Σελίδες

☭ Στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν αποφασίσει μνημόνια διαρκείας για όλους τους λαούς! Έχουν δημιουργήσει μηχανισμούς μόνιμης επιτήρησης και εποπτείας όλων των χωρών - μελών! Το ☭ ΚΚΕ ☭ δε φοβάται, αποκαλύπτει και παλεύει ενάντια στην ΕΕ και τις αποφάσεις - συμφωνίες που έχουν ληφθεί σε αυτήν και που κρύβουν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, γιατί την στηρίζουν. Τι περιμένεις; Για τα ψέματα που σου είπαν, για όσα κρύβουν, δυναμώνουμε τη δύναμη της αλήθειας! Ψηφίζουμε - Δυναμώνουμε το ☭ ΚΚΕ ☭ παντού!

Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Θέλουμε τους εργαζόμενους πρωταγωνιστές, όχι θεατές των εξελίξεων

Περιοδεία της ΤΟ Κατασκευών, με τον Κ. Ζιώγα, στο εργοτάξιο του «Κέντρου Πολιτισμού» του Ιδρύματος «Στ. Νιάρχος»
Στιγμιότυπο από τη συζήτηση του Κ. Ζιώγα με τους εργαζόμενους στο εργοτάξιο
«Το ΚΚΕ σάς θέλει πρωταγωνιστές, όχι θεατές των εξελίξεων». Αυτό το μήνυμα μετέφερε στους εργαζόμενους του εργοταξίου του ιδρύματος «Στ. Νιάρχος» ο Κώστας Ζιώγας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
Στην εξόρμηση - περιοδεία, που πραγματοποιήθηκε χτες από την ΤΟ Κατασκευών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ σε ένα έργο όπου απασχολούνται εκατοντάδες εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων, ο Κ. Ζιώγας είχε την ευκαιρία να συζητήσει μαζί τους και να τους καλέσει σε αποφασιστική συστράτευση και ενίσχυση του ΚΚΕ.
Με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης και την αντιπαράθεσή της με τον ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι «χρόνια τώρα οι εργαζόμενοι είναι θεατές στο ίδιο χιλιοπαιγμένο έργο. Από τη δικομματική αντιπαράθεση ανάμεσα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ παλιότερα, περάσαμε στον καβγά ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ σήμερα. Ομως, οι εργαζόμενοι τον έχουν δοκιμάσει αυτό το δρόμο: Είτε να ψηφίζουν ΝΔ για να φύγει το ΠΑΣΟΚ είτε το αντίθετο. Σήμερα, πάλι προσπαθούν να παγιδεύσουν το λαό με νέα κάλπικα διλήμματα για να εξακολουθούν να τον κρατάνε θεατή των εξελίξεων».

Αναφερόμενος στην τοποθέτηση του Αλ. Τσίπρα στη ΔΕΘ σημείωσε ότι «πήγαν περίπατο τα σκισίματα των μνημονίων και τα μεγάλα λόγια. Την ίδια στιγμή που καταργούνται οι Συλλογικές Συμβάσεις, γενικεύονται η μερική απασχόληση και η εκ περιτροπής εργασία, πετσοκόβονται οι συντάξεις και πολλαπλασιάζονται οι φόροι, υπόσχεται ψίχουλα για να αντιμετωπιστεί η ακραία φτώχεια, όπως με συσσίτια κ.ά.».
Ο Κ. Ζιώγας κάλεσε τους εργαζόμενους να βγουν στο προσκήνιο. Οπως είπε, «όσο ο λαός μένει στο περιθώριο, τα πράγματα γίνονται χειρότερα. Γι' αυτό χρειάζεται κλιμάκωση της πάλης. Μόνο με ένα οργανωμένο, μαζικό, ρωμαλέο κίνημα μπορεί να ανατραπεί αυτή η κατάσταση και αυτό απαιτεί την αποφασιστική ισχυροποίηση του ΚΚΕ. Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που έχει πει την αλήθεια στους εργαζόμενους, προειδοποίησε, και οι εκτιμήσεις του για το πού οδηγούνται τα πράγματα επιβεβαιώνονται καθημερινά. Το αντικειμενικό συμφέρον των εργαζομένων βρίσκεται στη σύγκρουση με τα μονοπώλια και στη διεκδίκηση της δικής τους εξουσίας. Το ΚΚΕ σε αυτή την πάλη βρίσκεται στην πρώτη γραμμή. Γι' αυτό πρέπει να ισχυροποιείται καθημερινά και παντού».