Σελίδες

☭ Στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν αποφασίσει μνημόνια διαρκείας για όλους τους λαούς! Έχουν δημιουργήσει μηχανισμούς μόνιμης επιτήρησης και εποπτείας όλων των χωρών - μελών! Το ☭ ΚΚΕ ☭ δε φοβάται, αποκαλύπτει και παλεύει ενάντια στην ΕΕ και τις αποφάσεις - συμφωνίες που έχουν ληφθεί σε αυτήν και που κρύβουν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, γιατί την στηρίζουν. Τι περιμένεις; Για τα ψέματα που σου είπαν, για όσα κρύβουν, δυναμώνουμε τη δύναμη της αλήθειας! Ψηφίζουμε - Δυναμώνουμε το ☭ ΚΚΕ ☭ παντού!

Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ «Εναλλακτικά» σενάρια για τα μισθολόγια των ενστόλων

Τα λεγόμενα «δημοσιονομικά κενά» εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών, αυτή τη φορά με πρόσχημα τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με τα ειδικά μισθολόγια που ισχύουν σε κατηγορίες υπαλλήλων του Δημοσίου και του κρατικού μηχανισμού. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρας, συναντήθηκε χτες με εκπροσώπους των ενστόλων, διαμηνύοντας την πρόθεση της συγκυβέρνησης να εφαρμόσει τις δικαστικές αποφάσεις σε «σύντομο χρονικό διάστημα».
Το υπουργείο Οικονομικών ισχυρίζεται ότι η επαναφορά των μισθολογίων στα επίπεδα του Ιούλη του 2012 θα συνεπαγόταν «δημοσιονομικό κενό», ύψους περίπου 700 εκατ. ευρώ, από τα οποία γύρω στα 500 εκατ. αφορούν στα αναδρομικά που θα πρέπει να επιστραφούν και περίπου 200 εκατ. αφορούν στο κατ' έτος μισθολογικό κονδύλι.
Η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζει το ενδεχόμενο μερικής αποκατάστασης των μισθολογικών απωλειών. Σε αυτό το πλαίσιο προβάλλεται και το ενδεχόμενο κατάθεσης νέων νομοθετικών ρυθμίσεων σχετικά με τα ειδικά μισθολόγια, σε ύψος μεγαλύτερο από το σημερινό αλλά σε κάθε περίπτωση χαμηλότερο από αυτό που υπήρχε τον Ιούλη του 2012, πριν από την εφαρμογή του νόμου 4093/2012.
Στη φαρέτρα της κυβέρνησης είναι επίσης και ο τρόπος «ανάγνωσης» και ερμηνείας της συγκεκριμένης δικαστικής απόφασης του ΣτΕ, με στόχο την επίτευξη των στόχων για τα «πρωτογενή πλεονάσματα». Τις επόμενες μέρες προγραμματίζεται νέα συνάντηση ανάμεσα στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και στους εκπροσώπους των ενστόλων, προκειμένου να εξεταστούν τα «εναλλακτικά σενάρια» που επεξεργάζεται το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.