Τώρα και στο Facebook στηρίζουμε Λαϊκή Συσπείρωση Σαλαμίνας https://www.facebook.com/laikisyspeirosisalaminas/ ΚΚΕ παντού!
☭ Στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν αποφασίσει μνημόνια διαρκείας για όλους τους λαούς! Έχουν δημιουργήσει μηχανισμούς μόνιμης επιτήρησης και εποπτείας όλων των χωρών - μελών! Το ☭ ΚΚΕ ☭ δε φοβάται, αποκαλύπτει και παλεύει ενάντια στην ΕΕ και τις αποφάσεις - συμφωνίες που έχουν ληφθεί σε αυτήν και που κρύβουν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, γιατί την στηρίζουν. Τι περιμένεις; Για τα ψέματα που σου είπαν, για όσα κρύβουν, δυναμώνουμε τη δύναμη της αλήθειας! Ψηφίζουμε - Δυναμώνουμε το ☭ ΚΚΕ ☭ παντού!

Τρίτη, 3 Φεβρουαρίου 2015

Σε αγωνιστική ετοιμότητα για τη λύση των αιτημάτων τους, καλεί η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ - 902.gr

Σε αγωνιστική ετοιμότητα για τη λύση των αιτημάτων τους, καλεί η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ - 902.gr

Κάλεσμα
στους συνταξιούχους «να πυκνώσουν ακόμα περισσότερο τη μαζικότητα των
σωματείων τους και να είναι έτοιμοι για κάθε αγωνιστικό κάλεσμα, με σκοπό την υπεράσπιση και λύση των αιτημάτων τους», απευθύνει η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελλάδας,
με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών σχετικά με
ενδεχόμενο «πρόβλημα με την καταβολή των συντάξεων». Η Ομοσπονδία Συνταξιούχων δηλώνει ιδιαίτερα ανήσυχη γιατί «μέσα από ένα τέτοιο κλίμα καλλιεργείται η επιβολή των μειώσεων στις συντάξεις και την αύξηση των ορίων ηλικίας».
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Πριν λίγες μέρες ακούσαμε τον Γεν. Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων ότι τον Μάρτη ίσως υπάρξει πρόβλημα με την καταβολή των συντάξεων. Βέβαια, όπως γίνεται πάντα με τις κυβερνήσεις μετά από αυτή τη δήλωση, ο ίδιος αναπληρωτής υπουργός έφερε τα πράγματα στα ίσια δηλώνοντας ότι… "τα όποια προβλήματα (…) θα τα αντιμετωπίσουμε άμεσα", επιβεβαιώνοντας έτσι ότι υπάρχουν προβλήματα άσχετα από τις δηλώσεις του Διοικητή του ΙΚΑ ότι "…οι συντάξεις είναι ασφαλείς".
Δεν έχουμε καμία πρόθεση να γίνουμε Κασσάνδρες, όμως οι πολύπαθοι συνταξιούχοι ξέρουν πολύ καλά μετά τη λεηλασία που υπέστησαν οι συντάξεις και τα αποθεματικά των ταμείων τους με το κούρεμα, τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών, τη μείωση της κρατικής επιχορήγησης, το τζογάρισμα στο χρηματιστήριο, αλλά και από τις ευθύνες των κυβερνήσεων που ευνοούν την εισφοροκλοπή και νομοθετούν ρυθμίσεις οφειλών χωρίς ουσιαστικό όφελος στα ταμεία, ότι τέτοιου είδους δηλώσεις και αντιδηλώσεις μας ανησυχούν ιδιαίτερα γιατί γνωρίζουμε ότι μέσα από ένα τέτοιο κλίμα καλλιεργείται η επιβολή των μειώσεων στις συντάξεις και την αύξηση των ορίων ηλικίας!
Οι συνταξιούχοι δεν θα πουν και "ευχαριστώ" γιατί θα τους εξασφαλιστούν οι πετσοκομμένες συντάξεις, δεν δικαιολογούν και δεν αποδέχονται αυτές τις πολιτικές και δηλώνουν προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν βολεύονται και δεν ικανοποιούνται χωρίς την αποκατάσταση όλων των περικοπών, την επαναφορά των δώρων και του επιδόματος αδείας (όλα αυτά πληρωμένα και εξοφλημένα μέχρι δεκάρας από εμάς) την κατάργηση των ηλικιακών κριτηρίων στην καταβολή του ΕΚΑΣ, την κατάργηση του νέου "ΛΑΦΚΑ" κ.ο.κ., μαζί με την καθιέρωση ενός δημόσιου δωρεάν συστήματος υγείας για όλους χωρίς αποκλεισμούς.
Χωρίς την ικανοποίηση των βασικών αυτών αιτημάτων μας, που έχουν διατυπωθεί σε όλες τις κυβερνήσεις, το κίνημα των συνταξιούχων δεν μπορεί να δεχθεί καμιά άλλη λύση στο όνομα κανενός χρέους μεγάλου ή μικρού που κατατρώει τα σπλάχνα του λαού για να πλουτίζουν οι λίγοι, όπως έχει γίνει άλλωστε και στη πορεία της "κρίσης".
Με βάση τα αιτήματα των συνταξιούχων, έδωσαν εξετάσεις οι προηγούμενες, θα δώσει η σημερινή αλλά και οι μελλοντικές κυβερνήσεις.
Καλούμε τους συνταξιούχους να πυκνώσουν ακόμα περισσότερο τη μαζικότητα των σωματείων τους και να είναι έτοιμοι για κάθε αγωνιστικό κάλεσμα με σκοπό την υπεράσπιση και λύση των αιτημάτων τους».