Σελίδες

☭ Στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν αποφασίσει μνημόνια διαρκείας για όλους τους λαούς! Έχουν δημιουργήσει μηχανισμούς μόνιμης επιτήρησης και εποπτείας όλων των χωρών - μελών! Το ☭ ΚΚΕ ☭ δε φοβάται, αποκαλύπτει και παλεύει ενάντια στην ΕΕ και τις αποφάσεις - συμφωνίες που έχουν ληφθεί σε αυτήν και που κρύβουν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, γιατί την στηρίζουν. Τι περιμένεις; Για τα ψέματα που σου είπαν, για όσα κρύβουν, δυναμώνουμε τη δύναμη της αλήθειας! Ψηφίζουμε - Δυναμώνουμε το ☭ ΚΚΕ ☭ παντού!

Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ Προετοιμάζουν την απεργία στις 9 Ιούλη

Σύσκεψη αύριο και στη Θεσσαλονίκη. Δραστηριότητες χτες σε όλη τη χώρα ενάντια στην «αξιολόγηση»
Από προηγούμενη κινητοποίηση στο Δημόσιο
Σύσκεψη με θέμα την προετοιμασία της πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας στις 9 Ιούλη, που έχει για αίτημα αιχμής την κατάργηση του νόμου της αξιολόγησης, διοργάνωσαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο. Στη σύσκεψη συζητήθηκαν μέτρα για την επιτυχία της απεργίας, το σχεδιασμό της δουλειάς στους κλάδους, στα σωματεία, στους τόπους δουλειάς και τις υπηρεσίες.
Η σύσκεψη κατέληξε σε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες των σωματείων και των δυνάμεων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, με στόχο να αγκαλιάσουν το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων, να αποτελέσουν αντικείμενο κοινής δράσης με τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα και τα άλλα λαϊκά στρώματα.
Στη βάση αυτή, εκτός από τις χτεσινές δραστηριότητες ενάντια στη διαδικασία της «αξιολόγησης», αποφασίστηκαν ακόμα τα εξής:

  • Σήμερα Τρίτη, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Κοραή συγκέντρωση και πορεία στη Βουλή, μαζί με τα συνδικάτα στις ιδιωτικές κλινικές. Στη Βουλή θα συζητιέται η τροπολογία για τις ομαδικές απολύσεις στις ιδιωτικές κλινικές. Τροπολογία που ανοίγει το δρόμο για αντίστοιχο μέτρο και στα δημόσια νοσοκομεία. Η σύσκεψη απευθύνει κάλεσμα σε όλα τα σωματεία να βγάλουν αποφάσεις συμμετοχής στη συγκέντρωση και στην πορεία στη Βουλή, να δυναμώσει το μέτωπο της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση, την πλουτοκρατία και την ΕΕ.
  • Την Τετάρτη 9 Ιούλη, ημέρα της απεργίας, συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Ομονοίας.
Σύσκεψη για την προετοιμασία της πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας στις 9 Ιούλη διοργανώνουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο και στη Θεσσαλονίκη, αύριο Τετάρτη 2 Ιούλη, στις 7 μ.μ., στο κτίριο της ΕΔΟΘ (Πρ. Κορομηλά 51, 4ος όροφος).
Κινητοποιήσεις ενάντια στην «αξιολόγηση»
Στο μεταξύ, χτες έγιναν κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα, καθώς έληγε η προθεσμία για τις υπηρεσίες του Δημοσίου να υπολογίσουν και να αποστείλουν τον αριθμό των υπαλλήλων που θα ενταχθούν από τον αξιολογητή σε κάθε μία από τις τρεις κλίμακες βαθμολόγησης.
Το χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησης προβλέπει ότι η αυτοαξιολόγηση των υπαλλήλων θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ως τις 15/7/2014, η εισήγηση για την αξιολόγηση των υπαλλήλων θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί από τους εισηγητές έως τις 31/7/2014 και οι εκθέσεις αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων θα πρέπει να έχουν συνταχθεί από τους αξιολογητές έως τις 29/8/2014.
Ο Σύλλογος Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής πραγματοποίησε συγκέντρωση στο κτίριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής ενάντια στην «αξιολόγηση» και στην απόλυση των εργαζομένων Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (ΙΔΑΧ), στο πλαίσιο τρίωρης στάσης εργασίας τους από τις 12 το μεσημέρι ως τη λήξη του ωραρίου.
Παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του «Ευαγγελισμού», για να μην εφαρμοστεί η διαδικασία της «αξιολόγησης», έκανε χτες ο Σύλλογος των Εργαζομένων στο Νοσοκομείο (ΣΕΝΕ). Η απάντηση απ' τη διοίκηση ήταν ότι δεν έχει προχωρήσει στις ποσοστώσεις και ότι δεν έχει πιεστεί για αυτό απ' το υπουργείο.
Στάση εργασίας έκαναν και οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Γεωργίας. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έγινε από τους εργαζόμενους στην Τοπική Διοίκηση, ενώ η ΑΔΕΔΥ πραγματοποίησε συλλαλητήριο στο υπουργείο Οικονομικών.
Στο μεταξύ, ως «υποχρέωση» της κυβέρνησης παρουσίασε ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης την «αξιολόγηση» στη χτεσινή συνάντησή του με το ΔΣ της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ). Ισχυρίστηκε ακόμα ότι η αξιολόγηση που θα κάνει το υπουργείο του «δεν απολύει» και ότι γίνεται «για να βελτιωθούν οι υπάλληλοι». Πρόσθεσε μάλιστα ότι είναι υπέρ της διαβάθμισης του μισθού ανάλογα με την απόδοση του υπαλλήλου.