☭ Στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν αποφασίσει μνημόνια διαρκείας για όλους τους λαούς! Έχουν δημιουργήσει μηχανισμούς μόνιμης επιτήρησης και εποπτείας όλων των χωρών - μελών! Το ☭ ΚΚΕ ☭ δε φοβάται, αποκαλύπτει και παλεύει ενάντια στην ΕΕ και τις αποφάσεις - συμφωνίες που έχουν ληφθεί σε αυτήν και που κρύβουν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, γιατί την στηρίζουν. Τι περιμένεις; Για τα ψέματα που σου είπαν, για όσα κρύβουν, δυναμώνουμε τη δύναμη της αλήθειας! Ψηφίζουμε - Δυναμώνουμε το ☭ ΚΚΕ ☭ παντού!

Τρίτη, 1 Ιουλίου 2014

Ισραήλ - Παλαιστίνιοι: Επιθέσεις από ισραηλινά πολεμικά πλοία στη Λωρίδα της Γάζας

Το σπίτι ενός εκ των φερόμενων (από το Ισραήλ) 
απαγωγέων των τριών Ισραηλινών φλέγεται 
στη Λωρίδα της Γάζας (πηγή: ΑΡ)
Ισραηλινά πολεμικά πλοία πραγματοποίησαν την Τρίτη επιθέσεις σε φερόμενες εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις τη «Χαμάς» στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, αφότου βρέθηκαν οι σοροί των τριών εφήβων που είχαν απαχθεί πριν από περίπου δύο εβδομάδες.
Οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν μετά τη δέσμευση του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος το βράδυ της Δευτέρας δήλωσε ότι «η "Χαμάς" θα πληρώσει» για αυτό.
Η «Χαμάς» αρνήθηκε οποιαδήποτε συμμετοχή και κατηγόρησε το Ισραήλ ότι χρησιμοποιεί τους θανάτους των νεαρών αυτών ως πρόσχημα για την κλιμάκωση των εντάσεων με τους Παλαιστίνιους.

Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς συγκάλεσε το βράδυ της Δευτέρας, κατεπειγόντως έκτακτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.
Το Ισραήλ κατηγορεί την παλαιστινιακή οργάνωση «Χαμάς» ως υπεύθυνη για την απαγωγή και τη δολοφονία των τριών εφήβων. «Απορρίπτουμε τους ισχυρισμούς του Ισραήλ και τις απειλές εναντίον μας», δήλωσε ο εκπρόσωπος της «Χαμάς», Σάμι Αμπού Ζούχρι. «Είμαστε ήδη συνηθισμένοι σε κάτι τέτοιο και ξέρουμε πώς να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας. Καμία παλαιστινιακή οργάνωση, η "Χαμάς" ή οποιαδήποτε άλλη ομάδα δεν έχει αναλάβει την ευθύνη και ως εκ τούτου οι ισχυρισμοί του Ισραήλ δεν είναι βάσιμοι».
«Δεν υπάρχει έλεος για τους δολοφόνους παιδιών», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών του Ισραήλ Ναφτάλι Μπένετ. «Οι τρομοκράτες που έπραξαν αυτό το έγκλημα είναι τρομοκράτες της "Χαμάς". Θα τους φέρουμε ενώπιον της δικαιοσύνης», είπε.