Σελίδες

☭ Στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν αποφασίσει μνημόνια διαρκείας για όλους τους λαούς! Έχουν δημιουργήσει μηχανισμούς μόνιμης επιτήρησης και εποπτείας όλων των χωρών - μελών! Το ☭ ΚΚΕ ☭ δε φοβάται, αποκαλύπτει και παλεύει ενάντια στην ΕΕ και τις αποφάσεις - συμφωνίες που έχουν ληφθεί σε αυτήν και που κρύβουν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, γιατί την στηρίζουν. Τι περιμένεις; Για τα ψέματα που σου είπαν, για όσα κρύβουν, δυναμώνουμε τη δύναμη της αλήθειας! Ψηφίζουμε - Δυναμώνουμε το ☭ ΚΚΕ ☭ παντού!

Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Απέρριψαν τη Σύμβαση που μειώνει τους μισθούς

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΓΕΤ - ΒΟΛΟΣ
Τη στάση τους χαιρετίζει το ΠΑΜΕ και αποκαλύπτει το ρόλο των εργοδοτικών
Οι εργαζόμενοι της ΑΓΕΤ δίνουν απάντηση στους εκβιασμούς εργοδοσίας και εργοδοτικών (φωτ. αρχείου από το εργοστάσιο στη Χαλκίδα)
Οι εργαζόμενοι της ΑΓΕΤ στο Βόλο απέρριψαν την περασμένη Παρασκευή τις προτάσεις της εργοδοσίας για μείωση των αποδοχών τους. Η κατάπτυστη σύμβαση που πρότειναν η πολυεθνική «La Farge» και η εργοδοτική πλειοψηφία του σωματείου, μπήκε σε ψηφοφορία μετά από Γενική Συνέλευση και απορρίφθηκε με μεγάλη πλειοψηφία, παρά τις απειλές, τους εκβιασμούς και τις πιέσεις. Από τους εργαζόμενους που είναι γραμμένοι στο σωματείο, 112 ψήφισαν κατά της σύμβασης και 77 υπέρ. Την πρόταση της εργοδοσίας καταψήφισε η συντριπτική πλειοψηφία των εργατών που απασχολούνται στην παραγωγή.
Η σύμβαση προβλέπει αναστολή ή κατάργηση μιας σειράς επιδομάτων, που σε συνδυασμό με το «πάγωμα» των τριετιών, οδηγεί σε μεγάλες μειώσεις μισθών, κύρια για τους νέους. Αντίστοιχη απόφαση πήραν πριν από μερικές μέρες και οι εργαζόμενοι της ΑΓΕΤ στο εργοστάσιο στο Μηλάκι της Εύβοιας.
Στο σωματείο της ΑΓΕΤ στο Βόλο, πλειοψηφούν ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ (έχουν 8 από τις 9 έδρες). Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν το ρόλο των εργοδοτικών συνδικαλιστών, αρκετοί από τους οποίους είναι υποψήφιοι στις εκλογές με τα διάφορα ψηφοδέλτια των κομμάτων της ΕΕ και των πολυεθνικών. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γραμματείας Μαγνησίας του ΠΑΜΕ, «οι συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ σαν εκπρόσωποι της εταιρείας πρότειναν την κατάπτυστη συμφωνία» και «έφεραν το δικηγόρο της Ομοσπονδίας για να τρομοκρατήσει τους εργάτες».
Αντίστοιχα, «οι συνδικαλιστές της ΝΔ μπροστά στη διαφαινόμενη απόφαση, λειτούργησαν ως Πόντιοι Πιλάτοι, σήκωσαν τα χέρια ψηλά». Την ίδια ώρα «έχει ξεκινήσει το γαϊτανάκι των δημόσιων εκβιασμών, με τα πρώτα ΜΜΕ να μεταφράζουν το ξεκάθαρο "ΟΧΙ" των εργατών ότι "λύνονται τα χέρια της εταιρείας να καταργήσει κι άλλα δικαιώματα". Ψέματα! Η κατάπτυστη Σύμβαση που έφεραν εταιρεία και εργοδοτικός συνδικαλισμός, είναι αυτή που θα καταργήσει τα πάντα για κάθε εργαζόμενο στην ΑΓΕΤ».
Απευθυνόμενο στους εργαζόμενους, το ΠΑΜΕ χαιρετίζει τη στάση τους και σημειώνει: «Τώρα που θα πέσουν σαν τα σκυλιά πάνω σας για να αλλάξετε την απόφασή σας, τώρα πρέπει να συσπειρωθείτε με τις ταξικές δυνάμεις που κράτησαν εδώ και χρόνια αγωνιστική στάση, που σας ενημέρωναν και σας προειδοποιούσαν και που επιβεβαιώθηκαν σε όλα. Να πετάξουμε στην άκρη τους εργοδοτικούς και κάθε άλλο τσιράκι της εταιρείας. Μαζί με τους συναδέλφους μας στα άλλα εργοστάσια, στη Χαλκίδα, στο Μηλάκι, μπορούμε να οργανώσουμε την πάλη μας και να κερδίσουμε».