασης-, αρκετοί δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν οικονομικά και θα χάσουν την ιδιοκτησία τους ή το σπίτι τους. Σε αυτή την κατεύθυνση, μπορεί να αξιοποιηθεί το προσωπικό του Δήμου, καθώς οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν ήδη αποτυπώσει τους χαρακτηρισμένους ως δασικούς οικισμούς.

    Καλούμε το λαό της Σαλαμίνας σε αγωνιστική εγρήγορση και διεκδίκηση, να πάρει την υπόθεση στα χέρια του και να μην αρκεστεί μόνο στο δικαστικό αγώνα, που καλλιεργεί την αναμονή και τη μοιρολατρία. Να διεκδικήσει μαχητικά αυτά που με κόπο έχτισε και που σήμερα -προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα επιχειρηματικών ομίλων- απειλούνται με έξωση εκατοντάδες μικρές ιδιοκτησίες για να αξιοποιηθούν εκτάσεις για λογαριασμό του κεφαλαίου.