Σελίδες

☭ Στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν αποφασίσει μνημόνια διαρκείας για όλους τους λαούς! Έχουν δημιουργήσει μηχανισμούς μόνιμης επιτήρησης και εποπτείας όλων των χωρών - μελών! Το ☭ ΚΚΕ ☭ δε φοβάται, αποκαλύπτει και παλεύει ενάντια στην ΕΕ και τις αποφάσεις - συμφωνίες που έχουν ληφθεί σε αυτήν και που κρύβουν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, γιατί την στηρίζουν. Τι περιμένεις; Για τα ψέματα που σου είπαν, για όσα κρύβουν, δυναμώνουμε τη δύναμη της αλήθειας! Ψηφίζουμε - Δυναμώνουμε το ☭ ΚΚΕ ☭ παντού!

Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ Συσκέψεις για την απεργία στις 9 Ιούλη

Πρόγραμμα δράσης για την ανάδειξη της ουσίας της «αξιολόγησης» και των άλλων αντιδραστικών ρυθμίσεων για το κράτος
Από παλιότερη κινητοποίηση των εργαζόμενων στο Δημόσιο
Με συσκέψεις σε πόλεις όλης της χώρας, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο δημόσιο καταλήγουν το πρόγραμμα δράσης στην τελική ευθεία προς την απεργία την Τετάρτη 9 Ιούλη, με αιχμή το ζήτημα της αξιολόγησης και με κεντρικό αίτημα να σταματήσει κάθε σχετική διαδικασία. Τη μέρα της απεργίας, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην Αττική καλούν τους δημόσιους υπάλληλους σε συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Ομονοίας. Σύσκεψη για την προετοιμασία της πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας θα γίνει σήμερα, Τετάρτη, στη Θεσσαλονίκη, στις 7 μ.μ., στο κτίριο της ΕΔΟΘ (Πρ. Κορομηλά 51, 4ος όροφος).
Χτες το απόγευμα, αντίστοιχη σύσκεψη έγινε στην Πάτρα, στην αίθουσα του Παμμικρασιατικού. Καταλήχτηκε πρόγραμμα δράσης μέχρι τη μέρα της απεργίας και συγκεκριμένα: Ο κάθε χώρος του Δημοσίου να πάρει πρωτοβουλίες ενημέρωσης και συσπείρωσης των εργαζόμενων. Σ' αυτήν την κατεύθυνση, οι υγειονομικοί θα κάνουν παραστάσεις διαμαρτυρίας για την αξιολόγηση και τα προβλήματα του κλάδου στους διοικητές των νοσοκομείων και, αντίστοιχα, οι εργαζόμενοι των ΟΤΑ και οι εκπαιδευτικοί, με έμφαση στα ζητήματα που βοηθούν την κοινή δράση.
Αποφασίστηκε ακόμα να δοθεί συνέντευξη Τύπου από τη Γραμματεία Αχαΐας του ΠΑΜΕ και τη μέρα της απεργίας να γίνει συγκέντρωση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, στις 9:30 π.μ.
Στη Λάρισα, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ διοργάνωσαν σύσκεψη, επίσης, χτες, όπου κατέληξαν σε πρόγραμμα εξορμήσεων, συγκεντρώσεων και περιοδειών ανά χώρο. Κατέληξαν, επίσης, η απεργιακή συγκέντρωση να γίνει στην κεντρική πλατεία της πόλης και να ακολουθήσει παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια. Συσκέψεις θα γίνουν τις επόμενες μέρες και σε άλλες πόλεις, όπως τα Γιάννενα, η Αρτα, το Αγρίνιο.
Σύμφωνα, εξάλλου, με καταγγελία της παράταξης ΔΑΣ - ΟΤΑ Ν. Λάρισας, η πλειοψηφία της διοίκησης του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμων Ν. Λάρισας υπονόμευσε στην τελευταία Γενική Συνέλευση κάθε προσπάθεια για οργάνωση της αγωνιστικής αντίδρασης των εργαζομένων στην «αξιολόγηση» και στις επιπτώσεις της. Οπως καταγγέλλει η παράταξη που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ, η συνδικαλιστική πλειοψηφία «αντί να οργανώσει τη συζήτηση για την "αξιολόγηση", μετέτρεψε τη Γενική Συνέλευση σε τσίρκο, με σκοπό να διασφαλίσει τα κουκιά για το επόμενο συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ».