Σελίδες

☭ Στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν αποφασίσει μνημόνια διαρκείας για όλους τους λαούς! Έχουν δημιουργήσει μηχανισμούς μόνιμης επιτήρησης και εποπτείας όλων των χωρών - μελών! Το ☭ ΚΚΕ ☭ δε φοβάται, αποκαλύπτει και παλεύει ενάντια στην ΕΕ και τις αποφάσεις - συμφωνίες που έχουν ληφθεί σε αυτήν και που κρύβουν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, γιατί την στηρίζουν. Τι περιμένεις; Για τα ψέματα που σου είπαν, για όσα κρύβουν, δυναμώνουμε τη δύναμη της αλήθειας! Ψηφίζουμε - Δυναμώνουμε το ☭ ΚΚΕ ☭ παντού!

Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Οχι αποχή - ψήφο στο ΚΚΕ!

Οσοι έκαναν αποχή από τις εκλογές την περασμένη Κυριακή, έχουν τώρα την ευκαιρία να το ξανασκεφτούν. Η αγανάκτηση για την πολιτική που τους πνίγει, για την ΕΕ που αποδείχτηκε Βαστίλη των λαών, η αποδοκιμασία των κομμάτων που έχουν την πρώτη ευθύνη για την κατρακύλα της ζωής της εργατικής-λαϊκής οικογένειας, πρέπει να εκφραστεί ενεργητικά, με ψήφο στο ΚΚΕ. Μόνο έτσι θα πιάσει τόπο, ακόμα κι αν η ψήφος τους δεν εκφράζει καθολική συμφωνία με τις θέσεις και το πρόγραμμα του ΚΚΕ.
Η ψήφος στο ΚΚΕ μπορεί να εκφράσει γνήσια τη λαϊκή αντίθεση στην ΕΕ, στην άρχουσα τάξη και την πολιτική τους. Στοχεύει στην καρδιά, στο βασικό και σταθερό αντίπαλο, τα μονοπώλια και την καπιταλιστική εκμετάλλευση, που υπάρχει πίσω από τις κυβερνήσεις διαχείρισης του συστήματος. Αντιπαλεύει την ουσία της κυβερνητικής πολιτικής και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου. Δίνει δύναμη στο λαό για την επόμενη μέρα όπου, ανεξάρτητα ποιο θα είναι πρώτο ή δεύτερο κόμμα, θα είναι εδώ η ΕΕ, τα μνημόνια διαρκείας, οι απαιτήσεις του κεφαλαίου για νέες μειώσεις σε μισθούς, συντάξεις, η φοροληστεία και τα χαράτσια. Είναι ψήφος που δε μεταλλάσσεται. Δίνει δύναμη να ριζώνει η Λαϊκή Συμμαχία, να δυναμώνει το εργατικό-λαϊκό κίνημα που θα αντιπαλεύει αντιλαϊκά μέτρα, θα δυναμώνει την εργατική-λαϊκή αντιπολίτευση ενάντια στην ΕΕ των μονοπωλίων και των ιμπεριαλιστικών πολέμων, ενάντια στην εξουσία τους, ώστε σε μια πορεία να ανοίξει ο δρόμος για τη λαϊκή κοινωνική και πολιτική ανατροπή.
Εργαζόμενοι, νεολαίοι, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες και γυναίκες από τα λαϊκά στρώματα, που δεν τους φοβίζει η προπαγάνδα της κυβέρνησης και δεν παρασύρονται από τις αυταπάτες του ΣΥΡΙΖΑ, λαϊκοί άνθρωποι που αισθάνονται αριστεροί, δεν τιμωρούν το σύστημα κάνοντας αποχή. Η παθητικότητα, όταν αφορά ψηφοφόρους με αυτά τα χαρακτηριστικά, δεν ενοχλεί τα κόμματα που νομοθετούν για το κεφάλαιο ή στηρίζουν τη στρατηγική του. Δεν ανησυχεί τις δυνάμεις εκείνες που βρίσκονται στην αναμονή για να αναλάβουν τη διακυβέρνηση και γι' αυτό το σκοπό σκορπάνε ψεύτικες ελπίδες στο λαό.
Αντίθετα, τη θέλουν και την επιδιώκουν. Με τον ίδιο τρόπο που θέλουν να κρατήσουν μακριά από το κίνημα και από τους ταξικούς αγώνες τους εργαζόμενους που χειραφετούνται από την κυρίαρχη πολιτική, απεγκλωβίζονται από τη γραμμή του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού. Για όλους αυτούς που ταλαντεύονται ανάμεσα στο να κάνουν αποχή την Κυριακή ή να πάνε στην κάλπη για να ψηφίσουν ΚΚΕ, δεν πρέπει να υπάρξει δεύτερη σκέψη. Μπορούν και πρέπει να κάνουν το βήμα τώρα! Να ψηφίσουν ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, «Λαϊκή Συσπείρωση» στους δήμους που πέρασε στο δεύτερο γύρο.

Π.Κ.