Σελίδες

☭ Στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν αποφασίσει μνημόνια διαρκείας για όλους τους λαούς! Έχουν δημιουργήσει μηχανισμούς μόνιμης επιτήρησης και εποπτείας όλων των χωρών - μελών! Το ☭ ΚΚΕ ☭ δε φοβάται, αποκαλύπτει και παλεύει ενάντια στην ΕΕ και τις αποφάσεις - συμφωνίες που έχουν ληφθεί σε αυτήν και που κρύβουν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, γιατί την στηρίζουν. Τι περιμένεις; Για τα ψέματα που σου είπαν, για όσα κρύβουν, δυναμώνουμε τη δύναμη της αλήθειας! Ψηφίζουμε - Δυναμώνουμε το ☭ ΚΚΕ ☭ παντού!

Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Σε ετοιμότητα για νέες κινητοποιήσεις οι λαϊκατζήδες Διοργανώνουν ημερίδα - συγκέντρωση την Παρασκευή, στο Περιστέρι

Η κυβέρνηση επιμένει στην εφαρμογή του νόμου που διαλύει τους αυτοαπασχολούμενους και μικροπαραγωγούς των Λαϊκών Αγορών
Eurokinissi
Ημερίδα - συγκέντρωση, την Παρασκευή 4 Ιούλη, στις 7.30 μ.μ. στο Αμφιθέατρο του Δημαρχείου Περιστερίου, διοργανώνουν οι Ομοσπονδίες Επαγγελματιών και Παραγωγών πωλητών Αττικής και Θεσσαλονίκης, προκειμένου να ενημερώσουν τον κλάδο για τις εξελίξεις γύρω από το θέμα των Λαϊκών Αγορών και να εξετάσουν το ενδεχόμενο νέων κινητοποιήσεων. Στην εκδήλωση έχουν κληθεί εκπρόσωποι κομμάτων και φορέων για να πάρουν θέση πάνω στα δίκαια αιτήματά τους.
Η απόφαση για τη διοργάνωση της εκδήλωσης πάρθηκε μετά τη συνάντηση που είχαν οι Ομοσπονδίες, στις 24 Ιούνη, με το νέο υφυπουργό Ανάπτυξης, Γεράσιμο Γιακουμάτο. Εκεί, σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, διαπιστώθηκαν μεταξύ άλλων τα εξής, σε ό,τι αφορά τις προβλέψεις του νόμου 4264/2014 για τις Λαϊκές Αγορές:

  • Η κυβέρνηση δε δέχεται καν να συζητήσει την αλλαγή των όρων και των προϋποθέσεων για την ανανέωση της άδειας επαγγελματία πωλητή. Ετσι, χιλιάδες πωλητές που αδυνατούν να εξασφαλίσουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, λόγω οικονομικών προβλημάτων και οφειλών, κινδυνεύουν να πεταχτούν στην ανεργία από τον ερχόμενο Οκτώβρη, οπότε προβλέπεται να ανανεωθούν οι άδειες.
  • Η κυβέρνηση επιμένει στη διάλυση των Οργανισμών Λαϊκών Αγορών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, που θα επιφέρει μεγάλο πλήγμα στη λειτουργία των Λαϊκών Αγορών.
  • Η κυβέρνηση δε δέχεται καμιά αλλαγή σε ό,τι αφορά τη διάταξη για το διαχωρισμό επαγγελματιών πωλητών και παραγωγών, που προβλέπεται στο νόμο. Συγκεκριμένα, το υπουργείο Ανάπτυξης συνεχίζει να έχει τη θέση ότι οι παραγωγοί και επαγγελματίες πωλητές πρέπει να είναι ξεχωριστά στις Λαϊκές Αγορές, με συνέπεια οι πωλητές να μετακινηθούν από τις θέσεις τους, οι οποίες τους έχουν παραχωρηθεί με όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες.
  • Σε ό,τι αφορά τη διάταξη που δίνει τη δυνατότητα στους Δήμους να ορίζουν ανάλογα με τον πληθυσμό τον ανώτατο αριθμό θέσεων των Λαϊκών Αγορών, που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην απώλεια θέσεων εργασίας, ο υφυπουργός Ανάπτυξης επίσης δεν πήρε θέση υπέρ των λαϊκατζήδων.
Με βάση τα παραπάνω, οι Ομοσπονδίες καλούν όλους τους πωλητές των Λαϊκών Αγορών να συμμετάσχουν στην ημερίδα και να είναι έτοιμοι για νέες κινητοποιήσεις, ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι, για την κατάργηση του Νόμου 4264/2014.