Σελίδες

☭ Στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν αποφασίσει μνημόνια διαρκείας για όλους τους λαούς! Έχουν δημιουργήσει μηχανισμούς μόνιμης επιτήρησης και εποπτείας όλων των χωρών - μελών! Το ☭ ΚΚΕ ☭ δε φοβάται, αποκαλύπτει και παλεύει ενάντια στην ΕΕ και τις αποφάσεις - συμφωνίες που έχουν ληφθεί σε αυτήν και που κρύβουν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, γιατί την στηρίζουν. Τι περιμένεις; Για τα ψέματα που σου είπαν, για όσα κρύβουν, δυναμώνουμε τη δύναμη της αλήθειας! Ψηφίζουμε - Δυναμώνουμε το ☭ ΚΚΕ ☭ παντού!

Δευτέρα 6 Απριλίου 2020



Προς ΔΣ
    Θα ξεκινήσω την τοποθέτηση μου δηλώνοντας την διαφωνία μου σχετικά με τον τρόπο που επιλέξατε να γίνει το ΔΣ  όπως έχω είδη ενημερώσει και τηλεφωνικός εσάς κ. πρόεδρε του ΔΣ. Σας ζήτησα να αξιοποιήσετε την μορφής της τηλεδιάσκεψης για τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, που άλλωστε επιτρέπουν και οι τεχνολογικές δυνατότητες, μιας και  απαιτείται συμμόρφωση με τις επιστημονικές οδηγίες για την προστασία του λάου. Με τον τρόπο που επιλέξατε   (δια περιφοράς )    προκύπτουν τα εξής  ζητήματα :
    • Δεν υπάρχει η δυνατότητα η κάθε παράταξη και ο κάθε δημοτικός σύμβουλος να γνωρίζουν τις τοποθετήσεις των υπολοίπων, παρά μόνο εκ των υστέρων, όταν δηλαδή αναρτηθούν οι αποφάσεις στη "Διαύγεια".
    • Δεν υπάρχει η δυνατότητα πρακτικά να αποφασίσουν τα Δημοτικά Συμβούλια για τη συζήτηση εκτός ημερήσιας διάταξης θεμάτων που έχουν το δικαίωμα να θέσουν οι παρατάξεις.
    • Δεν υπάρχει η δυνατότητα συζήτησης και ανταλλαγής επιχειρημάτων για σοβαρά θέματα που δεν σχετίζονται με τα μέτρα για την προστασία από τον ιό και οι δημοτικές αρχές εντάσσουν στις ημερήσιες διατάξεις επικαλούμενες τις προθεσμίες που υπάρχουν.

     
Είναι προφανές ότι το διάστημα αυτό απαιτείται συμμόρφωση με τις επιστημονικές οδηγίες για την προστασία του λαού μας. Αυτό όμως δεν μπορεί να λειτουργεί ως πρόσχημα για συνεδριάσεις δημοτικών συμβουλίων-παρωδίες με τα χαρακτηριστικά που αναφέραμε πιο πάνω.
Ζητάμε άμεσα να αξιοποιηθούν οι τεχνολογικές δυνατότητες που υπάρχουν (τηλεδιάσκεψη) και αξιοποιούνται ήδη από το κεντρικό κράτος, την Περιφέρεια Αττικής και κάποιους δήμους. Άλλωστε προβλέπονται από την ΠΝΠ και την εγκύκλιο του ΥΠΕΣ.
 Είναι ευθύνη του υπουργείου να παράσχει την απαραίτητη τεχνική συνδρομή στους δήμους για να εξασφαλιστεί η ουσιαστική λειτουργία των Δημοτικών Συμβουλίων παράλληλα με την τήρηση των απαραίτητων μέτρων προστασίας.
Οι συνεδριάσεις "διά περιφοράς" να περιοριστούν σε προφανώς επείγοντα ζητήματα».



ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ

Η δικές μας προτάσεις ξεκινούν πάντα με αφετηρία την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και την φορολογική ελάφρυνση του λαού. Η πολιτική που εφαρμόζει η δημοτική αρχή μέσα από το τεχνικό πρόγραμμα και μέσα από τον προϋπολογισμό βρίσκεται μακριά από τα πραγματικά συμφέροντα και τις ανάγκες των κατοίκων ,των εργαζομένων,και των αυτοαπασχολούμενων του νησιού Γι αυτό  καταψηφίσαμε το τεχνικό πρόγραμμα ,τον προϋπολογισμό και σήμερα θα καταψηφίσουμε το θέμα της 7 ειδικής συνεδρίασης  ισοσκελισμένου  Προϋπολογισμού και  έγκριση Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης Δήμου Σαλαμίνας  οικ. Έτους 2020 , σύμφωνα με  την Προγραμματική Συμφωνία  Οικονομικής Υποστήριξης
    Ότι αφορά πχ μισθοδοσία εργαζομένων κλπ θα τα ψηφίσουμε όταν θα έρθουν μεμονωμένα σαν θέμα στο ΔΣ

Τώρα όσο αφορά  την αποφυγή και την διάδοση του κοροναϊού  σας έχουμε στείλει πλαίσιο  των αιτημάτων μας  γαι ΝΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ, ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Σχετικά με την κάλυψη αναγκών για την αποφυγή της διάδοσης του κορωνοϊού COVID - 19 σε οικισμούς και καταυλισμούς Ρομά  θα πρέπει πέρα από αυτά που αναφέρετε να καθαριστούν  από τα σκουπίδια οι περιοχές του Αγ Αντωνίου και  παλιάμπελα στα Βασιλικά  και όπου αλλού υπάρχει πρόβλημα και να τους τοποθετήσετε κάδους και όχι μόνο σακούλες σκουπιδιών .Επίσης να τους εντάξετε στην διανομή τροφίμων από το κοινωνικό παντοπωλείου μιας και γνωρίζετε πως αν και  μένουν στην Σαλαμίνα  μόνιμα δηλώνουν άλλη  πόλη  πχ Τρίκαλα Καρδίτσα  και λόγο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας δεν μπορούν να  εργαστούν μιας και η δουλεία τους είναι παλιατζήδες  και δεν  έχουν άλλους πόρους
                                                                            
                                                 η Δημοτική Σύμβουλος
                                                 Μαρία Παπαελευθερίου