Σελίδες

☭ Στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν αποφασίσει μνημόνια διαρκείας για όλους τους λαούς! Έχουν δημιουργήσει μηχανισμούς μόνιμης επιτήρησης και εποπτείας όλων των χωρών - μελών! Το ☭ ΚΚΕ ☭ δε φοβάται, αποκαλύπτει και παλεύει ενάντια στην ΕΕ και τις αποφάσεις - συμφωνίες που έχουν ληφθεί σε αυτήν και που κρύβουν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, γιατί την στηρίζουν. Τι περιμένεις; Για τα ψέματα που σου είπαν, για όσα κρύβουν, δυναμώνουμε τη δύναμη της αλήθειας! Ψηφίζουμε - Δυναμώνουμε το ☭ ΚΚΕ ☭ παντού!

Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Εκδήλωση για τον Πειραιά και τα τραγούδια του από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» (ΦΩΤΟ)

Μια ζεστή εκδήλωση γεμάτη μουσικές και τραγούδια για τον Πειραιά γίνεται αυτή την ώρα, από τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Τίτλος της είναι «Πειραιά μου χιλιοτραγουδισμένε» και συντελεστές της είναι τραγουδιστές, μουσικοί και ηθοποιοί που με τα όργανα, τις φωνές και τις απαγγελίες τους παρουσιάζουν ένα κομμάτι του «Δικού μας Πειραιά», όπως σημείωσε ο Βαγγέλης Μαρούπας, μέλος του Γραφείου Περιοχής της ΚΟΑ του ΚΚΕ και γραμματέας της ΤΕ Πειραιά του ΚΚΕ καλωσορίζοντας τον κόσμο που γέμισε ασφυκτικά το χώρο της εκδήλωσης στην πλατεία Κοραή.
Όπως εξήγησε, ο Βαγγέλης Μαρούπας, όπως παντού, έτσι και στον Πειραιά υπήρχαν και υπάρχουν δύο κόσμοι: Ο κόσμος των αστών και ο άλλος, του λαού, της προσφυγιάς, των μεροκαματιάρηδων. Στους δεύτερους αυτούς είναι αφιερωμένα τα τραγούδια που θα ειπωθούν και η εκδήλωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» να αποτελέσει και μια ανάσα για τις δύσκολες μάχες που έχουμε μπροστά μας.
Στον Πειραιά και το Ρεμπέτικο αναφέρθηκε στην ομιλία του ο Ηλίας Βολιότης - Καπετανάκης συγγραφέας - δημοσιογράφος και στον κοινωνικό ρόλο του τραγουδιού ο Άρης Νικολαΐδης, δημοσιογράφος.
Χαιρετισμό απηύθυνε η Ελπίδα Παντελάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφια δήμαρχος Πειραιά.
Απήγγειλε η ηθοποιός Αλεξία Γαβρίλη ενώ ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τραγούδια που γράφτηκαν για τον Περαιά με την κομπανία «Ανηφόρι», με τους Έφη Ράπτη, Γιώργο Ζορμπά, Θεοδόση Νικολετόπουλο, Δημήτρη Μεντή.
Φιλική συμμετοχή των Γιάννη Θωμόπουλου, Αφεντούλας Ραζέλη, Αιμιλίας Ράπτη, Θεόδουλου Παρασκευαΐδη και Γιάννη Μπέκα