Σελίδες

☭ Στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν αποφασίσει μνημόνια διαρκείας για όλους τους λαούς! Έχουν δημιουργήσει μηχανισμούς μόνιμης επιτήρησης και εποπτείας όλων των χωρών - μελών! Το ☭ ΚΚΕ ☭ δε φοβάται, αποκαλύπτει και παλεύει ενάντια στην ΕΕ και τις αποφάσεις - συμφωνίες που έχουν ληφθεί σε αυτήν και που κρύβουν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, γιατί την στηρίζουν. Τι περιμένεις; Για τα ψέματα που σου είπαν, για όσα κρύβουν, δυναμώνουμε τη δύναμη της αλήθειας! Ψηφίζουμε - Δυναμώνουμε το ☭ ΚΚΕ ☭ παντού!

Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Ελληνες και μετανάστες μαζί για την ανασύνταξη του κινήματος

Εκτενή αποσπάσματα από την ομιλία του Γιάννη Πρωτούλη, το Σάββατο, στο πάρκο ΦΙΞ
Στιγμιότυπο από τη συγκέντρωση το βράδυ του Σαββάτου. Στο βήμα ο Γιάννης Πρωτούλης
Η μετανάστευση είναι φαινόμενο συνυφασμένο με τον ιμπεριαλισμό, τον πόλεμο, τις καπιταλιστικές κρίσεις, τις στρατιωτικές επεμβάσεις. Εχουμε δίκιο;
Μόλις την προηγούμενη βδομάδα, ο ΟΗΕ, που νομιμοποιεί τα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα όπου Γης, έδωσε στοιχεία που αποκαλύπτουν ότι τα προσφυγικά κύματα ξεπέρασαν τα 50 εκατομμύρια. Ο συνολικός αριθμός των 51,2 εκατομμυρίων εκτοπισμένων αυξήθηκε κατά 6 εκατομμύρια σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν. Οι μισοί πρόσφυγες είναι παιδιά και οι περισσότεροι παγιδεύτηκαν σε συγκρούσεις. Μόνο από την ευρύτερη γειτονιά μας 3 εκατομμύρια Σύροι διέσχισαν τα σύνορα προς τις γειτονικές χώρες και άλλα 6,5 εκατ. παραμένουν εκτοπισμένοι εντός των συνόρων της Συρίας.

Οι επεμβάσεις που εκδηλώθηκαν φέτος στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, την Ουκρανία και το Ιράκ διώχνουν περισσότερες οικογένειες από τα σπίτια τους. Αφγανοί, Σύροι και Σομαλοί αποτελούν τους μισούς πρόσφυγες της Αρμοστείας.
Εχει ποτέ κανένας αναρωτηθεί; Σε ποιες από όλες αυτές τις εστίες πολέμου απουσίαζε η ελληνική αστική τάξη, οι ελληνικές κυβερνήσεις από τη δεκαετία του '90 μέχρι σήμερα; Δεν απουσίαζε από καμία! Αυτή τη στιγμή που μιλάμε η ελληνική κυβέρνηση, και η ΕΕ, στηρίζει τη φασιστική κυβέρνηση της Ουκρανίας, συμμετέχοντας και σε ΝΑΤΟικές ασκήσεις στην περιοχή. Στήριξε την επέμβαση στη Συρία, στο Αφγανιστάν, τώρα στο Ιράκ. Στο στρατηγείο της Λάρισας σχεδιάζεται η επέμβαση στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία!


Απαιτούμε καμία συμμετοχή, καμία ελληνική εμπλοκή! Με το ένα χέρι συμμετέχουν στον εκτοπισμό προσφύγων και με το άλλο τους περιμένουν με το ντουφέκι στα σύνορα. Την ίδια στιγμή που κλείνουν στο κέντρο της Αθήνας νοσοκομεία, όπως το 7ο Θεραπευτήριο, την Πολυκλινική, που κλείνουν σχολεία, έδιναν για τη συμμετοχή στην επέμβαση στη Λιβύη 350.000 ευρώ την ημέρα. Δίνουν εκατομμύρια ευρώ για να έχουν φρεγάτα στη Σομαλία, εκατομμύρια για τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.
Οι ίδιοι ομολογούν ότι το μεγαλύτερο μέρος των εκατομμυρίων προσφύγων αναζητά προστασία. Το 86% των προσφύγων καταλήγει σε χώρες που είναι εξίσου φτωχές. Αρα οι μετανάστες είναι θύματα του ιμπεριαλισμού.
Οι θύτες θα δώσουν τη λύση;
Είναι ποτέ δυνατόν να δώσουν λύση στο πρόβλημα της μετανάστευσης αυτοί που το δημιουργούν; Να δώσει λύση η ΕΕ, το ΝΑΤΟ, τα κόμματα που στηρίζουν την Ευρωπαϊκή Ενωση και τον καπιταλισμό; Θα ήταν σαν να απαρνούνταν ένα μέσο πρόσθετης κερδοφορίας, ένα μέσο διχασμού και αποπροσανατολισμού.
Οι μετανάστες αξιοποιήθηκαν ως μέσο για να γίνει ακόμα πιο φθηνή η ελληνική εργατική δύναμη, να πέσουν τα μεροκάματα, να αλλάξουν προς το χειρότερο οι εργασιακές σχέσεις. Πριν την εκδήλωση της κρίσης στην ΕΕ εκτιμούσαν ότι χρειάζονται 20 εκατομμύρια μετανάστες για να επιτευχθούν οι στόχοι της στρατηγικής της Λισαβόνας, δηλαδή η στρατηγική του κεφαλαίου.
Τώρα, με την εκδήλωση της καπιταλιστικής κρίσης, δημιουργήθηκε μια τεράστια στρατιά ανέργων, 1,5 εκατομμύριο στην Ελλάδα, 17 εκατ. στην ΕΕ. Οι μισθοί και τα μεροκάματα έπεσαν και για τους ντόπιους εργάτες. Πάνω από 400.000, με βάση τα επίσημα στοιχεία, δουλεύουν και πληρώνονται με καθυστέρηση πάνω από 3 μήνες. Η μαύρη ανασφάλιστη εργασία οργιάζει. Τώρα, λοιπόν, μιλούν για ελεγχόμενη μετανάστευση, ενοχοποιούν τους μετανάστες για την ανεργία, βγάζουν λάδι τους πραγματικούς υπεύθυνους που είναι οι καπιταλιστές, το σύστημά τους, το κράτος τους.
Οι καπιταλιστές και η ένωσή τους, η ΕΕ, ανοιγοκλείνουν την πόρτα της μετανάστευσης με κριτήριο τα κέρδη τους. Οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, τώρα η συγκυβέρνησή τους, ακολούθησαν πιστά αυτή τη βρώμικη διπρόσωπη τακτική που υπηρετούσε τα καπιταλιστικά κέρδη. Από τη μια μεριά προσέλκυαν με διάφορους τρόπους μετανάστες για να καλυφθούν οι ελλείψεις εγχώριων εργατικών χεριών στην ύπαιθρο, αλλά κυρίως γιατί μέσω των αλλοδαπών είχαν μεγαλύτερη δυνατότητα να ρίξουν ακόμα πιο χαμηλά τους μισθούς.
Από την άλλη, ανάλογα με την αύξηση της ανεργίας και για άλλους πολιτικούς λόγους έβαζαν εμπόδια στην υποδοχή μεταναστών, τους άφηναν στο έλεος των κυκλωμάτων της μαφίας, των δουλεμπόρων, στα νύχια του οργανωμένου εγκλήματος και τη διαφθορά.
Να παλέψουμε μαζί!
Μπροστά μας δεν έχουμε πολλές επιλογές. Μία επιλογή είναι αυτή που εφαρμόζεται, στηρίζεται από το σύστημα και βρίσκεται σε εξέλιξη. Να πιστέψουν οι εργαζόμενοι τα ψέματα των αφεντικών και των ανθρώπων τους και να φαγωθούν μεταξύ τους. Να ρίχνει το φταίξιμο για τη φτώχεια, την ανεργία, τη χαμοζωή ο φτωχός στον φτωχό, ο εργάτης στον εργάτη.
Η άλλη είναι η επιλογή που παλεύουν να βάλουν στη ζωή οι κομμουνιστές. Ενωμένοι Ελληνες και μετανάστες εργαζόμενοι κατά της ταξικής αδικίας, του φασισμού και του πολέμου. Είναι να ανασυντάξουμε το κίνημά μας. Να οργανώσουμε κοινό αγώνα. Να παλέψουμε για την προστασία των ανέργων, ενάντια στις μειώσεις μισθών, για συλλογικές συμβάσεις. Να μην περάσουν οι νέες περικοπές σε επιδόματα και συντάξεις. Για να μην κατασχεθεί κανένα σπίτι φτωχού από τους τραπεζίτες. Για να μην κλείσουν σχολεία, νοσοκομεία. Να συγκεντρώσουμε δυνάμεις για αναμέτρηση με την εξουσία των καπιταλιστών, για την ανατροπή της σάπιας κοινωνίας των αστών.
Η δική μας επιθυμία είναι οι μετανάστες, φτωχοί και κυνηγημένοι άνθρωποι να έμεναν στη χώρα τους, όχι για να μη βρίσκονται στην Ελλάδα, αλλά για να παλεύουν και να αγωνίζονται εκεί. Να μπορούσαν να γίνουν μεγάλη δύναμη ενάντια στους ιμπεριαλιστές και τα ντόπια αφεντικά τους.
Δεν κρύβουμε ότι έχουμε τη φιλοδοξία ο κοινός μας αγώνας με τους μετανάστες να φτιάξει αγωνιστές που όχι μόνο θα σηκώσουν το κίνημα στην Ελλάδα, αλλά θα πρωταγωνιστήσουν στον ξεσηκωμό των εργατών στις μακρινές όμορφες πατρίδες τους, όταν αυτοί επιστρέψουν πίσω.
Ο ρόλος της φασιστικής Χρυσής Αυγής
Πριν από τρία χρόνια από αυτό εδώ το βήμα το ΚΚΕ είχε προειδοποιήσει ότι οι φασίστες γυμνάζονται, προπονούνται στα κορμιά των μεταναστών για να επιτεθούν και στους Ελληνες. Ηταν η περίοδος που σε τούτες τις γειτονιές έστηναν το «φαινόμενο Αγ. Παντελεήμονας».
Σε αγαστή συνεργασία, όπως αποκαλύφθηκε, δυνάμεων μέσα από την Αστυνομία, ο διοικητής του ΑΤ είναι υπόδικος σχεδόν για όλο τον ποινικό κώδικα, ΜΜΕ των μεγαλοκαναλαρχών που παρουσίαζαν τους υπόδικους χρυσαυγίτες ως αγανακτισμένους κατοίκους. Και μαζί μεγαλοϊδιοκτήτες ακινήτων, δουλέμποροι, μπράβοι και λαθρέμποροι.
Τα υπαρκτά προβλήματα της εγκληματικότητας, των ναρκωτικών, της άσχημης κατάστασης τα παρουσίαζαν ως δημιούργημα των μεταναστών. Πλύση εγκεφάλου από το πρωί ως το βράδυ. Επικρότηση και ζητωκραυγές για τα πογκρόμ και τις επιχειρήσεις-«σκούπα». Και την ίδια στιγμή τα αστικά κόμματα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μαζί με το συνεταιράκι τους τότε ΛΑ.Ο.Σ. στάλαζαν το ρατσιστικό δηλητήριο: «Μηδενική ανοχή στη λαθρομετανάστευση», «Ανακατάληψη πόλεων» και άλλα πολλά.
Η Χρυσή Αυγή έχει αναλάβει βρώμικο ρόλο από το σύστημα για αυτό και οι καπιταλιστές ξαναέβγαλαν στη μαρκίζα τη σαβούρα του ντουνιά. Να πρωτοστατήσει στο διχασμό της εργατικής τάξης. Να είναι μέσο τρομοκράτησης, βίας. Να ρίξει τα μεροκάματα όπου βρίσκουν οι εργοδότες εμπόδια από τους εργάτες. Να επιτίθενται στους αγωνιστές με λάσπη, βρωμιές, ψέματα και μαχαίρια για να κάνει το σύστημα τη δουλειά του ανενόχλητο. Τους φυλάνε για να χτυπήσουν το ΚΚΕ, την επαναστατική πρωτοπορία που παίζει το κύριο ρόλο στην οργάνωση και αφύπνιση του λαού. Να είναι φορέας όλων των εθνικιστικών, σκοταδιστικών και μιλιταριστικών ιδεών, πάντα πολύτιμες και χρήσιμες στα σχέδια των ιμπεριαλιστών.
Είναι εκπρόσωπος των βιομηχάνων, των εφοπλιστών χωρίς φτιασίδια. Απόδειξη: Για τους εργάτες έχουν θέση να δουλεύουν με μεροκάματα χαμηλότερα και από αυτά της Μανωλάδας, 14 ευρώ. Για τους εφοπλιστές μόνο έκαναν Ερωτήσεις ρεκόρ στη Βουλή. Πάνω από 150 για τη διασφάλιση των εφοπλιστικών προνομίων! Εφτασαν να ψηφίζουν να πουληθούν ελληνικές βραχονησίδες!
Την ίδια στιγμή γίνεται μια συστηματική και πονηρή προσπάθεια με πάρα πολύ χρήμα για να τους παρουσιάσουν ως αντισυστημικούς, τους θύτες ως θύματα. Το ότι είναι ελάχιστοι προφυλακισμένοι και κάθε τόσο τους πηγαίνουν στη Βουλή για σόου δεν λέει σε μας τίποτα. Γιατί ξέρουμε ότι οι πραγματικοί αρχηγοί τους κυκλοφορούν ελεύθεροι και αυτοί είναι το μεγάλο κεφάλαιο, η πολιτική του εξουσία και το κράτος του. Π.χ. Το ότι το 50% των αστυνομικών ψήφισαν ΧΑ κάτι δείχνει. Τι είναι τα ΜΑΤ, αντισυστημική δύναμη;
Ισχυρό ΚΚΕ παντού
Το ΚΚΕ δεν αντιμετωπίζει το Μεταναστευτικό ως ένα πρόβλημα μόνο από την ανθρωπιστική ή και πολιτισμική του πλευρά. Το Μεταναστευτικό είναι αναπόσπαστο μέρος του πολιτικού προβλήματος της χώρας.
Το σύνθημα του ΚΚΕ την περίοδο των εκλογών δεν το είχαμε μόνο για την εκλογική ενίσχυση. Είναι σύνθημα για δράση. Ισχυρό ΚΚΕ παντού σημαίνει: Ισχυρό στα εργοστάσια και τα γραφεία, στα ανήλιαγα φασονατζίδικα και τα πολυτελή ξενοδοχεία, στα σούπερ μάρκετ και τα μαγαζιά, στους ανέργους, τις γειτονιές, τα σχολεία και τα πανεπιστήμια. Ισχυρό ΚΚΕ παντού είναι η εγγύηση για την άνοδο της οργάνωσης και του αγώνα. Για την αποτελεσματικότητα των σκληρών αναμετρήσεων που έχει ο λαός μπροστά του. Εγγύηση ότι το δύσκολο δρόμο για να σπάσουμε τα δεσμά της καταπίεσης θα τον βαδίσουμε ως το τέρμα. Ισχυρό ΚΚΕ παντού και οργανωμένος λαός, αυτή είναι η φιλολαϊκή διέξοδος. Ελληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι!