Σελίδες

☭ Στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν αποφασίσει μνημόνια διαρκείας για όλους τους λαούς! Έχουν δημιουργήσει μηχανισμούς μόνιμης επιτήρησης και εποπτείας όλων των χωρών - μελών! Το ☭ ΚΚΕ ☭ δε φοβάται, αποκαλύπτει και παλεύει ενάντια στην ΕΕ και τις αποφάσεις - συμφωνίες που έχουν ληφθεί σε αυτήν και που κρύβουν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, γιατί την στηρίζουν. Τι περιμένεις; Για τα ψέματα που σου είπαν, για όσα κρύβουν, δυναμώνουμε τη δύναμη της αλήθειας! Ψηφίζουμε - Δυναμώνουμε το ☭ ΚΚΕ ☭ παντού!

Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Η πρώτη ψήφος να είναι κόκκινη

http://www.902.gr/sites/default/files/anakoinosi_eu_portal.pdfΟπως κάθε φορά, έτσι και φέτος στις ευρωεκλογές θα κλιθούν να ψηφίσουν για πρώτη φορά μερικές χιλιάδες νέοι, μαθητές της Γ' Λυκείου και απόφοιτοι, σπουδαστές και φοιτητές. Οι νέοι αυτοί έχουν γίνει δέκτες όλα τα χρόνια που βρίσκονται στα θρανία, μιας έντονης προπαγάνδας υπέρ της ΕΕ, μέσα από μαθήματα, σχολικά προγράμματα, μαθητικούς διαγωνισμούς, σχολικές εκδρομές κτλ. Μιας προπαγάνδας που παρουσιάζει μια ψεύτικη εξωραϊσμένη εικόνα της Ευρωένωσης και σκορπάει το φόβο ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος έξω από τα δεσμά της ΕΕ. Κόντρα σ' αυτήν την προπαγάνδα, όμως, οι νέοι πρέπει να σταθούν μπροστά στις κάλπες των ευρωεκλογών με κριτήριο την ίδια τη δική τους ζωή και την εμπειρία τους, να θέσουν ως βάση και κριτήριό τους τις δικές τους ανάγκες.
Η ΕΕ δεν είναι κάτι καλύτερο ή κάτι διαφορετικό από αυτό που έχουν βιώσει ήδη στη χώρα μας οι νέοι και οι οικογένειές τους. Στοιχεία άρρηκτα συνδεδεμένα με την ΕΕ είναι τα 120.000.000 φτωχοί, τα 27.000.000 άνεργοι, το 15% των μαθητών που εγκαταλείπουν πρόωρα το σχολείο, τα 7.500.000 νέοι που δε βρίσκονται ούτε στην εκπαίδευση, ούτε στην κατάρτιση, ούτε σε καμιά εργασία, τα εκατομμύρια των νέων χωρίς πρόσβαση σε ασφάλιση Παιδεία και Υγεία, οι 8 πόλεμοι τα τελευταία 15 χρόνια, η απαγόρευση διαδηλώσεων, απεργιών, ακόμα και Κομμουνιστικών Κομμάτων κτλ. Τέτοια στοιχεία συνοδεύουν την ΕΕ από γεννησιμιού της και θα τη συνοδεύουν διαρκώς ως ιμπεριαλιστική ένωση που είναι.
Είναι ψέμα και αυταπάτη ότι τάχα η ΕΕ μπορεί να γίνει καλύτερη. Ολα τ' άλλα κόμματα που συμμετέχουν στις ευρωεκλογές κινούνται εντός των πλαισίων της ΕΕ, δηλαδή καλούν τους νέους να αποδεχτούν τα δεσμά της ΕΕ. Το ΚΚΕ καλεί τους νέους να σπάσουν αυτά τα δεσμά.
Οι νέοι άνθρωποι έχουν κάθε λόγο να σκεφτούν και να ψηφίσουν έξω από τα ασφυκτικά δεσμά της ΕΕ, χτίζοντας από σήμερα το μέλλον τους με μια άλλη προοπτική. Γιατί υπάρχει η δυνατότητα οι νέοι να ζήσουν καλύτερα, σε μια κοινωνία και οικονομία που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες και μόνο το ΚΚΕ παλεύει με το πρόγραμμα και τη στρατηγική του αυτήν την προοπτική. Να γιατί η ψήφος στο ΚΚΕ είναι ψήφος ελπίδας και προοπτικής, όχι μόνο για το «σήμερα» αλλά και για το «αύριο». Είναι ψήφος που θα δώσει δύναμη στους αγώνες του λαού και τις διεκδικήσεις του. Γιατί εκεί θα κατατεθεί αυτή η ψήφος την επομένη των εκλογών. Θα κατατεθεί στις καθημερινές μάχες των ανέργων, των κακοπληρωμένων εργαζόμενων, των σπουδαστών, των μαθητών για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα που ζουν. Θα κατατεθεί σ' αυτές τις μάχες όπου βρίσκονται καθημερινά και θα συνεχίσουν να βρίσκονται οι βουλευτές και οι ευρωβουλευτές του Κόμματος κι όχι στα αλισβερίσια για μερικές υπουργικές καρέκλες και κυβερνητικούς θώκους εντός των πλαισίων της ΕΕ όπου ο λαός υποφέρει. Γι' αυτό η ψήφος στο ΚΚΕ δυναμώνει τον ίδιο το λαό, τη φωνή του λαού και τη δύναμη του λαού, να διεκδικήσει σήμερα όλα όσα του ανήκουν, να ανοίξει την προοπτική για να τα κατακτήσει.