Σελίδες

☭ Στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν αποφασίσει μνημόνια διαρκείας για όλους τους λαούς! Έχουν δημιουργήσει μηχανισμούς μόνιμης επιτήρησης και εποπτείας όλων των χωρών - μελών! Το ☭ ΚΚΕ ☭ δε φοβάται, αποκαλύπτει και παλεύει ενάντια στην ΕΕ και τις αποφάσεις - συμφωνίες που έχουν ληφθεί σε αυτήν και που κρύβουν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, γιατί την στηρίζουν. Τι περιμένεις; Για τα ψέματα που σου είπαν, για όσα κρύβουν, δυναμώνουμε τη δύναμη της αλήθειας! Ψηφίζουμε - Δυναμώνουμε το ☭ ΚΚΕ ☭ παντού!

Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Παρουσίασε τα αντιλαϊκά «επιτεύγματά» της...


Eurokinissi
Την έναρξη της διαδικασίας επί της πρότασης για την «ψήφο εμπιστοσύνης» προς την κυβέρνηση ανέλαβε, με εντολή του πρωθυπουργού, ο υπουργός Υγείας, Μ. Βορίδης, ο οποίος το μεγαλύτερο μέρος της 25λεπτης ομιλίας του το αφιέρωσε για να αντιπαρατεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ, προαναγγέλλοντας με τον τρόπο αυτό ότι η τριήμερη συζήτηση θα είναι ένας ακόμα «αγώνας δρόμου» ανάμεσα σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος είναι καλύτερος διαχειριστής της εξουσίας της αστικής τάξης.Ο Μ. Βορίδης, ξεκινώντας το στήσιμο του αποπροσανατολιστικού σκηνικού σε βάρος του λαού, παρουσίασε τα «επιτεύγματα» της δίχρονης θητείας της συγκυβέρνησης, σημειώνοντας ότι «δύο χρόνια μετά, έχει γίνει ένα μικρό θαύμα, το οποίο αναγνωρίζουν όλοι οι ηγέτες στον κόσμο. Μία οικονομία σε κατάσταση καταρρεύσεως, μία χώρα σε κατάσταση κυριολεκτικά υπό πτώχευση και εκτός Ευρωζώνης είναι σταθεροποιημένη και πια έχει διαμορφώσει και ήδη μπει στο δρόμο και στην πορεία της ανάκαμψης και της ανασυγκρότησης».

Δείχνοντας ότι η πολιτική της συγκυβέρνησης έχει στόχο την κερδοφορία του κεφαλαίου και για να καλλιεργήσει την ψευδαίσθηση ότι από αυτό θα έχει όφελος και ο εργαζόμενος σημείωσε: «Τι ζητάνε οι πολίτες από όλους μας; Δουλειές, ανάκτηση των εισοδημάτων τους, μείωση της φορολογίας, αυτά ζητάνε οι πολίτες. Πώς θα τους τα εξασφαλίσουμε αυτά; Εάν δημιουργήσουμε πλούτο. Μεγαλώνοντας οι δουλειές, μεγαλώνουν οι επιχειρήσεις και προφανώς έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας. Αυτό μπορεί να γίνει όταν χρησιμοποιήσεις ως μοχλό την ιδιωτική οικονομία, ιδιωτικές επενδύσεις, ανταγωνισμό, αύξηση της παραγωγικότητας, δημιουργία, διαμόρφωση ενός συνολικού νομικού και θεσμικού πλαισίου που επιτρέπει την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, απενοχοποίηση της επιχειρηματικότητας».
Ανέφερε ενισχύοντας την πόλωση ότι η κυβέρνηση κατάφερε αυτά τα «θετικά αποτελέσματα» όντας αντιμέτωπη με «κινδύνους αποσταθεροποίησης», επαναφέροντας τη «θεωρία των άκρων». «Ξεχνάτε - σημείωσε - πόσο κοντά ήρθαμε στο να δημιουργηθούν προϋποθέσεις απόλυτης αποσταθεροποίησης με πιθανόν τρομακτικές συνέπειες για την πορεία των πραγμάτων; Για να κάνω ένα πολύ απλό ερώτημα: Είχαμε πολιτικές δολοφονίες αυτό το διάστημα; Ναι. Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ακριβώς εξαιτίας αφενός εγκληματικών οργανώσεων που δρούσαν με τη μορφή κοινοβουλευτικού κόμματος και αφετέρου της τρομοκρατίας της άκρας Αριστεράς».
Τέλος, αράδιασε μια σειρά παραδείγματα από τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ στην ιδρυτική του διακήρυξη, σε αντιπαράθεση με τα όσα προτείνει σήμερα, προσπαθώντας έτσι να δείξει προς την αστική τάξη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δύναμη «αφερέγγυα».
Από την πλευρά του, ο υπουργός Παιδείας, Α. Λοβέρδος, έκανε σαφές ότι οι αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις σε βάρος της Παιδείας θα συνεχιστούν απαρέγκλιτα προκειμένου «να βαδίσουμε τα τελευταία βήματα για την έξοδο από την κρίση», όπως ανέφερε.
Πιο συγκεκριμένα, επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι επιδιώκει την αστάθεια, σημειώνοντας ότι «ποτέ στην Ιστορία δεν ήταν αντίπαλος στην αστάθεια η δημοκρατία, πάντα ήταν ο φασισμός και οι δικτατορίες». Οσον αφορά το κυβερνητικό έργο στο χώρο της Παιδείας έκανε καθαρό ότι θα συνεχίσει το «δρόμο που χάραξαν» οι προκάτοχοί του, ενώ παρουσίασε ως «κατόρθωμα» της κυβέρνησης το ότι «έμειναν όλες οι δομές της Παιδείας ανοιχτές»! Ανακοίνωσε δε ξανά τη «μεγάλη μεταρρύθμιση» που προετοιμάζεται σε βάρος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.