Σελίδες

☭ Στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν αποφασίσει μνημόνια διαρκείας για όλους τους λαούς! Έχουν δημιουργήσει μηχανισμούς μόνιμης επιτήρησης και εποπτείας όλων των χωρών - μελών! Το ☭ ΚΚΕ ☭ δε φοβάται, αποκαλύπτει και παλεύει ενάντια στην ΕΕ και τις αποφάσεις - συμφωνίες που έχουν ληφθεί σε αυτήν και που κρύβουν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, γιατί την στηρίζουν. Τι περιμένεις; Για τα ψέματα που σου είπαν, για όσα κρύβουν, δυναμώνουμε τη δύναμη της αλήθειας! Ψηφίζουμε - Δυναμώνουμε το ☭ ΚΚΕ ☭ παντού!

Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Αντ. Σαμαράς: Υπόσχεται στους επιχειρηματικούς ομίλους μια «νέα Ελλάδα», χωρίς λαϊκά δικαιώματα

Για μια νέα Ελλάδα που γεννιέται, σπάζοντας το κέλυφος και θρυμματίζοντας τις αλυσίδες της, κάνει λόγο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σε άρθρο του στο «Βήμα», αποσιωπώντας ότι εμβρυουλκός αυτής της Ελλάδας είναι τα τσακισμένα δικαιώματα του λαού και η συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής για την ανάκαμψη της καπιταλιστικής κερδοφορίας και την τόνωση της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλιακών ομίλων.
Εκφράζοντας ταξική απέχθεια για κάθε λαϊκό δικαίωμα και ταυτόχρονα ομολογώντας ότι αυτά αποτελούν βαρίδια στην πορεία ανάκαμψης της καπιταλιστικής οικονομίας υποστηρίζει ότι η χώρα μέχρι πρόσφατα «παρέμενε αλυσοδεμένη σε αναχρονιστικές νοοτροπίες, στρεβλώσεις και αγκυλώσεις, συντηρώντας μια ψεύτικη ανάπτυξη με δανεικά», που συνέθεταν ένα «κέλυφος» γύρω της που δεν την άφηνε να προχωρήσει.
Ο Αντώνης Σαμαράς επικαλείται την ανάγκη να εφαρμοστούν στην Ελλάδα όλα εκείνα τα μέτρα που δρομολογούνται εδώ και δεκαετίες σε όλες τις καπιταλιστικές χώρες, ανεξαρτήτως «απόχρωσης» των διαχειριστών, σαν επιταγή του ανταγωνισμού ανάμεσα στους επιχειρηματικούς ομίλους. Αναφέρεται σε «μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει παντού στον κόσμο, όχι μόνο από κεντροδεξιές κυβερνήσεις αλλά ακόμη και από κυβερνήσεις της κεντροαριστεράς, όπως του Μιτεράν στη Γαλλία, του Τόνι Μπλερ στη Βρετανία, του Γκέρχαρντ Σρέντερ στη Γερμανία».
Στο πλαίσιο της αντιπαράθεσης με τον ΣΥΡΙΖΑ, που λειτουργεί αποπροσανατολιστικά για το λαό, ενισχυτικά όμως για το δίπολο, προσπαθεί να του καταλογίσει θέσεις και προθέσεις που δεν έχει, αν και αποφεύγει να τον κατονομάσει ευθέως. «Αμφισβητούν όχι μόνο τη θέση της Ελλάδας στο ευρώ, αλλά και τη θέση της χώρας στο ΝΑΤΟ! Και μάλιστα πότε; Τώρα που οι γεωπολιτικές εξελίξεις δημιουργούν αστάθεια παντού γύρω μας», ισχυρίζεται. Προσθέτει πως «θέλουν τη χώρα ασταθή, διεθνώς απομονωμένη και διχασμένη», παρουσιάζοντας τη συμμετοχή της χώρας σε ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς σαν εγγύηση σταθερότητας, όταν στην πραγματικότητα αυτή σημαίνει ακριβώς το αντίθετο (η συμμετοχή στο ΝΑΤΟ δεν απέτρεψε, το αντίθετο, το γκριζάρισμα του Αιγαίου κ.α.).
Ο Αντ. Σαμαράς «κλείνει το μάτι» στην ντόπια αστική τάξη ότι η κυβέρνηση θα της εξασφαλίσει μεγαλύτερο μερίδιο κερδών στη φάση της ανάκαμψης, υποστηρίζοντας ότι τώρα η Ελλάδα είναι σε θέση να διεκδικεί νέους ρόλους στο Ενεργειακό και στην Ευρώπη.