Σελίδες

☭ Στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν αποφασίσει μνημόνια διαρκείας για όλους τους λαούς! Έχουν δημιουργήσει μηχανισμούς μόνιμης επιτήρησης και εποπτείας όλων των χωρών - μελών! Το ☭ ΚΚΕ ☭ δε φοβάται, αποκαλύπτει και παλεύει ενάντια στην ΕΕ και τις αποφάσεις - συμφωνίες που έχουν ληφθεί σε αυτήν και που κρύβουν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, γιατί την στηρίζουν. Τι περιμένεις; Για τα ψέματα που σου είπαν, για όσα κρύβουν, δυναμώνουμε τη δύναμη της αλήθειας! Ψηφίζουμε - Δυναμώνουμε το ☭ ΚΚΕ ☭ παντού!

Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Στην Ελλάδα ο διοικητής του ΝΑΤΟικού Στρατηγείου Σμύρνης

Ο Αμερικανός διοικητής του ΝΑΤΟικού στρατηγείου Σμύρνης με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ
Το ΓΕΕΘΑ επισκέφθηκε χτες ο Αμερικανός διοικητής του ΝΑΤΟικού Στρατηγείου Χερσαίων Δυνάμεων Σμύρνης, αντιστράτηγος Frederick B. Hodges. Οπως αναφέρεται επισήμως, η επίσκεψη του Αμερικανού διοικητή στη χώρα μας έγινε μετά από πρόσκληση του Ελληνα Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Μ. Κωσταράκου, ενώ «κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος».
Φυσικά, δεν περνά απαρατήρητο ότι η επίσκεψη εδώ του διοικητή ενός κομβικού για τη λυκοσυμμαχία στρατηγείου, συμπίπτει χρονικά:
-- Με την όξυνση της ενδοϊμπεριαλιστικής αντιπαράθεσης ανάμεσα στον ευρωατλαντικό άξονα και τη Ρωσία, με αιχμή την προσπάθεια παραπέρα διείσδυσης δυτικών μονοπωλίων σε πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες.

-- Με την κίνηση των ισλαμιστών μισθοφόρων του «Ισλαμικού Κράτους σε Ιράκ και Λεβάντε» να κηρύξουν την ίδρυση ισλαμικού χαλιφάτου από το Χαλέπι της Βόρειας Συρίας έως την επαρχία Ντιγιάλα του Ανατολικού Ιράκ, προκαλώντας ντόμινο εξελίξεων σε όλες τις χώρες της ευρύτερης Μέσης Ανατολής.
Σημειωτέον ότι το ΝΑΤΟικό Στρατηγείο Χερσαίων Δυνάμεων Σμύρνης ενεργοποιήθηκε (στο πλαίσιο της νέας δομής του ΝΑΤΟ) στις 30/11/12 και από τον τουρκικό Τύπο έχει χαρακτηριστεί ως «το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ στη Μέση Ανατολή».
Με βάση τα παραπάνω, τέτοιες συζητήσεις για «θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος» γεννούν ανησυχίες και ερωτήματα, καθώς συνδυάζονται με κινήσεις παραπέρα εμπλοκής των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στις ενδοϊμπεριαλιστικές αντιπαραθέσεις και με στρατιωτικά μέσα - πολεμικές επιχειρήσεις, στο πλαίσιο της προσπάθειας γεωστρατηγικής αναβάθμισης της ελληνικής αστικής τάξης στην ευρύτερη περιοχή.