Σελίδες

☭ Στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν αποφασίσει μνημόνια διαρκείας για όλους τους λαούς! Έχουν δημιουργήσει μηχανισμούς μόνιμης επιτήρησης και εποπτείας όλων των χωρών - μελών! Το ☭ ΚΚΕ ☭ δε φοβάται, αποκαλύπτει και παλεύει ενάντια στην ΕΕ και τις αποφάσεις - συμφωνίες που έχουν ληφθεί σε αυτήν και που κρύβουν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, γιατί την στηρίζουν. Τι περιμένεις; Για τα ψέματα που σου είπαν, για όσα κρύβουν, δυναμώνουμε τη δύναμη της αλήθειας! Ψηφίζουμε - Δυναμώνουμε το ☭ ΚΚΕ ☭ παντού!

Δευτέρα 13 Απριλίου 2020

Τοποθέτιση Λαϊκής Συσπείρωσεις 8ης Τακτικής Συνεδρίασης















8ης Τακτικής Συνεδρίασης

1) Έγκριση Μεσοπρόθεσμου προγράμματος Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2021-2024 Δήμου Σαλαμίνας .

Τοποθέτηση Λ. Συσπείρωσης ΚΑΤΑ

2) Επικαιροποίηση της 116/2016 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου που αφορά : Σύναψη Συμφωνητικού Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Σαλαμίνας και της ΜΚΟ ΔΗ.ΣΚΕ.ΑΝ για τους σκοπούς της λειτουργίας «Δομής Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικού Παντοπωλείου, εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου στο πλαίσιο της επιχορήγησης της Πράξης από τον Άξονα Προτεραιότητας 9 του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 και ειδικότερα την Πρόσκληση με κωδικό ΑΤΤ024/7-6-2016 (Α/Α ΟΠΣ: 1555).


Τοποθέτηση Λ. Συσπείρωσης Για την «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: διαφωνούμε σε ότι αφορά την σύναψη συνεργασίας με ΜΚΟ Η πρόταση μας είναι αυτές οι υπηρεσίες να είναι μέσα από τις οργανωμένες δομές του δήμου με μόνιμο προσωπικό λειτουργώντας λαϊκό στέκι – εστιατόριο που Θα υπάρχει η δυνατότητα να προσφέρεται το μεσημέρι φαγητό, με τη συνδρομή της δομής Κοινωνικού Παντοπωλείου – Συσσιτίων προσφέροντας μικρή ανάσα σε όλους όσους υφίστανται τις συνέπειες της ασκούμενης αντιλαϊκής πολιτικής.
-----------------------------------------------------------------

3) ΄Εγκριση φακέλου του έργου : Μελέτη αντιμετώπισης καταπτώσεων πρανών στις θέσεις Κακή Βίγλα και Πόρτο Φίνο στην νήσο Σαλαμίνα



Τοποθέτηση Λ. Συσπείρωσης Ναι στην εισήγηση
-------------------------------------------------------------------

4) Παράταση του έργου « Επισκευή και συντήρηση Σχολικών κτιρίων 2017 (ΣΑΤΑ

Τοποθέτηση Λ. Συσπείρωσης Ναι στην εισήγηση
------------------------------------------------------------------------

5) Έγκριση 1ου Α.Π.Ε. του έργου : Έργα Βελτίωσης Οδικής Ασφάλειας

Τοποθέτηση Λ. Συσπείρωσης Ναι στην εισήγηση
----------------------------------------------------------------------

6 ) Μετακίνηση Λαϊκής Αγοράς Σαλαμίνας

Τοποθέτηση Λ. Συσπείρωσης Ναι στην εισήγηση
-------------------------------------------------------------------------

7 )Διαγραφή προσαυξήσεων από χρηματικούς καταλόγους σύμφωνα με το άρθρο 174 του Κώδικα.

Τοποθέτηση Λ. Συσπείρωσης Ναι στην εισήγηση
-------------------------------------------------------------------

8 ) Κατεπείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, τη στήριξη της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας και τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της αγοράς και της δημόσιας διοίκησης.>>

Τοποθέτηση Λ. Συσπείρωσης Σας έχουμε καταθέσει πρόταση για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κορωνοϊού με ημερομηνία 1/4/2020 την οποία καταθέτουμε και σήμερα εμμένοντας σε αυτή
ΝΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ, ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Δεδομένης της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί με την εξάπλωση του κορωνοϊού η Δημοτική Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Σαλαμίνας, καταθέτει προς τη δημοτική Αρχή ολοκληρωμένο πλαίσιο άμεσων μέτρων προκειμένου να μην πληγεί για μία ακόμα φορά η λαϊκή οικογένεια, οι μικροεπαγγελματίες της πόλης καθώς να προστατευτούν οι εργαζόμενοι του δήμου. Συγκεκριμένα :
Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για 4 μήνες για τα λαϊκά νοικοκυριά με εισόδημα μέχρι 15.000 ευρώ το έτος, προσαυξημένο κατά 1.500 ευρώ για κάθε παιδί .Καμιά διακοπή νερού και ηλεκτρικού από ΕΥΔΑΠ – ΔΕΗ.
Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για 4 μήνες για τους μικρούς ΕΒΕ του δήμου με εισόδημα μέχρι 15.000 ευρώ το έτος
Απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του τέλους κατάληψης κοινοχρήστου χώρου για όλο το διάστημα που θα παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα
    Άρση κάθε μέτρου αναγκαστικής είσπραξης για χρέη προς το Δήμο, επαγγελματιών και ιδιωτών,
  • Να μη χαθεί καμία ρύθμιση χρεών προς τον δήμο λόγω καθυστέρησης πληρωμής δόσης.
  • Επιτακτική γίνεται και η ανάγκη για προσλήψεις στο δήμο μόνιμου προσωπικού, σε απάντηση μάλιστα προς δημοτικές αρχές και Δημάρχους, οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι τις δραματικές συνθήκες που δημιουργεί η επιδημία και η έλλειψη προσωπικού, βρήκαν την ευκαιρία να ιδιωτικοποιούν υπηρεσίες.
    Εξασφάλιση μέσων προστασίας για τους εργαζόμενους του Δήμου.
  • Απολυμάνσεις στους χώρους εργασίας σε δημοτικά κτίρια, στο αμαξοστάσιο, σε απορριμματοφόρα, .στα δημοτικά μηχανήματα και οχήματα και μείωση του αριθμού των εργαζομένων στα γραφεία, σύμφωνα
    με τις οδηγίες του γιατρού εργασίας.
  • Χορήγηση ειδών καθαριότητας και απολύμανσης καθημερινά προς όλους τους εργαζόμενους


  • Μέσα Ατομικής Προστασίας. Για όλους τους εργαζόμενους που απασχολούνται σε εξωτερικές εργασίες (καθαριότητα, ηλεκτροφωτισμός, πράσινο, επισκευές, βοήθεια στο σπίτι κλπ) απαιτείται να χορηγούνται καθημερινά ολόσωμη φόρμα μιας χρήσης, γάντια μιας χρήσης, μάσκα μιας χρήσης, υγρό σαπούνι και αντισηπτικό
  • Αποφυγή του συνωστισμού εργαζομένων στον ίδιο χώρο εργασίας.


  • Χορήγηση Άδειας Ειδικού Σκοπού τόσο στους εργαζόμενους που προβλέπεται από τις υφιστάμενες διατάξεις (υψηλού κινδύνου) όσο και γι’ αυτούς που κρίνετε απαραίτητο με πλήρη μισθό και ασφάλιση και χωρίς χρήση κανονικής άδειας.


  • Να εξασφαλιστεί πρόσθετη άδεια, με πλήρεις αποδοχές και ασφάλιση σε όσους εργαζόμενους: α) παρουσιάσουν συμπτώματα ή αρρωστήσουν, προκειμένου να αναρρώσουν και για πρόληψη της διασποράς.
    β) έχουν μέλος της οικογένειάς τους που έχει συμπτώματα ή ανήκει στις ευπαθείς ομάδες (ηλικιωμένους, υποκείμενα νοσήματα κτλ
  • Διασύνδεση των υπηρεσιών κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης του Δήμου με τις δομές ΠΦΥ που υπάρχουν στο Δήμο, προκειμένου να εξασφαλίζεται εκτός των άλλων, η συνταγογράφηση αναγκαίων φαρμάκων, ιδιαίτερα για ανήμπορους κατοίκους που δεν έχουν οικογενειακό γιατρό.
  • Σε αυτήν την κατεύθυνση καλούμε τους εργαζόμενους, τους κατοίκους, τα σωματεία και τους φορείς του Δήμου μας να αγωνιστούν, να εντείνουν τις διεκδικήσεις τους.


    ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ
    9) Ζητώ την συζήτηση και ψήφιση προ των θεμάτων της Η.Δ, του θέματος:
    "Καταβολή έκτακτου δώρου Πάσχα στους εργαζόμενους υπαλλήλους των ΟΤΑ που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της προάσπισης της δημόσιας υγείας." Πιστεύω ότι οι λόγοι του κατεπείγοντος είναι προφανείς και λόγω της πανδημίας και λόγω της εορτής του Αγίου Πάσχα.

    Τοποθέτηση Λαϊκης Συσπείρωσης
    Να δοθεί σε όλους τους εργαζόμενους με οποιαδήποτε σχέση μισθωτής εργασίας (μόνιμοι υπάλληλοι, υπάλληλοι ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, υπάλληλοι, ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, εργαζόμενοι σε προγράμματα, εργαζόμενοι μέσω κοινωφελούς εργασίας ΟΑΕΔ)».
Η Δημοτική Σύμβουλος
Μαρία Παπαελευθερίου